ΣΥΡΙΖΑ κατά Μαρινάκη για τις επιστροφές των επιδοτήσεων στο ρεύμα: «Έχει το θράσος να διαψεύδει τους ίδιους τους επιχειρηματίες»

Κοινοποίηση:
timologia-revma-1024x632

Σφοδρή κριτική στον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τις επιστροφές στις επιδοτήσεις του ρεύματος που ζητά η κυβέρνηση από τους μικρομεσαίους, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Πέρα από τη γνωστή σπέκουλα περί “λαϊκισμού” του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης είχε το θράσος να επιχειρήσει να διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται δικαίως για τον εμπαιγμό» τονίζουν από την Κουμουνδούρου.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στο briefing των πολιτικών συντακτών, εκεί όπου ο Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «διαστρέβλωση της πραγματικότητας» και υποστήριξε πως οι επιστροφές αφορούν ποσά μέχρι 200 ευρώ για το 1,2 τοις χιλίοις των επιχειρηματιών.Από την αξιωματική αντιπολίτευση θίγουν και το καίριο ζήτημα των αυξήσεων των λογαριασμών: «Τα φουσκωμένα τιμολόγια που πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διά του εκπροσώπου της, Π. Μαρινάκη, να κάνει «αόρατες» τις εκρηκτικές αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα του καρτέλ στην ενέργεια, στο στήσιμο του οποίου έχει συμβάλει καθοριστικά. Ωστόσο, τα φουσκωμένα τιμολόγια που πνίγουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις δεν γίνεται να κρυφτούν, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα.

Το ίδιο ισχύει, βεβαίως, και για τις επιστροφές επιδότησης ρεύματος που ζητά η κυβέρνηση από μια σειρά μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ως προς αυτό, πέρα από τη γνωστή σπέκουλα περί «λαϊκισμού» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μαρινάκης είχε το θράσος να επιχειρήσει να διαψεύσει ακόμα και τους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμαρτύρονται δικαίως για τον εμπαιγμό.

Υ.Γ. Ο κ. Μαρινάκης πανηγύρισε, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, για την αναβάθμιση του αξιόχρεου του Ελληνικού Δημοσίου από τον οίκο αξιολόγησης Scope Ratings. Ας μας εξηγήσει συνεπώς: πώς γίνεται με τις συνεχείς αναβαθμίσεις από οίκους αξιολογήσεων και την ακμάζουσα οικονομία να μην ενδιαφέρθηκε κανένας ξένος επενδυτής για την ATTICA Bank; Από τη στιγμή μάλιστα που τα… σπασμένα θα τα πληρώσει το δημόσιο…”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: