ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!! Εννέα συμβουλές οδήγησης για εγκυμονούσες…Τι πρέπει να προσέχετε..

Κοινοποίηση:
ate-quando-e-seguro-dirigir-gravida

Μπορεί η ζώνη ασφαλείας να προκαλέσει τραυματισμό σε έγκυο; Υπάρχουν ιατρικές αντιρρήσεις για την οδήγηση; Τώρα που οι οδικές μετακινήσεις είναι όλο και πιο συχνές κατά τη διάρκεια των διακοπών, μερικές έγκυες γυναίκες μπορεί να έχουν ανησυχίες σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να κάτσουν πίσω από το τιμόνι. Εάν ο γιατρός δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, είναι απολύτως ασφαλές να οδηγείτε αρκεί να ακολουθείτε τις ακόλουθες συστάσεις:

seat

1) Να φοράτε πάντα ζώνη ασφαλείας: Η χρήση ζώνης ασφαλείας είναι υποχρεωτική για τις έγκυες γυναίκες στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Ο ιμάντας πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν πιο μακριά για να συγκρατήσει τη γυναίκα στη λεκάνη και να αποφύγει να ασκήσει πίεση στο έμβρυο. Η διαγώνιος ιμάντας ώμου πρέπει να περάσει πάνω από την κοιλιά, ανάμεσα στα στήθη και πάνω από την κλείδα.

2) Μειώστε κατά το ήμισυ τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών του εμβρύου: Οι μισές από τις πιθανές σοβαρές βλάβες του εμβρύου σε περίπτωση ατυχήματος θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη σωστή χρήση της ζώνης ασφαλείας, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες. Χωρίς αυτή, μια άμεση πρόσκρουση με το τιμόνι “θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς, όπως αποκόλληση πλακούντα ή ρήξη της μήτρας”, προειδοποιεί ο Δρ. Emmanuel de Sostoa, ο οποίος είναι επικεφαλής της Γυναικολογίας στο νέο Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης της SEAT (CARS).

seat

3) Κρατήστε την κοιλιά σας σε απόσταση περίπου 25 cm από το τιμόνι: Η τοποθέτηση του καθίσματος όσο πιο πίσω γίνεται από το τιμόνι βοηθά στην πρόληψη τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος αν το κάτω μέρος του τιμονιού έρθει σε άμεση επαφή με την κοιλιά της γυναίκας.

4) Έχετε πάντα τον αερόσακο ενεργοποιημένο: Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι συνιστάται να ενεργοποιείτε και τους δύο αερόσακους των μπροστινών καθισμάτων, όταν μια έγκυος γυναίκα οδηγεί ή κάθεται στο κάθισμα του συνοδηγού.

5) Άνετη και ασφαλής μήνα με το μήνα: Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ της οδήγησης κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης και μεταξύ του τετάρτου και του ένατου μήνα. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να ρυθμίζετε τη θέση του καθίσματος όσο περνούν οι μήνες, να ρυθμίζετε την πλάτη του καθίσματος όσο πιο κάθετα γίνεται και υιοθετήστε μια σωστή θέση.

seat

6) Φορέστε μια συμπληρωματική πυελική ζώνη: Ορισμένες γυναίκες, ειδικά αν βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, προαιρετικά επιλέγουν να φορούν μια πυελική ζώνη κάτω από την κοιλιά τους. Αν και δεν είναι υποχρεωτικό, μπορεί να κάνει το ταξίδι σας πιο άνετο.

7) Χαλαρά, άνετα ρούχα, επίπεδα παπούτσια και χαλαρή οδήγηση: Όπως σε κάθε άλλη συνήθη περίσταση, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να φορούν επίπεδα, άνετα παπούτσια κατά την οδήγηση. Συνιστάται επίσης να αυξήσετε την απόσταση ασφαλείας για να αποφύγετε ξαφνικούς ελιγμούς και δυσάρεστες εκπλήξεις.

seat

8) Κάνετε συχνές στάσεις: Συνιστάται γενικά να αποφύγετε μεγάλες διαδρομές. Η συνεχής πείνα και η ανάγκη για τακτικές επισκέψεις στο μπάνιο είναι συχνές στις περισσότερες εγκύους, επομένως συνιστάται να σταματάτε συχνά και να προτιμήσετε έναν περίπατο για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος.

9) Πότε πρέπει να σταματήσω την οδήγηση; Δεν υπάρχει ρητή απαγόρευση στην περίπτωση υγιούς εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τον Δρ Sostoa, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να έχουν “κοινή λογική” και να σταματήσουν να οδηγούν όταν δεν αισθάνονται άνετα πίσω από το τιμόνι. Για το λόγο αυτό, οι γυναίκες συχνά σταματούν την οδήγηση κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα της εγκυμοσύνης τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: