ΣΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΑΤΤΙΚΗ – ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΝΕΡΟΥ: «ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΜΗΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΠΡΟ ΕΚΠΛΗΞΕΩΣ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ – «ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΞΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ»

Κοινοποίηση:
6-1024x576

Αργά η γρήγορα η Αττική μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με σοβαρό κίνδυνο λειψυδρίας, καθώς οι ταμιευτήρες νερού αδειάζουν ένεκα του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια σπανίως βρέχει και ακόμη σπανιότερα χιονίζει στην ευρύτερη περιοχή.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1, από αυτή την εβδομάδα μπαίνει σε εφαρμογή το «plan B» και ξεκινά η λειτουργία των εφεδρικών συστημάτων πηγών και γεωτρήσεων. Η Αττική, η οποία φιλοξενεί το μισό πληθυσμό της χώρας, ύστερα από την παρατεταμένη ανομβρία των τελευταίων δύο ετών, την έλλειψη χιονοπτώσεων και τη συνεχιζόμενη ξηρασία, έχει αποθέματα νερού στους ταμιευτήρες που αρκούν για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μάλιστα, η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται ένα βήμα πριν την απάντληση και μεταφορά νερού στους ταμιευτήρες της Αττικής από τις πηγές της Μαυροσουβάλας κάτω από την Πάρνηθα και τις πηγές του μέσου ρου του Βοιωτικού Κηφισού, οι οποίες είναι κοντά στην Υλίκη. «Η χρήση αυτών των γεωτρήσεων θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα. Aν υπεραντληθούν και τα υπόγεια ύδατα, μιλάμε για πρόωρη ερημοποίηση», αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Ντασιώτης, αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Σαχίνης, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, τονίζει πως «όσο νερό μπαίνει στους ταμιευτήρες μας, τόσο νερό βγαίνεi. Mπαίνουν 400 εκατομμύρια κυβικά και βγαίνουν 400 εκατομμύρια κυβικά. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι είμαστε σε έναν “κίτρινο συναγερμό”. Την τελευταία διετία οι ταμιευτήρες αδειάζουν. Τον Σεπτέμβριο του 2022, οι ταμιευτήρες είχαν 1100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Αντί να μείνουν σταθερά, τον Σεπτέμβριο του 2023 μειώθηκε στα 950 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Τον Σεπτέμβριο του 2024 αναμένεται να πέσει στα 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα που θα αρκούν για τα επόμενα τρία χρόνια».

«Τα τελευταία δύο χρόνια, λοιπόν, έχουμε ένα έλλειμμα 200.000.000 κυβικών μέτρων. Ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει βρέξει», καταλήγει ο κ. Σαχίνης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, αν δεν αυξηθούν τα αποθέματα, η τελευταία σανίδα σωτηρίας είναι η αφαλάτωση, καθώς η Αττική περιβάλλεται σε μεγάλο βαθμό από θάλασσα. Ωστόσο η μέθοδος αυτή, αν και εφαρμόζεται σε χώρες όπως το Ισραήλ που με μία από τις εγκαταστάσεις θα μπορούσε να καλύψει το 1/3 των αναγκών της Αθήνας, έχει μεγάλο ενεργειακό κόστος και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. Το WiFi μην μου κόψουν κ όλα τα άλλα στα @χιδια μου

  2. Πως καθε φορα που ερχονται οι Μητσοτακιδεσ στην εξουσια ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ;;;;;;;;;;;;;;;;

  3. ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΚΑΜΠΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ! ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!!

  4. τα πρόβατα μη μείνουν νηστικά και σας πάρουν ….χαμπάρι!
    Ναιααιαί νερόοοο το νερό το παραμύθι τώρα.
    Δεν έχουμε νερό ρε παιδιά………..ΒΟΟΟΟΔΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΤΑ ΣΦΑΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΤΟΥΒΛΑΑΑΑΑΑΑΑ

  5. Όπως και επί παλιού Μητσοτάκη είχε πρόβλημα λειψυδρίας η Αττική.

  6. Oλοι αυτοι οι διευθυντες ΔΕΚΟ,ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ, κλπ θελουν κρεμασμα απο τα @@ για παραδειγματισμο στην πλατεια Συνταγματος γιατι ειναι συστημικα πιονια με μονο σκοπο την υφαρπαγη του βιου των Ελληνων!

  7. Το νερό στην Αττική είναι τζάμπα, αυτό οδηγεί σε σπατάλη (σε βίλες, πισίνες, αμάξια κ.τ.λ.).

  8. Όπως σου έχω γράψει ξανά και με έχεις κόψει όλες τις φορές, η Αττική θα πνιγεί από του ρύπους διότι το πράσινο δεν επαρκεί για την παροχή οξυγόνου. Στο συγκεκριμένο θέμα, τα δέντρα επίσης συνεισφέρουν στην καλύτερη διοχέτευση του νερού προς το υπέδαφος. Ταμιευτήρες ούτε λόγος φυσικά και όλο το νερό καταλήγει στη θάλασσα και στους υπονόμους. Όταν όλα είναι καμένα ούτε οξυγόνο ούτε νερό θα υπάρχει. Η μόνη λειτουργία των ανεμογεννητριών είναι να κρεμάσουμε τους υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας ώστε να τους βλέπουν οι επόμενοι εθνάρχες-σωτήρες και να το σκεφτούν δύο φορές εάν θέλουν να κλέψουν τη χώρα.

  9. Διευθυνων συμβουλος δευαπ, ξεφτιλα κοπριτη ετσι σου ειπαν να πεις για να πουλησετε και τη δευαπ; Θα κρεμαστειτε κοπροσκυλα οταν ερθει η ωρα σας

  10. Συγχαρητήρια Νικοδημε.να γράφεις πιο συχνά να μαθαίνουμε.Ευγε.

  11. Να μην πιστεύουμε τις βλακείες του συστήματος Μητσοτάκη. Ετοιμάζονται να αυξήσουν την τιμή του νερού και κινδυνολογούν, “γιατί δήθεν δεν έβρεξε και δεν χιόνισε”…

  12. μια χωρα πουναι 90% ακτογραμμη…δν εχει νερο λενε…χαχαχαχαχα
    ναι και η κολαση στερευει απο πυρ σε κανα 2 χρονακια!

  13. Σωστός ο Nikodimos, να προσθέσω ότι όταν κυβέρνησε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού 90′-93′ πάλι το ίδιο πρόβλημα με το νερό, η Μαρίκα τότε έλεγε οι Ελληνίδες ας πλένουν και στην σκάφη. Φαίνεται αυτή η οικογένεια έχει ένα θέμα με το νερό, να μην καταναλώνεται από τον λαό, το έχουν φαίνεται και αυτό ιδιοκτησία τους.

  14. αχαχα πως θα ιδιωτικοποιηθει και το νερο; δημιουργουν το προβλημα και μετα σου βρισκουν την λυση. Αυτη που τους συμφερει.

  15. ΝΕΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ! ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΡΓΑ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΝΙΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ! ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΟΛΑΒΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ !ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ!

  16. Και δως του νεοταξιτικο δουλεμα στα γιδια στο μαντρι! Δεν εβρεξε? Οι πλυμηροπαθεις το ξερουνε καλυτερα κ.Νερωνα πορδιπουργε της…πρασινης αναπτυξης! Θελετε και δροσουλα με το μαντρι αναμεσα στα δυο καραφλα βουνα της Παρνηθας και του Υμητου?!@!@

  17. Πάνε να πουλήσουν την ΕΥΔΑΠ καί έχουν αρχίσει τα γνωστά κόλπα….

  18. Έχουν ανοιχτα τα συντριβάνια όλη μέρα να πλένονται οι λάθρο.

  19. τώρα το θuμήθηκε ο αρχιβλάκας διορισμένος;

  20. Η ψευτοεπιστημη σας κατ επιταγη πολιτικων εντολων δεν πειθει, και βροχες εχει η αττικη και πλημμυρες και χιονια. Αυτο που αλλαξε ειναι η καταναλωση νερου συνολικα στην αττικη αυξηθηκε κατα σχεδον 25 % και το ξερετε πολυ καλα, και αυξηθηκε λογω αυξησης του πλυθησμου οχι ελληνικου πλυθησμου βεβαια αλλα των λαθροαλλοθρησκων που φερνετε αφειδως και αυτο με το νερο ειναι ενα μονο απο τα πολλα προβληματα που εχετε δημιουργησει κοπροσκυλα

  21. Από την εποχή του Παπαδόπουλου δεν έχουν ξεκινήσει έργα για το νερό στην Αθήνα όταν ο πληθυσμός αυξήθηκε από 1,5εκ σε 2,5εκατομμύρια μέσα σε 10 χρόνια. (1961-1971). Τώρα είναι 5εκ χωρίς να υπολογίζουμε τους λαθροκαζαμπούμπου.

    Οποιοδήποτε έργο ξεκινήσει σήμερα, ακόμα και αφαλάτωσης, χρειάζεται 5+ χρόνια να τελειώσει. Θα ιδιωτικοποιήσει το νερό στην Αθήνα ο Μητσοτάκης και όχι μόνο θα το πληρώνετε χρυσάφι θα ψοφίσετε από τη δίψα μέσα στη βρώμα. Γιατί δεν θα μπορείτε να κάνετε και μπάνιο.

    Όσον αφορά τα περί βροχής 2 χρόνια, να σταματήσουν να ρίχνουν ένα σωρό στον ουρανό από Σεπτέμβριο μέχρι Μάιο. Στο ΣΚΑΙ πριν 1 μήνα παραδέχτηκαν ότι κάνουν γεωμηχανική και αλλάζουν το κλίμα της χώρας. Αλλά ούτε ο Χίος δεν αφιέρωσε μία στήλη.

    Προχτές επιστήμονες στην Αμερική έλεγαν να σταματήσουν τα γεωμηχανικά πειράματα μείωσης της θερμοκρασίας στους ωκεανούς, γιατί εκτοξεύουν τις θερμοκρασίες στην Ευρώπη. Την ίδια ώρα που Αγγλία βρέχει όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία 20 χρόνια επί 3 χρόνια τώρα. Όμως ΠΟΤΕ δεν “ψέκαζαν” στον ουρανό, είναι καινούργιο φρούτο του 2021 και μετά. Και αν πέφτει το νερό στην Αγγλία που ανεβαίνει από το jet stream του κόλπου του Μεξικού, δεν κατεβαίνει το νερό αυτό σε Ελλάδα, Ιταλία κλπ.

    Αλλά τί γράφω. Οι ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν και υποφέρουν από FOMO, καταπίνουν τα ψέματα του καθεστώτος επί 25 χρόνια χωρίς να σκεφτούν, ούτε καν να δουν τον ουρανό και να πουν τί σκτ, τώρα τον Ιούνιο/Ιούλιο που πετάνε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροπλάνα (δείτε την αντίστοιχη εφαρμογή στο κινητό) γιατί δεν έχουμε καρό chem trails στον ουρανό;

    Τραβάτε κάντε άλλες 2-3 δόσεις από τα δηλητήρια του Μπουρλά, η άποψή σας δεν με απασχολεί.

    1. Πολύ ωραία τα είπες φίλε!Συνυπογράφω.Ας μην ξεχνάμε και τις προφητείες των πατέρων περί πολέμου για το νερό.

      1. @@ προφητειες….Αν περιμενουμε οι προφητειες να μας σωσουν….

  22. Aρχισαν τα οργανα πεχρι περσι οι περιοχες με του αποταμιευτηρες πνιγοντουσαν απο πλημμυρες και τωρα ο χλεχλες μας λεει πως εχει ελλειψη νερου κι’οι πλημμυροπαθεις καθονται και τον ακουνε

Comments are closed.