ΣΥΡΙΖΑ – Τα κριτήρια για τους υποψηφίους όπως αποφασίστηκαν στην Πολιτική Γραμματεία

Κοινοποίηση:
syrizanew555999

Ολοκληρώθηκε σε κλίμα έντασης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να υπάρξουν αλλαγές στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών ενώ τα κριτήρια για τους υποψηφίους που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος παραμένουν ως έχουν.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής θα μπορεί να υπογράψει για πάνω από ένα υποψήφιο ενώ θα απαιτηθούν συνολικά 30 υπογραφές μελών της ΚΕ ή βουλευτών. Δεν υπήρξε ψηφοφορία για την πρόταση Πολάκη για επίσπευση των διαδικασιών.

Πλέον η «μπάλα» περνά στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το Σάββατο (21/09) με τα μέλη να συμμετέχουν αποκλειστικά δια ζώσης. Η ΚΕ θα κληθεί να αποφασίσει για την τελική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων. Σε περίπτωση που απαιτηθεί ψηφοφορία θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες της τελευταίας συνεδρίασης του οργάνου, κατά την οποία κηρύχθηκε έκπτωτος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτική Γραμματεία κατά την προηγούμενη συνεδρίασή της εισηγήθηκε οι εκλογές να διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και οι επαναληπτικές την 1η Δεκεμβρίου κάτι που δεν άλλαξε και σήμερα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, την ίδια ώρα, σύμφωνα με το περιβάλλον του, αναβάλλει και πάλι τις ανακοινώσεις του, σχετικά με την υποψηφιότητά του, για τη Δευτέρα (23/09) αφού πρώτα κλειδώσει ο οδικός χάρτης στην ΚΕ ενώ ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε εκ νέου χρονοδιάγραμμα επίσπευσης του Συνεδρίου και των εκλογών κατά ένα μήνα.

Στην επίσπευση των διαδικασιών συμφωνούν οι δύο πλευρές Κασσελάκη – Πολάκη και αυτό το μπλοκ δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε ένα συσχετισμό στην ΚΕ που ίσως να κερδίσει έδαφος σε σχέση με την προηγούμενη ψηφοφορία της ΚΕ κατά την οποία εξέπεσε από πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης με 163 υπέρ της πρότασης μομφής και 120 κατά, με το στρατόπεδο του κ. Πολάκη τότε να συντάσσεται με την πλειοψηφία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Σας τον εστειλαν για συγκεκριμενη δουλεια ,την οποια εφερε εις περας!συτος καλα εκανε εσεις τι κανετε γιδια

    1. Μια χαρά τα κατάφερε ο ΤΡΟΥΠΙΟΣ. Το διελυσε το κόμμα των προδοτων και του χουντοθρεμμενου Τσίπρα.

Leave a Response