Σάλος με το πολιτικό και στρατιωτικό μήνυμα στην νέα φανέλα της Ουκρανίας – Έντονη η αντίδραση της Ρωσίας

Κοινοποίηση:
ukraine-960x539

Η Ουκρανία φανέρωσε τη νέα φανέλα της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, προκαλώντας ταυτόχρονα την οργή της Ρωσίας. Πάνω της παρουσιάζει ένα χάρτη της χώρας που συμπεριλαμβάνει την Κριμαία.

Η φανέλα έχει τα παραδοσιακά χρώματα της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας -δηλαδή κίτρινο και μπλε- και επιπλέον εμφανίζει ένα λευκό περίγραμμα -γύρω από το σήμα- που απεικονίζει τα σύνορα της χώρας.

Η χερσόνησος της Κριμαίας, η οποία περιλαμβάνεται στο σχέδιο, προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, αλλά εξακολουθεί να αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της Ουκρανίας.

Στη φανέλα υπάρχουν επίσης οι επιγραφές «Δόξα στην Ουκρανία» και «Δόξα στους ήρωες». Η κάθε μια από αυτές αναγνωρίζεται ως επίσημος στρατιωτικός χαιρετισμός της χώρας.

Ο πρόεδρος της ουκρανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αντριϊ Παβέλκο, υποστήριξε: «Η νέα ενδυματολογική εμφάνιση θα προσθέσει δύναμη στους παίκτες, γιατί θα αγωνιστούν για ολόκληρη τη χώρα». Από την πλευρά της Ρωσίας, αυτός ο νέος σχεδιασμός χαρακτηρίζεται «παραλογισμός» και πλέον αναμένει την αντίδραση της UEFA.

«Η Κριμαία αποτελεί επί μια επταετία αναπόσπαστο έδαφος της Ρωσίας. Είμαστε σίγουροι πως η UEFA θα αντιδράει σωστά», ήταν τα λεγόμενά τους. «Η εθνική ομάδα της Ουκρανίας έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να σχεδιάσει νέα ενδυμασία. Να πάει στους αγώνες για να παίξει αθλητικά, για το κύρος της και όχι να περνάει πολιτικά μηνύματα».

Η Ουκρανία αρχίζει τους αγώνες της στις 13 του μηνός εναντίον της Ολλανδίας και μετά ακολουθούν οι Αυστρία και Σκόπια. Στον όμιλο της Ρωσίας, που ξεκινά στις 12 τρέχοντος εναντίον του Βελγίου, ανήκουν ακόμη οι Δανία και Φινλανδία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: