ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα με 4 μεγάλες δωρεάν εκδόσεις!

Κοινοποίηση:
311_st

Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με τέσσερις δωρεάν προσφορές!

– Πόλεμος & Ιστορία: Φάκελος για τις χαμένες γερμανικές αποζημιώσεις

– 28η Οκτωβρίου: Πως φτάσαμε στο ΟΧΙ και γιατί νικήσαμε

– Συνθήκη της Λωζάνης: Ποια είναι η συνθήκη που θέλει να καταργήσει η Τουρκία;

– Περιοδικό αυτοκινήτου DRIVE: Porsche 911 Turbo S – Δοκιμάζουμε το πιο ολοκληρωμένο Supercar

 

Διαβάστε στη νέα υπερ-έκδοση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, το μαχητικό αεροσκάφος τέταρτης γενιάς Rafale F.3, καθώς και την πορεία των λοιπών εξοπλιστικών προγραμμάτων που εξαγγέλθηκαν από το πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη.

– Τι σημαίνει η αγορά των RAFALE F.3 για την ΠΑ: Θα υπάρξει παραγγελία και για F-35;

Η αναγγελία από την Ελλάδα την προμήθεια 18 μαχητικών Rafale αποτέλεσε αναμφισβήτητα το εξοπλιστικό γεγονός των τελευταίων 15 χρόνων. Η Ελλάδα την τελευταία φορά που απέκτησε νέα μαχητικά αεροσκάφη ήταν με την παραγγελία των 30 F-16 Adv. το 2005.

– ΒΛΗΜΑ RAMJET METEOR ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ RAFALE F.3: To κλειδί της κυριαρχίας σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο 

Η προμήθεια των 18 Rafale από την Ελλάδα, οι συζητήσεις για την πραγματοποίηση της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη, πρόκειται αναμφισβήτητα να προσδώσει πρωτόγνωρες δυνατότητες στην ΠΑ. Ο συνδυασμός όμως του Rafale με το βλήμα μεγάλων αποστάσεων METEOR αναμένεται να εκτοξεύσει την ικανότητα του μαχητικού, στην εναέρια υπεροχή πάνω από το Αιγαίο, κατακόρυφα.

– MIMS: Αυτό το σύστημα είναι η ελληνική «καρδιά» των P-3HN – Φτιαγμένο από Έλληνες για Ελληνες!

Καθώς η αναβάθμιση των τεσσάρων αεροσκαφών P-3B του ΠΝ βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα από τα κύρια συστήματα «πυλώνες» της αναβάθμισης αυτής, είναι το σύστημα αποστολής-μάχης MIMS που έχει αναπτύξει η ελληνική εταιρεία SCYTALYS (πρώην ISI Hellas). Μια βαθιά και εμπεριστατωμένη ανάλυση του τι ακριβώς προσφέρει στην αναβάθμιση των αεροσκαφών το σύστημα αυτό, είναι απαραίτητη.

– Α/K ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ ΕΛΑΦΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ: Αναγκαία προσθήκη για το ελληνικό Πυροβολικό

Ένα από τα μικρά εξοπλιστικά προγράμματα των κατά καιρούς ελληνικών ΕΜΠΑΕ ήταν και η απόκτηση 12 αυτοκινούμενων ελαφρών τροχοφόρων πυροβόλων διαμετρήματος 155 χλστ., με μήκος κάννης 52 διαμετρημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 34 εκατ. ευρώ.  Τα πυροβόλα επρόκειτο να υποστηρίξουν τις δυνάμεις ταχείας αντιδράσεως ενώ το σύστημα θα έπρεπε να είναι ελαφρύ ώστε να μπορεί να μεταφέρεται με ευκολία σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας, ανά πάσα στιγμή. Τελικά η απαίτηση αυτή του ΕΣ δεν υλοποιήθηκε, με την ανακίνηση όμως των εξοπλιστικών προγραμμάτων δεν αποκλείεται και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του ΕΣ για την προμήθεια τροχοφόρων Α/Κ πυροβόλων.

– ΡΑΝΤΑΡ ΑΕSA ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑ: Το RBE.2-AA των Rafale F.3 & το APG-83 των F-16 Viper θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού σε Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο

Η προμήθεια από την Ελλάδα των 18 μαχητικών Rafale έκδοσης F3R, θέτει νέα δεδομένα στην αποτρεπτική της ισχύ. Παράλληλα με την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 block 52+/Adv. η Π.Α. θα βρεθεί με δύο ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) στη διάθεσή της: Με το ραντάρ RBE.2-AA των Rafale και με το ραντάρ APG-83 των υπό αναβάθμιση F-16.

– ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ: Η επικρατέστερη υποψηφιότητα για την αντικατάσταση των “S”

Αν και έχουν περάσει πλέον 16 ολόκληρα χρόνια διαπραγματεύσεων για την απόκτηση νέων κύριων σκαφών επιφανείας για το ΠΝ αυτό δεν κατέστη δυνατό να υλοποιηθεί, τόσο εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων όσο και των έξωθεν πιέσεων. Ενώ η Ελλάδα «έφτασε κοντά στην πηγή», πολλές φορές σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, πάντα κάτι «συνέβαινε» στο τέλος και το ΠΝ εξακολουθεί να στερείται μιας νέας φρεγάτας , που θα του προσέδιδε το ποιοτικό προβάδισμα έναντι του τουρκικού ναυτικού τις κρίσιμες αυτές ώρες.

– «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ No 2»: Κάθετη υπερκέραση αντί ζεύξης του Έβρου – Πολεμώντας από τον Έβρο μέχρι τον Νέστο

Η εκπόνηση των σχεδίων Baluoz, Suga και Oraj το 2003, ήταν απόρροια της υποβόσκουσας σύγκρουσης των νεο-Οθωμανών και των κεμαλικών στρατιωτικών στην Τουρκία. Και τα τρία αυτά σχέδια προέβλεπαν ταυτόχρονες κινήσεις για πρόκληση μιας ελεγχόμενης σύγκρουσης με την Ελλάδα, την κήρυξη στρατιωτικού νόμου και  στη συνέχεια την ανάληψη της εξουσίας.

Το πρώτο σχέδιο «Βαριοπούλα» που αφορούσε τον Στρατό,  μιλούσε για εισβολή στην Ελλάδα από τον Έβρο, το δεύτερο «Ρουφήχτρα» αφορούσε το Ναυτικό και προέβλεπε σειρά προκλήσεων στο ανατολικό Αιγαίο με επίκεντρο τις Οινούσες, ενώ το τρίτο «Καταιγίδες» αφορούσε την Αεροπορία το οποίο προέβλεπε έως και κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους, από ειδική μονάδα της ΤΗΚ,  με στόχο να κατηγορηθεί η Ελλάδα.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

– Φαγέζ αλ Σαράζ: Τι σηματοδοτεί η παραίτηση του πρωθυπουργού της Τρίπολης

Ο Σάραζ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Μία εξαιρετικά σημαντική παράμετρος στην παραίτηση του Λίβυου ηγέτη, είναι οι στενές σχέσεις που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  καθώς είναι αυτός που συμφώνησε και έβαλε την υπογραφή του στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημονίου.

ΙΣΤΟΡΙΑ

– T-33 SΗΟΟTING STAR: Το εκπαιδευτικό θρύλος – 50 χρόνια ιστορίας του στην Ελληνική Αεροπορία 

Η κοσμογονία που συνέβη στην Ε.Β.Α τη δεκαετία του 1950, με την μετάβασή της, στην εποχή των αεριωθουμένων συνέβη απότομα και με ταχύτατους ρυθμούς. Εκατοντάδες αεριωθούμενα μαχητικά παραδόθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα  σε μια Αεροπορία που έπρεπε να δημιουργήσει ταχύτατα την υποδομή για να μπορέσει να τα αξιοποιήσει και να αφομοιώσει τις νέες τεχνολογίες. Ένα από τα κύρια εργαλεία για την εισαγωγή των πιλότων μας στην εποχή της αεριοπροώθησης ήταν το T-33, το οποίο παρέμεινε σε υπηρεσία για σχεδόν 50 χρόνια καθώς αποσύρθηκε μόλις το 2000.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: