ΣΙΩΝΑΖΙΣΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗ ΝΙΛΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ: Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΕΙ – «ΜΠΗΚΑΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝΑΠΗΡΟΙ»

Κοινοποίηση:
idf_idf_whatsapp_54

Ταξιαρχία Γκιβάτι. Η πιο επίλεκτη μονάδα του σιωναζιστικού στρατού. Μια ομάδα στρατιωτών της εμφανίζεται στο κρατικό σιωνιστικό Κανάλι 11 και περιγράφει τη νίλα που υπέστη, όταν έπεσε σε ενέδρα της Παλαιστινιακής Αντίστασης σε ένα κτίριο στη Μπέιτ Χανούν, στα βορειοανατολικά της Λωρίδας της Γάζας, πολύ κοντά στη συνοριακή γραμμή!

Οι κομάντο του σιωναζιστικού στρατού δεν περιορίζονται στις διά ζώσης περιγραφές τους. Τις πιστοποιούν με εικόνες βίντεο από κάμερες που έφεραν μαζί τους! Εικόνες γεμάτες από κραυγές, ουρλιαχτά και κλάματα τραυματισμένων στρατιωτών που καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια! Δείτε πρώτα το βίντεο και μετά θα παραθέσουμε περιγραφή από τον υποτιτλισμό που έκανε το Αλ-Τζαζίρα που αναμετέδωσε το βίντεο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, 16 στρατιώτες εγκλωβίστηκαν σε ενέδρα σε κτίριο στη Μπέιτ Χανούν. Δέχτηκαν ρουκέτα από την Αντίσταση και οι 10 τραυματίστηκαν αμέσως. Στη συνέχεια, οι μαχητές τούς επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ. Θα σου φέρω νερό, θα σου φέρω νερό, ακούγεται να φωνάζει ένας. Αδέρφια, αδέρφια, θα πεθάνω, δεν μπορώ να σηκωθώ, δεν νιώθω το πόδι μου, ουρλιάζει άλλος κλαίγοντας.

Ο έγχρωμος στρατιώτης λέει στον δημοσιογράφο ότι πέρασε δύσκολες στιγμές γιατί είχε αιμορραγία στα χέρια και στα πόδια. Λέει πως του έβαλαν φάρμακο για να σταματήσει η αιμορραγία. Η πρώτη κάμερα ήταν στα ρούχα του Νταφίρ, που ήταν σοβαρά τραυματίας. Εχασα το χέρι μου, δεν έχω χέρι, δεν έχω χέρι, ακούγεται ένας άλλος. Λέει πως τότε κατάλαβε ότι βρίσκονταν σε πολύ επικίνδυνο μέρος. Κοίταξα αριστερά και δεν υπήρχε κανένας να με βοηθήσει. Είδα τον Νταφίρ να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, ότι θα πεθάνει, λέει ένας άλλος. Θα πεθάνουμε όλοι, ουρλιάζει άλλος σιωναζιστής. Πρέπει να σταθείς στα πόδια σου, σήκω να περπατήσεις, φωνάζει άλλος.

Ο δημοσιογράφος λέει πως δυο κάμερες που έφεραν πάνω τους στρατιώτες έδειξαν πώς πήρε τους τραυματίες η ομάδα διάσωσης (το σιωνιστικό κανάλι ισχυρίζεται ότι έχει στιγμιότυπα συνολικής διάρκειας 50 λεπτών).

Υπάρχουν και άλλοι τραυματίες; ρωτάει κάποιος. Ναι, υπάρχουν και άλλοι, του απαντούν. Ελάτε έρποντας στα σκαλιά. Λένε πως υπήρχε και drone της Χαμάς δίπλα τους, που τραβούσε βίντεο (;!). Ημουν στην ομάδα διάσωσης, αλλά δεν μπορούσα να φτάσω στους τραυματίες, λέει ένας από τους συνεντευξιαζόμενους.

Αν ερχόμουν και σας έλεγα ότι θα σας σώσω όλους, θα το πιστεύατε; ρωτάει ο δημοσιογράφος. Ενας από τους στρατιώτες κουνάει αρνητικά το κεφάλι του. Ακουσε φωνές τρέλας και κλάματα σ’ εκείνο το δωμάτιο. Ζητούσαμε βοήθεια ουρλιάζοντας, αλλά δεν μας βοηθούσε κανένας, σχολιάζει. Ακούγονται φωνές: Νοσηλευτή, εσύ που είσαι κάτω, σε παρακαλώ, υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες. 

Στο στούντιο το παίζουν και παλικαράδες: Προσπαθήσαμε να καθαρίσουμε κάθε όροφο αυτής της πολυκατοικίας από τους τρομοκράτες. Δυο άτομα τους κυνήγησαν. Κάποια στιγμή –λέει ο διασώστης- έπεσαν τρεις τρομοκράτες από τον πάνω όροφο νεκροί! Ποιος τους σκότωσε, όταν οι 10 κλαψούριζαν τραυματισμένοι και οι υπόλοιποι 6 ήταν σε απόλυτο πανικό πεσμένοι κάτω; Και γιατί δεν έδειξαν βίντεο με τους υποτιθέμενους νεκρούς αντάρτες, μόνο έφτιαξαν τηλεοπτικό γράφημα;

Μετά λέει ότι ζήτησαν να τους στείλουν αμέσως ελικόπτερο για να πάρει τους τραυματίες, αλλιώς θα πεθάνουν. Ακούγονται φωνές και θόρυβος από τη διακομιδή με το ελικόπτερο. Οι διασώστες φαίνονται σε απόλυτο πανικό. Ζητούν βοήθεια από τους ελαφρύτερα τραυματισμένους.

Αν η πιο επίλεκτη μονάδα του σιωναζιστικού στρατού συμπεριφέρεται έτσι στη μάχη, φανταστείτε τι γίνεται με τους εφέδρους. Αν υπάρχει ένα ερώτημα είναι πώς δημοσιεύτηκαν αυτές οι σκηνές και πώς επιτράπηκε στους πρώην τραυματίες να πάρουν μέρος σε τηλεοπτική εκπομπή που ξεφτιλίζει το σιωναζιστικό στρατό, όταν υπάρχει αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας;

Είναι προφανές ότι ο στρατός ή τμήμα του αποφάσισε να αυτοεξευτελιστεί, προκειμένου να πιέσει τον Νετανιάχου να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα και να πάει σε συμφωνία ανταλλαγής κρατούμενων. Αλλιώς, αυτά τα βίντεο δεν θα έβλεπαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Ο ίδιος ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός θα έκοβε τη φόρα των στρατιωτών, αν αυτοί ενεργούσαν με προσωπική τους πρωτοβουλία. Κι είμαστε σίγουροι ότι από τις εικόνες των βίντεο που τράβηξαν οι στρατιωτικές κάμερες έδειξαν τις λιγότερο εξευτελιστικές για τα κομάντο τους.

Σιωναζιστές στρατιώτες έχουν δημοσιεύσει και άλλα εξευτελιστικά βίντεο στα σόσιαλ μίντια. Οπως το παρακάτω, με έναν τραυματία σιωναζιστή να κλαίει για το διοικητή του που σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του, λέγοντας: «Μπήκαμε δυνατοί στη Γάζα και φύγαμε ανάπηροι»!

Και βέβαια, έχουμε το περιστατικό στο Ασκελόν, με έναν σιωναζιστή στρατιώτη να ξυπνά από εφιάλτη μέσα στη νύχτα και ν’ αρχίζει να πυροβολεί τους συντρόφους του, τραυματίζοντας αρκετούς από δαύτους! Η μονάδα είχε επιστρέψει από τη Γάζα για αναψυχή μερικών ημερών και στρατοπέδευε στο Ασκελόν. Το σιωνιστικό Κανάλι 12 μίλησε για «ασυνήθιστο περιστατικό»  σε ένα από τα στρατόπεδα του στρατού στο Ασκελόν, προσδιορίζοντας ότι ο στρατιώτης ήταν από το τάγμα 890 της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών και πως παραπέμφθηκε για ψυχολογική θεραπεία.

Η στρατονομία άρχισε να ερευνά τις συνθήκες του συμβάντος, ενώ ο στρατός αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το περιστατικό, ανακοινώνοντας πως ο στρατιώτης δεν θα ερευνηθεί προς το παρόν. λόγω της ιατρικής του κατάστασης και πως η έρευνα θα ανασταλεί έως ότου οι γιατροί δώσουν τη σχετική άδεια. Σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο Καν, ανώνυμος στρατιωτικός αξιωματούχος είπε: «Αν το ατύχημα είχε συμβεί στο σπίτι του στρατιώτη, η ζημιά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Αυτός είναι ο λόγος που ο ισραηλινός στρατός δεν βιάζεται να αφήσει τους στρατιώτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους κατά τις περιόδους ανάπαυσης, αλλά τους συνοδεύει υπό την επίβλεψη ειδικών αυτές τις δύσκολες μέρες».

Η Χααρέτζ έγραψε ότι «δεκάδες ισραηλινοί ψυχίατροι έφυγαν για τη Βρετανία για να ξεφύγουν από τον αυξανόμενο φόρτο εργασίας υπό το φως των αυξανόμενων περιπτώσεων ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των στρατιωτών που επέστρεφαν από τη Λωρίδα της Γάζας»!

Τα σιωνιστικά νοσοκομεία σπάνε την απαγόρευση του στρατού και ανακοινώνουν αριθμό τραυματιών που δέχονται. Μόνο στις 31 Δεκέμβρη το Shaare Zedek ανακοίνωσε ότι δέχτηκε 8 τραυματίες στρατιώτες, το Soroka 24 τραυματίες στρατιώτες και το Beilinson 3 τραυματίες στρατιώτες.

Ενόψει των παραπάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί ο σιωναζιστικός στρατός απέσυρε πέντε ταξιαρχίες από τη Βόρεια Γάζα. Οι πληροφορίες που διέρρεαν οι στρατιωτικοί στον σιωνιστικό Τύπο ήταν… αλαλούμ. Αλλοι έλεγαν πως αλλάζει το στρατιωτικό σχέδιο ώστε να πληροί τις αμερικανικές απαιτήσεις. Αλλοι ότι η απόσυρση στρατευμάτων έγινε για να… ενισχυθεί η οικονομία.

Το Reuters, επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσε ότι η απόφαση του Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις από τη Γάζα φαίνεται να είναι η αρχή μιας στροφής προς λιγότερο έντονες επιχειρήσεις στο βορρά. Αντίθετα, το Newsweek, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, μετέδωσε ότι η μερική απόσυρση των δυνάμεων από τη Γάζα θα μειώσει την οικονομική επιβάρυνση.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού έλεγε: Συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με τις σήραγγες και εργαζόμαστε για τον μετριασμό της έντασης των ρουκετών από τη Γάζα. Και οι ρουκέτες έπεφταν σαν το χαλάζι την ώρα που άλλαζε ο χρόνος.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού έλεγε: Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε δυνάμεις σε διάφορες περιοχές και στη συνέχεια να τις επιστρέφουμε για να εργαστούν στο πεδίο στη Γάζα. Ο ίδιος: Μερικοί έφεδροι στρατιώτες θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους αυτή την εβδομάδα. Ο ίδιος: Οργανώνουμε τη διεξαγωγή των μαχών ώστε να μπορέσουμε να αποστρατεύσουμε μέρος των δυνάμεων για να τις επιστρέψουμε στον οικονομικό κύκλο.

Ο διοικητής των σιωναζιστικών δυνάμεων στις γειτονιές Αλ-Τουφάχ και Αλ-Νταράζ δήλωνε: Οι μάχες συνεχίζονται με διάφορες μεθόδους και διαφορετικά επίπεδα δύναμης. Μετά από μια μέρα όλες οι δυνάμεις είχαν αποχωρήσει από τις δύο γειτονιές της πόλης της Γάζας, έχοντας γευτεί συντριπτικά χτυπήματα από την Αντίσταση.

Η στρατιωτική ηγεσία διέρρεε πως ανησυχεί για τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο, το οποίο βασίζεται στην απόσυρση των δυνάμεων από το εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Αλλα κομμάτια της στρατιωτικής ηγεσίας δήλωναν ότι ο στρατός ενδιαφέρεται να κινηθεί από το εσωτερικό του ισραηλινού εδάφους προς τους στόχους του, όχι από τη Λωρίδα της Γάζας!

Ο στρατιωτικός αναλυτής του Αλ-Τζαζίρα, υποστράτηγος ε.α. Φαγιέζ Αλ-Ντουαΐρι «έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων»: Ο στρατός κατοχής ανακοίνωσε την αποχώρηση και την αποστράτευση πέντε ταξιαρχιών. Είναι ο οικονομικός λόγος ο πραγματικός λόγος, όπως ανακοινώθηκε; Είναι ένας από τους κύριους λόγους, αλλά ο λόγος που είναι ίσος και μεγαλύτερος από αυτόν είναι η κατάληξη σε πλήρη πεποίθηση ότι ο στρατός έχει καταστεί ανίκανος να επιτύχει τους δηλωμένους στρατιωτικούς στόχους, ακόμη και στο ελάχιστο. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις έντονες διαφωνίες στο πολεμικό συμβούλιο, την ένσταση του αρχηγού του επιτελείου και του διευθυντή της Μοσάντ, την αμερικανική συμβουλή προς το Ισραήλ ότι οι στόχοι είναι μεγαλύτεροι από τις διαθέσιμες δυνατότητες και την κριτική των ανώτερων απόστρατων στρατιωτικών διοικητών και στρατηγικών αναλυτών. Ο στρατός κατοχής κατάφερε να καταστρέψει τις εκδηλώσεις και τις ανάγκες της ζωής στη Γάζα, αλλά η Αντίσταση είναι ακόμα ακλόνητη και ικανή να συνεχίσει να μάχεται και να αποδείξει το πρωτοχρονιάτικο δώρο της και στο πρώτο λεπτό του νέου έτους.

