ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ! “Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΟΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΤΕ!” – Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΣΕ “ΥΓΡΟ ΧΡΥΣΟ”!

Κοινοποίηση:
ελαιολαδο

Η τιμή του ελαιολάδου στην Ελλάδα το έχει μετατρέψει σε «υγρό χρυσό». Παράλληλα οι παραγωγοί βρίσκονται σε πανικό καθώς καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες κλοπές.

Η τιμή στο ελαιόλαδο αυξάνεται ραγδαία. Η ζήτησή του ανεβαίνει και οι επιτήδειοι παραμονεύουν για να το κάνουν δικό τους, με αποτέλεσμα οι ελαιοπαραγωγοί να στήνουν καρτέρι και να φυλάνε τους ελαιώνες τους αλλά και τις αποθήκες με το ελαιόλαδο, σαν τα μάτια τους.

Την ίδια στιγμή, εκτός από τους φύλακες, οι παραγωγοί, έχουν εγκαταστήσει και κάμερες προκειμένου να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την περιουσία τους.

 Σύλληψη 36χρονου για κλοπή ελαιολάδου
Πρόσφατα ένας 36χρονος συνελήφθη στη Μεσσηνία, καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να έχει στα χέρια του δύο τενεκέδες με ελαιόλαδο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Όλα ξεκίνησαν σε μία περιπολία που έκαναν δύο αστυνομικοί του Α. Τ Μεσσήνης, κατά την διάρκεια της οποίας, είδαν έναν 36χρονο άνδρα να αφαιρεί ένα τενεκέ λάδι από σπίτι στην πόλη της Μεσσηνίας.

Μετά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι ο ίδιος είχε αφαιρέσει ακόμα ένα τενεκέ λάδι, τον οποίο είχε κρύψει σε παρακείμενο χώρο, ενώ ύστερα και από καταγγελία που υπέβαλε στο τμήμα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, αποδείχθηκε ότι είχε κλέψει και ένα κινητό τηλέφωνο.

Όλα τα αντικείμενα που εκλάπησαν, βρέθηκαν και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη, ενώ ο 36χρονος αναμένεται να οδηγηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες στις δικαστικές αρχές για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

«Η χειρότερη σοδειά που είχαμε ποτέ»
Ελαιοπαραγωγοί και έμποροι προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους, την ίδια στιγμή που η εφετινή σοδειά είναι η χειρότερη που είχαν ποτέ τους.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς τους και η έλλειψη στα αποθέματα ελαιόλαδου λένε πως είναι αναπόφευκτο να συμβεί.

Στην Ισπανία μπήκαν για πρώτη φορά αντικλεπτικά σε μπουκάλια ελαιόλαδου. Το φαινόμενο αυτό ήρθε και στη χώρα μας, καθώς σε μίνι μάρκετ της Ξάνθης ο ιδιοκτήτης έχει ασφαλίσει τις συσκευασίες λαδιού με ολόκληρη αλυσίδα.

Την ίδια τακτική ακολούθησε και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, στο κέντρο της Αθήνας καθώς ασφάλισε τις συσκευασίες του ελαιόλαδου με αντικλεπτικό σύστημα μετά από φαινόμενα κλοπών που παρατηρούσε στο συγκεκριμένο προϊόν που τείνει να γίνει άλλο ένα προϊόν πολυτελείας για τα νοικοκυριά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. μπουρδες κατω στην Λακωνια ειναι η ιδια παραγωγη..η μητερα μου εχει δωσει τα κτηματα να τα μαζευει καποιος ντοπιος εδω και χρονια και να τα συντηρει..μας εχουν παρει 10 τηλεφωνα αλλοι να τα δωσουμε σε αλλους
    μυριστηκαν χρημα, ρουφιανευει ο ενας τον αλλο και κανουν σαν τα αγριμια
    κακη φαρα οι Ελληνες ..ειναι ψεμμα οτι μειωθηκε η παραγωγη..απο το καλοκαιρι ειχαν ανεβασει τις τιμες για το περυσινο λαδι χωρις λογο..ειναι εφετος γεματες με δακο(σκουληκι) σε περιοχες της Μανης..θα φαει σκουληκι ο κοσμος και αγουρι ελια. ..τισ μαζευουν γρηγορα να μην πεσουν
    θα γινουν πολλα επεισοδια σε αμφισβητουμενα κτηματα..θα σκοτωουν μαλλον για μερικες χουφτες..γραψτε το να το θυμαστε

  2. τα επίσημα στοιχεια (απο το εξωτερικό) αναφέρουν παραγωγη ρεκορ φέτος στην ελλαδα κατα 40% αυξημενη.σε σχέση με πέρσι.
    Το συσκευασμενο λαδι δεν παθαινει τιποτα ακομα και αν βρισκεται μηνες κατω απο.το νερο στις αποθηκες.
    ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΕΥΤΡΟΝΙΑ -ΜΑΦΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ –
    ΝαζίΔια. ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ !!!

  3. Ετσι και με τα ενοίκια!!!
    Σπίτια τρύπες σε περιοχές που δεν θέλουν να πατάνε οι γνωστοί κλάψες πως δεν βγαίνουν οικονομικά και νοικιάζουν 1 και 2 ακίνητα, αλλά μόνο για να εισπράττουν τα 400άρια και τα 500άρια και τα 600άρια από την ασφάλεια των βορείων προαστείων σε τιμές εξωφρενικές λες και ζεις στις Άλπεις.

  4. ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΩΧΑΜΕΤΙ ΣΑΣ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ!!!!
    ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΣΑΣ
    ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΙΑΣΟ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ!!!!!!!!!!
    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΑΝ!!!!!
    ΠΟΥΣΤΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΤΕ ΟΛΟΙ!!!!! ΚΟΥΜΟΥΝΑΡΧΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ!!!!!

    1. Εσύ πως και είσαι έξω? Πρέπει να πας γρήγορα στο Δαφνί.

  5. Ετσι και με τα ενοίκια!!!
    Σπίτια τρύπες σε περιοχές που δεν θέλουν να πατάνε οι γραικύλοι αλλά μόνο για να εισπράττουν τα 400άρια και τα 500άρια και τα 600άρια από την ασφάλεια των βορείων προαστείων σε τιμές εξωφρενικές λες και ζεις στις Άλπεις.

  6. Για ποιο λογο δεν λενε! Καπου να σταματησουμε να δουλευομαστε και μεταξυ μας! Αντε μπραβο! Αρκετα με τα μεσαζοντα παρασιτα και τα κυβερνητικα λαμογια!

  7. Φέτος η παραγωγή είναι ίδια με του 2018/2019, γιατί τότε το λάδι είχε 4 το λίτρο;
    Γιατί πέρυσι 22/23, που η παραγωγή ήταν διπλάσια από το 18/19 και το 19/20 έφτασε το λάδι 10 ευρώ τη στιγμή που το πουλούσαν στο εξωτερικό για 3.5 γιατί δεν είχαν που να το αποθηκεύσουν;

    Ο Ερντογάν είναι ηγέτης. Απαγόρεψε την εξαγωγή ελαιολάδου για να μην ανέβουν οι τιμές λόγο Ισπανίας που έχει χαμηλή παραγωγή πάλι φέτος.

    Λαδέμποροι και μαυραγορίτες όλοι τους. Να τους καούν οι ελιές και να ψοφίσουν της πείνας.

  8. ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ…ΨΕΜΑ…ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΙ’ΑΛΛΟ

  9. Μπούρδες. Κάθε χρόνο κάνουν λόγο για την “χειρότερη χρονια” στα πάντα. Να φοβάται ο κόσμος και οι τιμές να παίρνουν τον ανήφορο.

    1. Καλά αυτοί που λένε ότι λέμε ψέματα οι παραγωγοι (μικροπαραγωγος εγώ ποιο πολύ για οικιακή κατανάλωση και πούλημα σε φίλους συγγενείς κλπ) δε μπορούν να ξεχωρίσουν πλάτανο από ελιά. Κάθε χρόνο και χειρότερα…φέτος έβγαλα 30 λίτρα λάδι από 130 δέντρα 40 ετών. Σημειώνω κάθε χρόνο την παραγωγή και κάθε χρόνο και χειρότερα τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο εγώ αλλά και οι γείτονες. Αντε λέμε ψεματα εμείς μάλλον συνεννοηθήκαμε με τους Ιταλούς και Ισπανούς. Μάλλον έχει να κάνει με αυτά που ρίχνουν από πάνω και θέλουν να φέρουν παγκόσμια κρίση πείνας. Τα βαρεα μεταλα έχουν αρνητική επιδραση στα στόματα των φύλλων επιρεαζοντας εν τέλη την καρποφορία. Φάρμακα δε ρίχνω για να πω ότι πείραξαν τα φαρμακα, δε βλέπω άλλη εξήγηση. Οι έμποροι κάνουν χρυσές δουλειές γιατί πουλάνε χρυσό το περσινό λάδι από τις αποθήκες, το ίδιο και οι τούρκοι που ο ερντο απαγόρευσε πέρσι την εξαγωγή λαδιού από Τουρκία, ο Κουλης δε σκαμπάζει από αυτά; παίρνει και επίδομα αγροτιάς (χαχα).

      1. προφανως δεν τις περιποιησε, ποτισμα, κλαδεμα, λιπασματα, οργωμα. ραντισμα ..τα κανεις ολα αυτα και πεφτει η παραγωγη σου;;30 λιτρα απο 130 δεντρα 40 ετων,,,εισαι σε βραχωδη περιοχη;;
        δεν εισαι ο κανονας..εισαι η εξαιρεση
        τσεκαρε περιοχες που τις ποτιζουν..δεν πεφτει η παραγωγη εκτος αμα καουν

        1. ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΊΑΣ 90% ΚΑΤΩ.Για εσάς που νομίζετε ότι ο παραγωγός πουλάει ακριβά και άρα Κονομάει ένα θα σας πω και βαλετέτο στο νου σας.Το λάδι ας πούμε λίτρο που βλέπετε και αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ έχει μέσα στη φιάλη 5 σταγόνες ελαιόλαδο καλής ποιότητας σχεδόν πάντα Ηλειακό και το υπόλοιπο ότι μπορείτε να φανταστείτε,από σπορελαια λάδια τρακτέρ μπετονιέρας πυρηνέλεια τα κέρατά τους.Οποτε αν το αγοράζουν από εμένα 1,80€ η 5€ η 7€ εσείς το αγοράζετε ναι μεν σε διπλάσια τιμή από πέρσι αλλά αυτοί οι υπόλοιποι χοντρέμποροι και κυρίως εταιρίες βγάζουν 100000 % επάνω.Ελαιολαδο μόνο από αυτόν που γνωρίζετε όσοι γνωρίζετε παραγωγό ,και τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέμε.Και μη νομίζετε ότι του παραγωγού είναι και το τέλειο.Με λιπάσματα φουλ,με ρεντισματα φάρμακα στο δέντρο φύλλο καρπό 15 χέρια το λιγότερο ανά σεζόν.Οπότε καταλαβαίνετε..Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς.Τα ελαιόλαδα που είναι χωρίς φάρμακα δηλητήρια λιπάσματα είναι το 1 προς εκατομμύριο κυρίες και κύριοι.Οσο για το ποια θα έπρεπε να είναι η τιμή παραγωγού πρώτα καλλιεργήσετε μερικά χρόνια ελιές και μετά θα έχετε γνώμη.

Comments are closed.