ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ : 1 Σεπτεμβρίου 2006 – Η εθνική ομάδα μπάσκετ γράφει ιστορία κερδίζοντας τις ΗΠΑ στους ημιτελικούς του Μουντομπάσκετ…(βίντεο)

Κοινοποίηση:
977910_1_0

Πέρασαν 14 χρόνια και ακόμα εκείνο το μεσημέρι της 1ης του Σεπτέμβρη μένει αναλλοίωτο στην μνήμη ενός ολόκληρου λαού. Η Ελλάδα «πάτησε» το θηρίο της Αμερικής, κέρδισε με 101 – 95 και για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι το ελληνικό μπάσκετ μπορούσε να κάνει το… αδύνατο δυνατό.

Και πως αλλιώς να γίνει αφού οι Έλληνες παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη βγήκαν στο παρκέ να αντιμετωπίσουν την «Dream Team», έδωσαν την μάχη τους και βγήκαν περήφανοι νικητές σε έναν αγώνα που θα θυμόμαστε για πάντα.

Κάθε επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ η αλήθεια είναι ότι έχει κάτι το μοναδικό πάνω της…

Είναι λες και η ευλογία του 1987 ακολουθεί την ομάδα με τα γαλανόλευκα και θέλει να μας χαρίζει μεγάλες στιγμές δόξας και εθνικής υπερηφάνειας, μέσα από τρομερές ιστορίες.

Μια ακόμα ζήσαμε την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, όταν οι Έλληνες παίκτες φρόντισαν να μας κάνουν να ζήσουμε ίσως το πιο ονειρεμένο αθλητικό μεσημέρι της ζωής μας.

Βασίλης Σπανούλης, Μιχάλης Κακιούζης, Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Αντώνης Φώτσης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Δήμος Ντικούδης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζηβρέττας, Παναγιώτης Βασιλόπουλος και φυσικά ο άτυχος Νίκος Ζήσης αποτελούσαν το καλύτερο ρόστερ που είδε ποτέ η Εθνική μας ομάδα, η παρέα που ξεκίνησε μαζί από το 2004 και ανταμείφθηκε κάνοντας το παιχνίδι της ζωής της και γράφοντας ιστορία για ακόμα μια φορά.

Ένα παιχνίδι που σόκαρε το παγκόσμιο μπάσκετ και τρέλανε τους Έλληνες. Ένα παιχνίδι που αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της ελληνικής καλαθοσφαίρισης!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: