ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΗΡΩΝ ΑΛΛΑ… ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ, ΕΞΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΝΕΚΡΟΙ! Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ… ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Κοινοποίηση:
ΓΑΖΑ

Mετά από ένα πολύωρο θρίλερ γύρω από την επόμενη ομάδα ομήρων που θα απελευθερώνονταν από την Hamas, 13 ακόμη όμηροι βρίσκονται ήδη στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων, μεταξύ αυτών 8 παιδιά και έφηβοι, συμπεριλαμβανομένης της 9χρονης Emily Hand η οποία στην αρχή του πολέμου θεωρούνταν νεκρή, την ώρα που αναφορές εξέθεταν την «πολιορκία» δύο τουλάχιστον νοσοκομείων από τον ισραηλινό στρατό, που είχε ως κατάληξη να σκοτωθούν 6 Παλαιστίνιοι, μεσούσης της εκεχειρίας…

Ειδικότερα, στην άκρως επεισοδιακή δεύτερη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Hamas, η συμφωνία παραλίγο να «τιναχτεί» στον αέρα,  καθώς οι δύο πλευρές κατηγόρησαν η μία την άλλη για παραβίαση της συμφωνίας για την ανταλλαγή ομήρων με τους Παλαιστίνιους αιχμαλώτους ενώ το Ισραήλ να απειλεί ότι αν η επόμενη ομάδα ομήρων δεν απελευθερωθεί από τη Γάζα, ο στρατός του Ισραήλ (IDF) «θα ξεκινήσει εκ νέου χερσαίες επιχειρήσεις» στον παλαιστινιακό θύλακα.
Τελικά, η συμφωνία σώθηκε χάρη στη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου και τελικά το βράδυ του Σαββάτου απελευθερώθηκαν 13 Ισραηλινοί γυναίκες και παιδιά και 4 Ταϊλανδοί.

H Emily Hand συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα θύματα της επίθεσης της Hamas στο κιμπούτς Be’eri στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο στη συνέχεια η μεγαλύτερη αδερφή της 9χρονης είχε δηλώσει ότι η οικογένεια ενημερώθηκε για ανατροπή της υπόθεσης από τις ισραηλινές Αρχές.
«Μας είπαν ότι είχε δολοφονηθεί.

Ήμασταν σε πένθος», είπε αρχικά μιλώντας στο Channel 12 ωστόσο όπως είπε στη συνέχεια, «στις 31 Οκτωβρίου, μας είπαν ότι ήταν πολύ πιθανό να την έχουν απαγάγει».
Όπως αναφέρουν οι Times of Israel οι 13 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερωθήκαν το Σάββατο 25/11 είναι:
Shoshan Haran, 67 ετών
Η κόρη της, Adi Sosham, 38 ετών, και τα παιδιά της Andi, Yahel, 3 ετών, και Nave, 8 ετών.
Shiri Weiss, 53 ετών και η κόρη της, Noga Weiss, 18 ετών.
Maya Regev, 21 ετών
Hila Rotem, 12 ετών
Emily Hand, 9 ετών
Noam Or, 17 ετών και Alma Or, 13 ετών
Noam Avigdori, 12 ετών, και η μητέρα της Sharon Avigdrori, 52 ετών
ΟΜηροι.JPG
Δυτική Όχθη: Ο Ισραηλινός στρατός «πολιορκεί» νοσοκομεία – Τουλάχιστον έξι νεκροί

Η Ερυθρά Ημισέληνος της Παλαιστίνης (PRSC) αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός πολιορκεί το κυβερνητικό νοσοκομείο της Τζενίν και το νοσοκομείο Ibn Sina στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Ένταση επικρατεί από το βράδυ του Σαββάτου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από πυρά του ισραηλινού στρατού, ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος της Παλαιστίνης (PRSC), καταγγέλλει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πολιορκούν νοσοκομεία.
Σε ανάρτησή της στο Χ, η PRCS ανέφερε επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός παρεμποδίζει και εμποδίζει τις ομάδες επείγουσας ιατρικής υπηρεσίας τους να φτάσουν στους τραυματίες και «επιθεωρεί συνεχώς» τα οχήματα των ασθενοφόρων τους.

Νωρίτερα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος καταγγείλει ότι ένα από τα ασθενοφόρα της στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη «στοχοποιήθηκε» κοντά στη φυλακή Οφέρ.
Η επίθεση «είχε ως αποτέλεσμα να θρυμματιστεί το πίσω παράθυρο ωστόσο η ομάδα μας είναι ασφαλής», ανέφερε η PCRS σε ανάρτησή της στο X.
Δεκάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν έξω από την περιοχή της Οφέρ περιμένοντας την επικείμενη απελευθέρωση του δεύτερου γύρου Παλαιστίνιων κρατουμένων.

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι νεκροί – 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη

Μεσούσης της εκεχειρίας έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού το Σάββατο 25/11 στη Δυτική Όχθη, οι τέσσερις εξ αυτών στην Τζενίν, οχυρό ένοπλων οργανώσεων στο βόρειο τμήμα της περιοχής που βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο για 56 χρόνια, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Γιατρός 25 ετών σκοτώθηκε το πρωί της Παρασκευής μπροστά στο σπίτι του στην Καμπατίγια, κοντά στην Τζενίν.
Άλλος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην ελ Μπίρε, κοντά στη Ραμάλα, οι υπόλοιποι τέσσερις σκοτώθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν, κατά τη διάρκεια εισβολής του με τεθωρακισμένα οχήματα στην πόλη, που μετατράπηκε πρόσφατα σε θέατρο της πιο αιματηρής εφόδου στη Δυτική Όχθη τα τελευταία σχεδόν είκοσι χρόνια (14 νεκροί), σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε δημόσιο νοσοκομείο στην Τζενίν, όπως και την κλινική Ibn Sina κι ότι άνδρες του έψαξαν ασθενοφόρα.
Έκαναν επίσης λόγο για μάχες με αυτόματα όπλα.
H ήδη τεταμένη κατάσταση στη Δυτική Όχθη επιδεινώθηκε έκτοτε, με συνεχείς εξάρσεις της βίας.
Περίπου 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί εκεί από πυρά ισραηλινών στρατιωτικών ή σε επιθέσεις εποίκων, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Γιατί το Ισραήλ κατηγορεί τη Hamas ότι παραβίασε τη συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων

Το Ισραήλ κατηγόρησε τη Hamas ότι παραβίασε τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, απελευθερώνοντας ένα παιδί χωρίς τη μητέρα του.
Η Hila Rotem Shoshani, 12 ετών, απελευθερώθηκε, αλλά η μητέρα της, Raya Rotem, 54 ετών, παραμένει όμηρος στη Γάζα.
Ισραηλινές πηγές λένε ότι η διαφορά αυτή ήταν ένα από τα σημεία που έμειναν πίσω κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων και των διαφωνιών που έκαναν επεισοδιακή την δεύτερη ημέρα της εκεχειρίας.
Νωρίτερα η Hamas κατηγόρησε το Ισραήλ ότι δεν τήρησε ο δικό του μέρος της συμφωνίας.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Hamas, Osama Hamdan, σε συνέντευξη Τύπου από τη Βηρυτό του Λιβάνου, σχετικά με την καθυστέρηση της απελευθέρωσης των ομήρων της 2ης μέρας από τη Γάζα, είπε ότι το Ισραήλ δεν εκπλήρωσε το μέρος της συμφωνίας που του αναλογούσε και ότι η Hamas «ενημέρωσε τους διαμεσολαβητές για τις παραβιάσεις του Ισραήλ».
Το Τελ Αβίβ από την πλευρά του αρνήθηκε ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Ο Hamdan είπε ότι συνολικά 340 φορτηγά με βοήθεια στάλθηκαν στη Γάζα από την Παρασκευή, αλλά μόνο 65 έφτασαν στη βόρεια Γάζα – κάτι που πρόσθεσε ότι είναι λιγότερο από το μισό από αυτό που συμφώνησε το Ισραήλ.
Ακόμα όπως είπε πιστεύει ότι οι Ισραηλινοί «δεν ανταποκρίνονται με τον σωστό και θετικό τρόπο» από την έναρξη της προσωρινής κατάπαυσης του πυρός την Παρασκευή.
Ωστόσο, το Ισραήλ ήδη αντέδρασε καθώς πηγές που επικαλούνται οι Times of Israel κατηγόρησαν τη Hamas ότι παραβίασε τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, απελευθερώνοντας ένα παιδί χωρίς τη μητέρα του.

Tρίτος γύρος ανταλλαγής κρατουμένων – αιχμαλώτων

Η Hamas πρόκειται να απελευθερώσει την Κυριακή 26/11 μια τρίτη ομάδα ισραηλινών αιχμαλώτων σε ανταλλαγή με παλαιστίνιους κρατούμενους.
Το Σάββατο απελευθέρωσε 13 Ισραηλινούς και τέσσερις Ταϊλανδούς αιχμαλώτους.
Το Ισραήλ, με τη σειρά του, απελευθέρωσε 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Το γραφείο του πρωθυπουργού Netanyahu δήλωσε ότι έλαβε έκτοτε έναν κατάλογο των αιχμαλώτων που επρόκειτο να απελευθερωθούν από τη Χαμάς την Κυριακή.
Ο κατάλογος ελέγχεται από τους αξιωματούχους ασφαλείας, ανέφερε, και οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί.

Διαμαρτυρίες κατά του Netanyahu

Ισραηλινοί πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από την κατοικία του πρωθυπουργού Netanyahu στη Δυτική Ιερουσαλήμ, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του.
«Ο Netanyahu είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για το κράτος του Ισραήλ«, έγραφε ένα πανό.
Ένα άλλο έγραφε «Ο Μπίμπι είναι επικίνδυνος, παραιτήσου τώρα«.
Οι διαδηλωτές, που κρατούσαν επίσης ισραηλινές σημαίες, εμποδίστηκαν από την αστυνομία να πλησιάσουν την κατοικία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Γυναίκες και παιδιά αιχμάλωτοι πολέμου!!! Οι τρομοκράτες τους τάϊζαν καθημερινά, ρύζι με ψωμί.
    Και βλέπω στη Δύση, τους ανόητους, να διαδηλώνουν υπέρ της Hamas. Θα ήθελε κάποιος από αυτούς, να πέσει στα χέρια της Hamas? Αυτοί οι Δυτικοί εξυπνάκηδες, ας κάνουν στην Hamas τις μαγκιές τους, και να μην ξεχάσουν να έχουν ένα smartphone μαζί τους, να μας στείλουν φωτογραφίες από τις “διακοπές” τους.

  2. Ακουσον 3 χρονών μωράκι, όμηρος πολέμου. Σιχάματα τρομοκράτες της Χαμάς. Λίγα σας κάνει ο Νετανιάρχου και το Ισραήλ.

  3. Εσύ μαλάκα Αλβανέ σταμάτα να γράφεις , γιατί :
    1. Συνήθως φράφεις ανοησίες
    2. Συνήθως για να μην πω 100% είσαι εκτός θέματος
    3. Σχεδόν ποτέ δεν καταλαβαίνουμε τι θέλεις να πεις. Αμφιβάλλω αν καταλαβαίνεις και συ ο ίδιος τι γράφεις.

  4. Χτες διαπίστωσα ότι υπάρχει πολλή μαλακες Έλληνες επαγγελματιες χαμηλών στρωμάτων είναι άλλο το αφεντικό ο εργοδότης και άλλο τη κάνουν η Έλληνες από πίσω οι εργαζόμενοι στην ουσία μειώνουν των εργοδότη γιατί είναι πολιτικοποιημενη η ίδιοι αυτό συνεπάγεται και στην παλαιά φυλή την αρβανιτικη και στην ποντιακή και στην αλβανική και στην ελληνική μιλάμε για σιχαμένος ανθρώπους με αυτο των τρόπο δεν ανεβενεις ο εργοδότης ,των ξεφτιλιζουν και δυστυχώς είναι νέα παιδιά υγιή αλλά με χαμένο δρόμο σκέψης δεν έχουν καταλάβει ότι από τον επαγγελματικό του εργαζόμενου εξαρτάτε ο δικός τους μισθός και όχι του εργοδότη κλπ ο εργοδότης απλά πεζει στην ρουλέτα η χάνει η κερδίζει όλα εξαρτώνται από το επαγγελματικό του εργαζόμενου κλπ όταν μειώνουν των εργοδότη τότε ειναι χαμένος και ο μισθός στου ,,,, με ,, λίγα λόγια ο εργοδότης πρεπι να πιάσει ξεκαθαρίσεις για να ανασάνει κλπ εσύ μου κάνεις εσύ φύγε κλπ ,,,στην ουσία σε μερικά έχασαν ένα καλό πελάτη και σαν Έλληνες εκτός των εργοδότη όλοι μαζί είναι ρατσιστές τώρα μπορώ μα πω με σιγουριά ότι και στην Αστορια νέα Υόρκη το ίδιο σημβεβει δεν είχα εντοπίσει τόσο καιρό το πρόβλημα δεν ξέρω του χρόνου γιατί τώρα ξεκινάω σε ιδιοτικο πανεπιστήμιο ντεφακρο αυτό σπουδές ψυχολογίας τελοιωσε πρόβλημα τα αγγλικά για εμένα όχι τα ελληνικά αγγλικά λόγο δυσλεξίας κακός που τόσα χρόνια δεν το είχα κάνει επάγγελμα αυτό το χάρισμα να ψυχολόγο των άλλων είσαστε χαμένοι από κούπες στην διεθνή κατάσταση μόνο η ξύπνιοι πάνε μπροστά προσωπικά δεν πάω για καριέρα αν και γνωρίζω ότι θα την έχω θα δω στο δεύτερο εξάμηνο να κερδίσω χρόνο της σπουδές ήθελα να της κάνω εξωτερικό αλλά αναβλήθηκαν τέλος πάντων δεν θυμαμε που έχω βάλει και απολυτήριο λυκείου πρέπει να ψάξω και για αυτό αλλοιως πάω να μου βγάλουν νέο

Comments are closed.