ΣΟΚ!!! Ο ΥΠΕΡΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΟΡΜΠΑΝ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ: ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΟΡΓΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ

Κοινοποίηση:
Orban-Zelensky

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν ζήτησε από τον Oυκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψής του στο Κίεβο, να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας γρήγορης κατάπαυσης του πυρός η οποία θα μπορούσε να επιταχύνει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε ο Ορμπάν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ζελένσκι.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος ανέλαβε στην αρχή του μήνα την εναλλασσόμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δήλωσε πως η Βουδαπέστη εκτιμά τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Ουκρανίας, αλλά ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του να ασκήσει πίεση για μια εκεχειρία με στόχο να διεξαχθούν γρήγορα ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Όρμπαν έχει υπάρξει η ισχυρότερη διχαστική φιγούρα όσον αφορά την ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ουκρανία. Ο αυταρχικός Ούγγρος ηγέτης προσπάθησε κατ’ επανάληψη να μπλοκάρει πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περαιτέρω στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας έχει επίσης στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο δεσμός τους στηρίζεται τόσο στην οικονομική συνεργασία όσο και σε ορισμένες κοινές αξίες.

Πάντως σήμερα, μιλώντας δίπλα στον Όρμπαν, ο  Ζελένσκι δήλωσε από την πλευρά του πως η Ουκρανία χρειάζεται μια «δίκαιη ειρήνη» και πως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει τη στρατιωτική αρωγή της προς την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η επίσκεψη του ούγγρου ηγέτη φανερώνει τις «κοινές ευρωπαϊκές προτεραιότητες, σε ποιό σημείο είναι σημαντικό να υπάρξει μια δίκαιη ειρήνη στην Ουκρανία και στο σύνολο της Ευρώπης».

Ο Ορμπάν δήλωσε ακόμα πως θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με την Ουκρανία και να υπογράψει μια ευρεία συμφωνία διμερούς συνεργασίας.

Στην κοινή τους συνέντευξη ο Ζελένσκι δήλωσε πως οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών στο Κίεβο μπορεί να χρησιμεύσουν ως βάση για μια μελλοντική συμφωνία ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ουγγαρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Μπράβο του Ορμπάν. Ενας σωστός πρόεδρος για την ΕΕ. Σκέφτεται τις χιλιάδες νέων ανδρών που σκοτώνονται για τα συμφέροντα των καου-μπόϋδων.

  2. Ο ζελενσκι ειναι μια κουκλα της αμερικης! μονο ο τραμπ θα τελειωσει τον πολεμο αλλιως δεν υπαρχει καμια ελπιδα και ο τραμπ θα τα βαλει με το βαθυ κρατος της αμερικης δεν ειναι ευκολο.
    Τον ανθρωπο δεν τον αφηνουνε σε ησυχια το κατηγορησανε γιατι πηγε με μια πορνοσταρ….ακου να δεις…

Leave a Response