ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ EXIT POLLS – ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΞΕΙ ΒΡΑΚΙΑ! ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Κοινοποίηση:
bi

Ολλανδία: Ο ακροδεξιός λαϊκιστής Γκέερτ Βίλντερς μπροστά στα exit polls: «Θα επιστρέψουμε τη χώρα στους Ολλανδούς»

Ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς δεσμεύτηκε να «επιστρέψει τη χώρα στους Ολλανδούς», σε μια πρώτη αντίδραση στην κατά τα φαινόμενα ηχηρή νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας.

«Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των ψηφοφόρων μας, να επαναφέρουμε τους Ολλανδούς στο νούμερο ένα», δήλωσε ο Βίλντερς μετά τη δημοσιοποίηση ενός exit poll που έδειξε ότι το κόμμα του, το PVV, έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι των άλλων κομμάτων.

Ο Βίλντερς κάλεσε τα άλλα ολλανδικά κόμματα να συνεργαστούν για να σχηματίσουν συνασπισμό, τονίζοντας ότι το PVV «δεν μπορεί πλέον να αγνοηθεί».

Ολλανδία-βουλευτικές εκλογές: Τα exit poll δείχνουν νίκη της ακροδεξιάς του Βίλντερς

Τα exit poll δίνουν στον αρχηγό του ολλανδικού αντι-ισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV) Γκέερτ Βίλντερς σαφές προβάδισμα στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη στη χώρα.

Ο Γκερτ Βίλντερς οδεύει προς μια δραματική νίκη στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ipsos.

Μετά από 25 χρόνια στο ολλανδικό κοινοβούλιο, το κόμμα του, η Ελευθερία, οδεύει προς 35 έδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πολύ μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλό του, μια αριστερή συμμαχία.

Εάν επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα θα συγκλονίσει την ολλανδική πολιτική, σημειώνει το BBC, αλλά, τονίζει, θα δυσκολευτεί να βρει κόμματα που θα τον ακολουθήσουν στην κυβέρνηση.

Κανένα κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει αρκετές έδρες για να κυβερνήσει μόνο του, και τρία μεγάλα κόμματα που βρίσκονται πίσω του έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τον κ. Βίλντερς.

Η Κέιτ Πάρκερ, της εταιρίας Economist Intelligence Unit, δήλωσε ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα «συνταγματικό αδιέξοδο» στην πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.

Αλλά ο ίδιος είπε «Θέλουμε να κυβερνήσουμε και με 35 έδρες θα κυβερνήσουμε».

Η αριστερή συμμαχία υπό τον Φρανς Τίμερμανς προβλέπεται να έρθει δεύτερη με 26 έδρες.

Το αρχικό φαβορί για τη νίκη, οι κεντροδεξιοί φιλελεύθεροι υπό την ηγεσία της Dilan Yeşilgöz-Zegerius, οδεύουν προς την τρίτη θέση, μπροστά από ένα ολοκαίνουργιο κεντρώο κόμμα υπό τον βουλευτή Pieter Omtzigt.

Στροφή προς τα δεξιά στην Ολλανδία δείχνουν τα exit polls -Ανησυχία στις Βρυξέλλες

Εάν επιβεβαιωθεί από τα τελικά αποτελέσματα, η νίκη του Βίλντερς σηματοδοτεί μια ξαφνική στροφή προς τα δεξιά, η οποία θα προκαλέσει ανησυχία στις Βρυξέλλες: το PVV έχει υποσχεθεί συγκεκριμένα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένταξη της Ολλανδίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μπορεί να μην είναι αυτό που αναζητούν άλλα κόμματα στην Ευρώπη ή σε άλλες χώρες, αλλά αυτό είναι η δημοκρατία», δήλωσε ο 60χρονος πολιτικός αμέσως μόλις ψήφισε.

Το μήνυμά του κατά της μετανάστευσης, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο των συνόρων και απέλαση των παράνομων μεταναστών, δείχνει να βρήκε απήχηση στους Ολλανδούς ψηφοφόρους.

Παρότι ο Βίλντερς φαίνεται ότι θριάμβευσε στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Τί θα κάνει; Θα σταματήσουν τα ναρκωτικά να είναι ελεύθερα στη χώρα του;

  2. Οι πουστροδημοσκόποι πρόβαλαν την Τούρκα για φαβορί αλλά φάγανε πούτσα μέχρι το λαρύγγι.
    Άντε και στα δικά μας.

  3. Εντός τετραετίας θα καταρρεύσουν όλα τα ανώμαλα πουστροτσουτσέκια του Σβαμπ σε όλη την Ευρώπη.
    Πάμε για πατριωτικές κυβερνήσεις, Λιάκο ετοιμάσου, μαούνες και Φαλκονέρα στα καθάρματα της μεταπολίτευσης του κώλου.
    Θέλουμε να δούμε την Κούλα σε γυναικείες φυλακές να πλένει κυλότες στο χέρι.

  4. Καλά θα δειτε τωρα στην ευρωπη πως θα γυρίσει η μπιφτεκα , από εκει που σε αποκαλούσαν ρατσιστή και φασιστα επειδή διαφωνούσες με το ισλαμ θα γίνει το αντίστροφο, ήδη σε πολλές χώρες αρχίζουν και στρέφονται κατά της ισλαμοποιησης ,λόγω Ισραήλ βεβαίως.

  5. ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΗ : ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 4,6%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5%, ΝΙΚΗ 3,7%, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ) 0,5% ΚΟΜΜΑ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 0,4%, ΣΥΝΟΛΟΝ 13,7%

  6. Εδώ και τώρα Η ΕΛΛΑΔΑ στους ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

  7. Στην Ελλάδα τα εκλογικά αποτελέσματα τα βγάζουν τα κομπιούτερ της Σίνκιουλαρ Λότζικ

  8. Οι Βρυξέλλες θα έπρεπε να το σκεφτούν πολύ καλά πριν γεμίσουν την Ευρώπη με λαθρομετανάστες …
    Τώρα, που καλπάζουν τα εθνικιστικά κόμματα, είναι αργά για “ανησυχίες” …

  9. Μονο οι μαλακες Ελληνες δεν ψηφιζουνε. Αυτοι ψηφιζουνε παρταλια κλεφτες πολιτικους και κομματα, λοατκι πουστηδεςκαι ιδιως κρητικους και μετα κλαινε για την μοιρα τους καλα να παθετε κοπροσκυλα ανθελληνες που μου το παιζετε και Ελληνες πατριδα και θρησκεια. Ειναι δυνατον? το41% συν τα κουμουνια συριζα πασοκια πανω απο τον μισο πλυθησμο θελετε καθαρισμα δεν χρωστουν οι αλλοι να πληρωνουν για σας ρεεεεεε ουυυυυυυυσσσσττττ.

  10. φτανει να μην αποδειχθει κι αυτος αλλος ενας κωλοτουμπας!

Comments are closed.