ΣΟΚ στο Κολοράντο: 16χρονος σκότωσε την 15χρονη σύντροφό του μπροστά στον αδελφό της

Κοινοποίηση:
crime

Ένα 16χρονο αγόρι από το Κολοράντο κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε έφηβη με την οποία είχαν σχέση αλλά λίγες εβδομάδες νωρίτερα η κοπέλα του είχε ζητήσει να χωρίσουν.

Όπως υπογραμμίζουν αμερικανικά ΜΜΕ, η συνήθης πρακτική είναι να μην δίνεται στη δημοσιότητα το ονοματεπώνυμο του δράστη ενός εγκλήματος όταν αυτός είναι ανήλικος. Ωστόσο, στην περίπτωση του Σίριο-Καρντόνα οι εισαγγελείς αποφάσισαν διαφορετικά. Η σοβαρή διαφοροποίηση έγκειται στο ότι του έχουν ασκηθεί δίωξεις ως ενήλικος. Εκτός από την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου και δεύτερου βαθμού, κατηγορείται για διάρρηξη πρώτου βαθμού, διακεκριμένη ληστεία και οπλοκατοχή.

Μέσα στο λυόμενο εκτός από την κοπέλα που δολοφονήθηκε βρισκόταν και ο 13χρονος αδελφός της. “Τρέξε” του φώναξε η Λίλι μόλις είδε τον πρώην φίλο της να εισαβάλλει από το παράθυρο του υπνοδωματίου της. Το αγόρι κοκκάλωσε. Ο δράστης της γυναικοκτονίας είπε αργότερα στην κατάθεσή του ότι αφού πυροβόλησε τη Λίλι η οποία έτρεξε στον διάδρομο για να σωθεί, ζήτησε από τον αδελφό της να του παραδώσει το τηλέφωνό του για να τον αποτρέψει από το να καλέσει σε βοήθεια.

Το 13χρονο αγόρι έφυγε τρέχοντας από το λυόμενο και ζήτησε βοήθεια από τους γείτονες στο διπλανό τους τροχόσπιτο οι οποίοι κάλεσαν τον αμερικανικό αριθμό πρώτων βοηθειών 911.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: