ΣΤΑ “ΚΑΓΚΕΛΑ” ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΩΝ Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ! “ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ!ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ!ΕΧΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!”

Κοινοποίηση:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οργίλη ήταν η αντίδραση των αστυνομικών στο «φιλοδώρημα» των 30 ευρώ, που δρομολογεί η κυβέρνηση για την φύλαξη των γηπέδων και την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Με την διάταξη που έχει ενσωματωθεί στο αποκαλούμενο ερασιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, θα δίνεται αποζημίωση σε όσους συμμετέχουν σε μέτρα Τάξης, Τροχαίας και Ασφάλειας για την διεξαγωγή εγχώριων και διεθνών αθλητικών γεγονότων.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών αντιδρούν έντονα τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «έχουμε αξιοπρέπεια, δεν εἰμαστε επαίτες».

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Οι αστυνομικοί έχουν αξιοπρέπεια, δεν είναι επαίτες. Αλήθεια, ποιος είναι αυτός ο σοφός που αξιολόγησε τη ζωή του αστυνομικού και την όρισε στα 30 αργύρια; Κατ΄ ιδίαν συνομολογείτε χωρίς καμία κομματική εξαίρεση ότι το λειτούργημα του αστυνομικού είναι πολύ επικίνδυνο. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν το θεσμοθετείτε. Για πόσο ακόμη νομίζετε ότι μπορείτε να μας κοροϊδεύετε;».

Με την σειρά του ο Ανδρέας Βέλλιος από την ΠΟΑΞΙΑ υπερτόνισε: «Είναι εξευτελιστικό αυτήν την στιγμή το ποσόν των 30 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, πόσο μάλλον για τον αστυνομικό που πλέον αποδεδειγμένα στα γήπεδα παίζει την ζωή του. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει και πλαφόν και στο ποσό και στους δικαιούχους».

Επιπλέον, ζήτησε την άμεση θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών. «Φανταστείτε ότι στον ίδιο αγώνα, ένας υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι αμείβεται κατ΄ ελάχιστον με 50 ευρώ και στον αστυνομικό δίνετε φιλοδώρημα 30 ευρώ. Άμεσα να θεσμοθετηθεί η επικινδυνότητα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. απο προσωπικης εμπειριας με τετοιους ηλ-ιθιους της ΕΛ.ΑΣ που μας ξυλοφορτωσαν για το τιποτα, με μακαβριο αποτελεσμα εχω να πω: στα τσακιδια ντουβαρια.

  2. Για ποια αξιοπρέπεια μιλάτε κύριοι. Αξιοπρέπεια είναι σύνθετη λέξη ,σημαίνει ότι πρέπει να είστε άξιοι. Ποτέ σταθήκατε με αξιοπρέπεια όταν χτυπούσατε με εντολές τους πολίτες που έχαναν την εργασία τους ,στα μνημόνια ,στο ξεπούλημα της Μακεδονίας που ριχνατε χημικά ακόμα και σε μικρά παιδιά, που σπαγατε οχήματα στην Μυτιλήνη και Χίο γιατί οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για τις δομές στρατού του Ερντογάν; ποτέ ήσασταν αξιοπρέπεια όταν είχατε επιβολή και Κόβατε πρόστιμα στον κόσμο με την αιτιολογία της στημένης πανδημίας. Αλήθεια που ήταν οι αξιοπρέπεια σας όταν συλλάβατε χωρίς άρσης ασυλίας τους Έλληνες εθνικιστές βουλευτές ; Που ήταν ο ζήλος σας όταν υπάρχουν δικογραφίες
    εναντίων συναδέρφων σας για μπραβιλικια,σωματεμποριες; Όχι ρε είστε οι πραίτορες του συστήματος που επιβάλλουν τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων κρύβοντας την δειλία σας πίσω από τις λέξεις διαταγές ανωτέρων. Όχι ένας Ματατζης δεν παίρνει χίλια ευρώ όπως ψεύδος αναφέρετε περνάει πάνω από 1400 μαζί με επιδόματα . Η αστυνομία εισπράττει το 10% από τις εισπράξεις τον ΠΑΕ σύμφωνα με τα όσα είπε ο Κούγιας,επόμενος ποιον απειλείται ; Για την αστυνομία τα γήπεδα είναι ένα σύστημα που κερδίζει όχι μόνο χρήμα αλλά και τις γνωριμίες του σώματος με την υψηλή κοινωνία ,για να μπορούν και εκτελούν και δεύτερες εργασίες εκτός. Όταν κάποτε κάνατε τα ίδια στον Roko και έδωσε την φύλαξη σε ιδιώτες , περνάτε τηλέφωνο μετά να αλλάξει απόφαση. Όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό είναι με επίγνωση του συστήματος βάζοντας τους προέδρους των ομάδων να παίξουν ένα βρόμικο για να βοηθήσουν τους τυράννους της κυβέρνησης να περάσουν την προδοσία της Θράκης και της Μακεδονίας αλλά να φέρουν και νέα μέτρα αστυνόμευσης επιβάλλοντας τσιπαρισμα των οπαδών. Μην ξεχνάτε ο Βαγγέλης είναι ο πρώτος που μίλησε για αυτό. Το σύστημα θυσίαζε αιώνες πιόνια για να πετύχει τους σκοπούς του για έναν πλανήτη φυλακή. Αν ήσουν καθαρός Βαγγέλη και οι υπόλοιποι θα είχατε κάνει αλλά πράγματα. Βαγγέλη αν υπήρχε ίχνος εξυπνάδας και ανθρωπιάς μέσα σας θα είχες πάει από το πρώτο λεπτό ο ίδιος στο νοσοκομείο και αν χρειαστεί να εστελνες στο εξωτερικό τον αστυνομικό,ενώ την ίδια ώρα θα εστελνες στρατιές από δικηγόρους στους οπαδούς του Ολυμπιακού που δεν έφευγαν σε τίποτα που τους κρατούσε σε ομηρία η αστυνομία και να βαράνε και να βρίζουν μικρά παιδιά γιατί κρύβονται πίσω από την εξουσία της στολής και νομίζουν ότι είναι πάνω από τον νόμο. Όλοι λοιπόν εργάζεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων και την επιβολή παγκόσμιας χούντας . Όλα αυτά γίνονται και για τον εκφοβισμό των όσων παλεύουν ενάντια στο σύστημα σας χωρίς να βλέπετε τι έρχεται. Τα όσα γράφω για την αστυνομία δεν έχουν συλλογική ευθύνη ,υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Εύχομαι ο Θεός να δώσει ζωή στον αστυνομικό και να μπορέσει να ανοίξει τα μάτια σε αυτόν τον σάπιο κόσμο ώστε να γίνουν άνθρωποι.

  3. Συμφωνούμε όλοι στο αυτονοητο . Να μην στέλνεται η Αστυνομία στα γήπεδα για προστασία οπαδων . Να χρησιμοποιειται μόνον ιδιωτικη Αστυνομια μεριμνη των Προεδρων των Ομαδων . Αστυνομια μονον σε αγωνες Εθνικων Ομαδων διαφόρων αθληματων . Ετσι περιοριοριζονται ως πρωτο βημα οι απωλειες και τραυματισμοι των αστυνομικών .

  4. Τι να πουν και οι security που παίρνουν όμως όσα κες αλλά είναι μετά από άλλη βάρδια καπάκια πόλοι από αυτούς δηλαδή 16 ώρες βάρδιας αγραφης χωρίς ούτε ένα γκλοπ ούτε ασπίδα αν τραυματιστείς χωρίς ασφάλεια τίποτα δεν σε καλύπτει κάνεις και μισθό που θεσμοθετιθηκε στα 780 ??? Και δίνουν όσα θέλουν άλλοι βασικό μισθό από 650 και 700 κατοστάρικα Νικόλα 500 ευρώ και πάνω βόλτα κάτω αν βγαίνει κάτι από το κράτος δικαίου για λίγους μεγάλωσε οικογένεια με αυτά τα χρήματα και σε απολυουν για πλάκα σε βάζουν βασικά να δηλώσεις παραίτηση όχι απόλυση όλες οι εταιρείες αυτό κάνουν και να φοράς αλεξίσφαιρο ενώ πέφτουν πέτρες και σου έρχονται με λόγους και δοκάρια πια η ουσία ληγμένα αλεξίσφαιρα που όχι anti stub δεν είναι σε μαχαιρώνει ο άλλος και με οδοντογλιφιδα άσε που κινδυνεύεις να κολησεις τα πάντα από αυτά τα αλεξίσφαιρα συνθήκες υγειηνης άθλιες ένα αλεξίσφαιρο νουμεραδα με τον ιδρώτα και πυτιριδα από 100 άτομα πριν από σένα

  5. Τώρα μιλάς εσύ για τωρινούς ψευτοεπαναστατες που θα σώσουν τη Χώρα. Δεν υπάρχουν πια επαναστάτες σαν το Πλαστήρα το Μεταξά και το Παπαδόπουλο!!?

  6. ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ???

  7. Καμμια αξιοπρεπεια δεν εχετε.
    Για να χτυπατε τον κοσμο και να τον πνιγετε στα χημικα,ολα καλα.
    Και για να φυλατε τα καθαρματα ολη μερα,ολα μια χαρα.
    Μολις χτυπηθηκε ενας απο σας κλαιγεστε.
    Μια ζωη ειστε τα μαντροσκυλα και οι πραιτωριανοι της εξουσιας και τιποτα παραπερα.
    Δεν σας λυπαται κανεις,εχετε συνειδητα επιλεξει να ειστε οι πραιτωριανοι της εξουσιας.

  8. τα έχουμε πει κατά καιρούς, και κατά των αρχαίων χρόνων έχουν ειπωθεί και αυτό δεν αλλάζει

  9. Αν οι πρόεδροι είχαν λίγο μυαλό και αν το ήθελαν πραγματικά θα μπορούσαν, όπως έφεραν και ξένους αλλά αμφιβόλου ποιότητας διαιτητές να φέρουν εταιρείες security εξιδεικευμενες για αθλητικά δρώμενα, όπως σε Αγγλία και Γερμανία. Να δείτε πώς κόβεται κατευθείαν ο βήχας και οι ψιλοπουστιες, ανάμεσα στους πολιτικαντηδες και τους μπράβους – μπάτσους αμέσως,επειδή θα χάσουν τα αγαπημένα τους εξτραδακια και τις γνωριμίες τους με τους μεγιστανες. Οι μπάτσοι πρώτοι- πρώτοι και οι πολιτικοί,θα τα έκαναν πάνω τους και αμέσως μάλιστα και κατόπιν όλος ο δικαστικός κλάδος σύσσωμος. Ξέρετε πόσοι δικηγόροι και εισαγγελείς βγάζουν καλό και εξτρά μεροκάματο κάθε Δευτέρα για συλλήψεις σε γήπεδα και τα αυτόφωρα τους; Επεισόδια, φωτοβολίδες,καπνογόνα, ναρκωτικά μέχρι ακόμα και για πανω; Ειδικά ο χοντρός και ο ψευτορωσος, μπορούσαν να το κάνουν από την πρώτη στιγμή γιατί κατέχουν την εμπειρία από Nottingham Forest και Dynamo Rostov. Αλλά δεν θέλουν γιατί βολεύονται όλοι τους με αυτή την κατάσταση, ακόμα και οι κεφαλές των ψευτο-οπαδών όλων των ομάδων. Πολύ καλή πελατεία τα μέλη των συνδέσμων και όχι μόνο για τα νόμιμα(μπλούζες, σημαίες, κασκόλ κ.α.). Σχεδόν όλοι οι σύνδεσμοι στην Ελλάδα, ακόμα και μικρών επαρχιακών ή συνοικιακων ομάδων είναι βιτρίνα για τις κεφαλές των οπαδών. Σε μερικούς μάλιστα κοπαναμε και την πολιτικό-ιδεολογική βιτρίνα που μας βολεύει. Ακραία εθνικιστική,ακραία αριστερή ή απολιτικ. Και όλα καλά….. Αλήθεια…. Πόσοι Κροάτες αφέθηκαν σήμερα ελευθεροι; Ο ντορογιος και ο κολλητός του συνεργάτης που τους προμήθευσε το εκρηκτικό υλικό γνωρίζουν τίποτα; Το πολύ – πολύ να “τεντω-νονται” και να χασμουριουνται!!! Κι έχει κι έναν φάκελο ο συνεργάτης του Ντορογιου στην ασφάλεια για κάθε λογής βιαιοπραγιες. Γηπεδικες, πολιτικές, διαφορετικές περιοχές και που να βάλουμε και τα περαιτέρω συνοδευτικά αυτών. Κάθε λογής φερμες, ναρκωτικά, κλοπιμεα κλπ.

  10. Ο Λαος ειλικρινα λυπατε για τον συναδελφο σας, ο Λαος που εσεις αθετοντας τον ορκο σας να τον προστατευετε τον δερνετε αλύπητα αντισυνταγματικα διχως ελεος Τωρα ζητατε την υποστηριξη του ?????
    Εχετε μεγαλη πλακα και θρασος

  11. Σιγά την αξιοπρέπεια που έχουν. Αν δεν τους αρέσει η δουλειά τους ας πάνε ντελιβερι

  12. Γιατί δε λέτε ρε ένστολοι δημόσιοι υπάλληλοι ότι δεν ξαναπάτε ποτέ σε γήπεδα και να πληρώσουν ιδωτική φύλαξη οι εφιπλιστές που έχουν τις ανώνυμες εταιρείες?
    Όποτε γίνεται κάτι ακούμε τα παιδιά κάνουν τη δουλειά τους και παίρνουν μόνο 1000€ λες και παίρνει πιο πολλά ένας αποθηκάριος και ένας που ξεφορτώνει φορτηγά.
    Όποιος δε μπορεί να πάει στο χωριό στα χωράφια

  13. Τσογλανια ανθρωποφυλακες που έχετε και λόγο……… ζώα ε ζωα

  14. ΠΡΟΣΕΧΤΕ ΤΟΝ 18ΧΡΟΝΟ
    Μην τον τσιμεντώσουν σε λίγες μέρες οι εγκληματίες

  15. Να χτυπάτε κόσμο και να ρίχνετε ληγμένα χημικά ξέρετε; θα μου πεις δεν είναι όλοι το ίδιο ναι αλλά κάτι πρέπει να γίνει και με τα παλικάρια του Κούλη…. Εν τω μεταξύ κάτι δε πάει καλά τελευταία… Πολλά αντικρουόμενα περιστατικά στην Ελλάδα… Υπόθεση σκυλιά κτλ..

    1. Συμφωνω απολυτα !!! Τα SS του Μητσοτακη δεν εκαναν καμμια πορεια ουτε για τις Καρτες του Πολιτη που τους εδωσαν , ουτε για τους Τουρκους , ουτε για ολα αυτα που μας εχουν κανει τα Ναζιδια της ΝΔ τοσα χρονια !!! ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΑΡΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ – ΑΜΕΑ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ Κ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!!! Με το που φοβηθηκαν για την ζωη τους , ΟΛΟΙ ΕΞΩ !!!! Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ , ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩΟΥΚΡΑΝΟΥΣ Κ ΤΟΥΣ ΓΑΜΩΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!! ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΑΣ Κ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙ ΠΑΝΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥΤΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ !!!

Comments are closed.