Στα σιωνιστικά ΜΜΕ γίνεται σφαγή ανάμεσα σε ακροδεξιούς κυβερνητικούς που επιμένουν επιμένουν να συνεχιστεί ο πόλεμος μέχρι να εξαλειφθεί το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης (Χαμάς) και σε άλλους, κυρίως απόστρατους, που αντιτίθενται σε αυτό.

«Για μένα, η απλή συζήτηση αυτού του θέματος δείχνει μια αδυναμία στην αποφασιστικότητα και τη σαφήνεια για την εξόντωση της Χαμάς», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Σμότριτς. «Αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια στρατιωτική εκστρατεία, αλλά μάλλον ένας μακρύς και οδυνηρός πόλεμος στον οποίο δυστυχώς πληρώνουμε βαρύ τίμημα καθημερινά. Είναι ένας υπαρξιακός πόλεμος για το Ισραήλ», δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Γιοάβ Κις.

Υπάρχει ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κατάλληλος μηχανισμός που θα ήταν αποφασιστικός για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, απαντά ο Αντι Κάρμι, πρώην ανώτερος ασφαλίτης της Σιν Μπετ. Η Λωρίδα της Γάζας είναι παράδειγμα για ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, «που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε τον τρόπο που πολεμάμε σε άλλες περιοχές», λέει ο Κάρμι. Και συνεχίζει: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον όρο επίλυση ή νίκη, γιατί ο όρος νίκη μετά τις 7 Οκτώβρη είναι εντελώς ακατάλληλος, αλλά πρέπει να φτάσουμε σε ένα τελικό σημείο όπου ή θα έχουμε πάρει το κεφάλι του Γιάχια Σινουάρ ή μια συμφωνία».

Ο αναλυτής αραβικών υποθέσεων του Καναλιού 12, Οχέντ Χίμο, είναι πιο… εκδηλωτικός: «Ο Σινουάρ και οι άλλοι δε δείχνουν ότι ζουν σε κρίση. Η Χαμάς αρνείται να προτείνει μια συμφωνία που περιλαμβάνει την εγκατάλειψη της εξουσίας στη Γάζα αφενός και αφετέρου ορίζει τον τερματισμό του πολέμου. Αυτό σημαίνει ότι η Χαμάς και ο Σινουάρ πιστεύουν ότι θα ξεπεράσουν τον πόλεμο ενώ ελέγχουν τη Γάζα».

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος επιχειρήσεων στον σιωναζιστικό στρατό, στρατηγός Γίσραελ Ζιβ, πιστεύει ότι το Ισραήλ «δεν κατάφερε να επιτύχει σημαντικά στρατηγικά επιτεύγματα, ούτε στο επίπεδο των απαχθέντων (αιχμαλώτων) ούτε στο επίπεδο της καταστροφής της Χαμάς. και χωρίς αυτά τα δύο επιτεύγματα δεν θα μπορέσει να αποσυρθεί. Το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική του. Η έναρξη ενός πρόσθετου πολέμου σε τούνελ δεν θα επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και αυτό είναι υπέρ της Χαμάς. Αιμορραγούμε και υπάρχει διεθνής κριτική».

Αυτή είναι η εικόνα ενός στρατού σε αδιέξοδο ήττας και ενός επιθετικού-δολοφονικού κράτους σε κρίση. Η κλεψύδρα αδειάζει για τους σιωναζιστές και τη γενοκτονική εκστρατεία τους στη Λωρίδα της Γάζας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ενω οι ναζιστες εκαναν γενοκτονια στους σιωνιστες, εδω τους λεμε σιωναζιστες….
    ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

    1. Γιατί δεν έγιναν τέτοιοι… δυστυχώς οι σιωνιστές έγιναν χειρότεροι από τους θύτες τους… για ένα κομμάτι γης.

    2. ΕΙΣΑΙ ΣΑΚΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙ

    3. Καμένος είσαι εσύ και όλο σου το σόι βλάκα, μπήκες να γράψεις την μαλάκια σου τράβα τώρα στην συναγωγή να πάρεις το μεροκάματο για τη δόση σου

Comments are closed.