07/07/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΣΟΚ!!! ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ Ν.ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 17% ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ! – ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 39%

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Κατατροπώθηκε ο ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ

Οι Εργατικοί στη Βρετανία κατήγαγαν άνετη νίκη με 39% αλλά ο Βρετανός πολιτικός Ν.Φάρατζ κατάφερε μέσα σε μόλις 20 ημέρες προεκλογικού αγώνα να φτιάξει κόμμα και να λάβει 17% των ψήφων με έναν καθαρά δεξιό λόγο. Πραγματικά, η επιτυχία του είναι αδιανόητη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα ποσοστά των Συντηρητικών ειναι μόλις 21%.

Αθροιστικά το νεοσύστατο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, οι Συντηρητικοί και κάποια άλλα δεξιά κόμματα συγκέντρωσαν μεγαλύτερη πλειοψηφία, ωστόσο οι Εργατικοί και ο ηγέτης του, Κιρ Στάρμερ, λόγω του εκλογικού συστήματος κατέλαβαν την πρώτη θέση, καθώς τα δεξιά κόμματα δεν κατάφεραν να αγγίξουν τον μαγικό αριθμό «4».

Δυστυχώς λόγω του εκλογικού συστήματος, εάν ένα κόμμα δεν κερδίσει την εκλογική περιφέρεια εξ΄ολοκλήρου, δεν εκλέγει βουλευτές εκεί, οπότε το κόμμα του Φάρατζ κατά πάσα πιθανότητα οδεύει προς την εκλογή βουλευτών με 2 μόλις έδρες, με το ερώτημα του αν θα μπει ο ίδιος ο Φάρατζ στο κοινοβούλιο να παραμένει.

Οι Συντηρητικοί θα είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστό της τάξης του 21% και 102 με 126 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί στις κάλπες η πρόβλεψη αυτή θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη των Εργατικών, πιο μεγάλη ακόμα και από αυτή που πέτυχε ο Tony Blair το 1997.

Την ίδια στιγμή, οι Συντηρητικοί πρόκειται να υποστούν μια άνευ προηγουμένου συντριβή, καθώς δεν αποκλείεται να λάβουν… ακόμα και τον μικρότερο αριθμό εδρών από την ίδρυση του κόμματος… το 1834.

Οι Τόρις, οι οποίοι παρέμειναν στην εξουσία τα τελευταία 14 χρόνια, ουδέποτε στο παρελθόν απειλούνταν με μία τέτοια εκλογική συντριβή.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εργατικοί, έχουν πετύχει πολύ λιγότερες εκλογικές νίκες έναντι των Συντηρητικών, οι οποίοι παραδοσιακά κατευθύνουν τις τύχες της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους μέσους όρους των δημοσκοπήσεων που επεξεργάστηκε το BBC, οι Εργατικοί θα καταγράψουν μια σαρωτική νίκη ενώ το Reform του N. Farage απειλεί τους Τόρις αφού εμφανίζεται να παίρνει 17%, δηλαδή βρίσκεται μόλις τέσσερις μονάδες πίσω τους.

Ωστόσο και λόγω του εκλογικού συστήματος που αφορά 650 μονοεδρικές περιφέρειες, οι Συντηρητικοί φέρεται ότι τελικά θα εκλέξουν από 102 έως 126 βουλευτές (αν και μετρήσεις έκαναν λόγο ακόμα και για μόλις 64 έδρες) και το Reform UK δύο με τρεις βουλευτές (υπάρχουν μετρήσεις που κάνουν λόγο και για 7 έδρες)!

Οι Συντηρητικοί φαίνεται να χάνουν ψήφους που πάνε από τη μια στο δεξιό κόμμα Reform UK του Nigel Farage και από την άλλη στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες,

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

12 Σχόλια

  1. Ο Sunak καί ή ομάδα τών Πακιστανών έριξαν τόν Boris Johnson με συνωμοσίες. Τήν πληρώνουν τώρα .

    1. Μπούρδες! Ο σουνάκ είναι Ινδός, πακιστανός είναι ο λονδινοδήμαρχος και μερικοί άλλοι. Και σιγά το φλάμπουρο τον τζόνσον, που θά ‘χαμε πρεμούρα να τον κρατήσουμε. Πάλι καλά που ξεκουμπίστηκε…

  2. Σε 5 χρόνια οι πουστροκεντρούληδες θα έχουν να κάνουν με τους φασίστες αμερικάνους, αγγλογάλλους, γερμανούς και ρώσους, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

  3. Καθήστε ρε παιδιά, ούτε 4 το απόγευμα δεν είναι στην Αγγλία. Οι κάλπες κλείνουν στις 10 το βράδυ τοπική ώρα (μεσάνυχτα Ελλάδα).

    Δεν έχουν PR εκλογικό σύστημα αλλά FPTP, οπότε τα ποσοστά δεν λένε τίποτα.
    Μπορεί να πάρει 40% ο 2ος, και 41% ο πρώτος και ο δεύτερος να μην βγάλει ούτε ένα βουλευτή σε όλη τη χώρα.

  4. Προσωπικά εμένα δεν μου κάνουν καμία εντύπωση τα ποσοστά που παίρνουν τα δεξιά-πατριωτικά κόμματα. Αυτό το βρίσκω πολύ λογικό.
    Τεράστια εντύπωση όμως μου κάνουν τα ποσοστά που παιρνουν τα αριστερά, σοσιαλιστικά και αντιπατριωτικά κόμματα σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη η την Ελλάδα. Απορω με ολους αυτούς τους …ανθρωπους…που ψηφίζουν νεοταξικά κόμματα, κόμματα εναντίον των συμφερόντων τους δηλαδή, εναντίον του μέλλοντος των παιδιών τους και εναντίον της πατριδας τους. Αυτούς τους …ανθρωπους…δεν μπορώ να καταλάβω. Με ποιο σκεπτικό, με ποια λογική ψηφίζουν αυτά τα κόμματα;;; Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται. Δεν βλέπουν, δεν ακούν;; Τίποτα;;; Η είναι τοοοσο ανοητοι;;;
    Αυτό μου προκαλεί εντύπωση. Τι να πω!

  5. Προσωπικά εμένα δεν μου κάνουν καμία εντύπωση τα ποσοστά που παίρνουν τα δεξιά-πατριωτικά κόμματα. Αυτό το βρίσκω πολύ λογικό.
    Τεράστια εντύπωση όμως μου κάνουν τα ποσοστά που παιρνουν τα αριστερά, σοσιαλιστικά και αντιπατριωτικά κόμματα σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη η την Ελλάδα. Απορω με ολους αυτούς τους …ανθρωπους…που ψηφίζουν νεοταξικά κόμματα, κόμματα εναντίον των συμφερόντων τους δηλαδή, εναντίον του μέλλοντος των παιδιών τους και εναντίον της πατριδας τους. Αυτούς τους …ανθρωπους…δεν μπορώ να καταλάβω. Με ποιο σκεπτικό, με ποια λογική ψηφίζουν αυτά τα κόμματα;;; Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέφτονται. Δεν βλέπουν, δεν ακούν;; Τίποτα;;; Η είναι τοοοσο ανοητοι;;;
    Αυτό μου προκαλεί εντύπωση.

    1. Δεν μπορείς να έχεις δημοκρατία όταν υπάρχει κόσμος που ζει από τα ψίχουλα που τους υπόσχονται οι κυβερνήσεις.

      Επίσης στην Αγγλία οι Τόρις χάνουν όχι γιατί οι Εργατικοί είναι καλύτεροι αλλά γιατί οι Τόρις όπως και ο Μητσοτάκης πούλησαν τους ψηφοφόρους τους σε τέτοιο σημείο που τους σιχαίνονται οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι τους.
      Έγιναν ένα ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ κόμμα ισοπεδώνοντας την Αγγλία. Όπως και η ΝΔ.

      1. Νομίζω ότι τα είπες όλα σε τέσσερες γραμμές!!!
        Τόρις και Εργατικοί έχουν την ίδια ατζέντα και πρόγραμμα, γι’ αυτό πολλοί παραδοσιακοί δεξιοί ψηφοφόροι πήγαν Reform UK…
        Dear Conservatives, Last time… was the last time…

        1. Δες τους νόμους που πέρασαν και κάνε σύγκριση με τη ΝΔ και τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ. Ακροαριστεροί νεομαρξιστές είναι από κοινωνια μέχρι οικονομία.

          Πραγματικά που ζεις; Οι Τόρις του Σούνακ και του Τζόνσον δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση ούτε καν με Μέι ή Κάμερον, ποσό δε Θάτσερ!

          25 χρόνια Αγγλία είμαι το ζω πετσί μου την μετάλλαξη των Συντηριτικών. Συγκρικά ο Γκόρντον Μπράουν ήταν Δεξιά σε σύγκριση με το Σούνακ.

          Γι αυτό REROFM και No Taxation without Representation. Γιατί το εκλογικό σύστημα στην Βρετανία πρέπει να αλλάξει σε PR.

          1. Ευτυχώς που δεν έχουν σχέση με το φασιστοειδες την Θάτσερ.

          2. Σκοτιστήκαμε για την καταβαράθρωση των τόρις, που μεταλλάχθηκαν απ’ το θατσερικό βόθρο…

Leave a Response