ΣΥΡΙΖΑ: Φόβοι για επεισόδια στο συνέδριο του Νοεμβρίου – “Θα το μετατρέψουν σε ρινγκ οι kasselistas”

Κοινοποίηση:
MC-Kasselakis-13-696x391

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα σε ό,τι αφορά την εκλογή των συνέδρων για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια στιγμή όμως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν η κορυφαία αυτή διαδικασία θα γίνει στην ώρα της ή θα μετατεθεί.
Τα όσα λέγονται στην Κουμουνδούρου, πως δηλαδή δεν αποκλείεται να υπάρξουν… επεισόδια και να πέσει ξύλο, καθώς η πλευρά Κασσελάκη είναι αποφασισμένη να αμφισβητήσει την απόφαση της ΚΕ που θέτει εκτός κούρσας τον έκπτωτο πρόεδρο, κάνουν πολλά στελέχη της πλειοψηφίας να αναζητούν άλλες λύσεις και να σκέπτονται σοβαρά μήπως θα έπρεπε το συνέδριο να μετακινηθεί για αργότερα. Την ίδια στιγμή άλλα στελέχη λένε ότι το συνέδριο πρέπει να γίνει πάση θυσία, καθώς μόνο εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα μία και καλή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, οι 4 επίσημοι υποψήφιοι και οι διαρροές

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιχείρησε να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα, με δεδομένο ότι η ΚΕ απέρριψε την υποψηφιότητά του. Έτσι οι υποψηφιότητες είναι πλέον επίσημα τέσσερις: ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νικόλας Φαραντούρης, ο Παύλος Πολάκης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Η πλευρά Κασσελάκη αντέδρασε μιλώντας για ευκαιριακή πλειοψηφία, η οποία αφήνει να διαρρέεται «σε φιλικά προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δήθεν μόνο τέσσερις, επιμένοντας να λειτουργούν με αντικαταστατικούς όρους και να παρερμηνεύουν το καταστατικό του κόμματος».

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό ότι προβάλλονται ισχυρισμοί πως η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτατο όργανο, όταν στην πραγματικότητα το συνέδριο είναι εκείνο που έχει την εξουσία να εγκρίνει και ανακηρύξει υποψηφιότητες για την προεδρία. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ μάχεται καθημερινά για τις δημοκρατικές αξίες τόσο στη χώρα όσο και στο κόμμα» αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον Κασσελάκη και προσθέτουν: «Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, με πλήρη διαφάνεια, έχει καταθέσει εμπρόθεσμα τον φάκελό του, συνοδευόμενο από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στον φάκελο συμπεριλαμβάνεται και το “Πόθεν Έσχες” του, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η ανατροπή αυτών των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πια επιτακτική, καθώς η ενότητα και η δημοκρατία οφείλουν να είναι οι πυλώνες της πορείας μας».

Οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, αναφέρθηκε στα όσα καταλογίζει η πλευρά Κασσελάκη στην πλειοψηφία λέγοντας: «Προσπαθούμε να εμπλέξουμε δύο πράγματα που το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής υπάρχει και, εφόσον έχει επέλθει με δημοκρατικές διαδικασίες και με το αποτέλεσμα που είδαμε, εφαρμόζεται. Από εκεί και πέρα, εάν στο συνέδριο, όπως ακούω, θέλει να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί δημοκρατικές διαδικασίες. Κακώς δημιουργήθηκε όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις και ότι δεν είναι δημοκρατικό. Δεν μπορεί να ισχύσει κάτι τέτοιο σε κανένα κόμμα, πόσω μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εν τω μεταξύ ο βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης επέμεινε ότι θα φύγει την επόμενη μέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και ερωτηθείς για τα περί αποστασίας που ακούγονται είπε: «Αποστάτες είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν στον πρώην πρόεδρό τους, Στέφανο Κασσελάκη, να κατεβεί υποψήφιος». Πρόσθεσε δε ότι μια απλή ανάγνωση του καταστατικού του κόμματος δείχνει ότι oι «87» προχώρησαν σε πραξικοπηματικές κινήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response