Σάμος: Θύμα απάτης αλλοδαπός που θέλησε να αγοράσει τρακτέρ από αγγελία

Κοινοποίηση:
trakter

Τα όνειρα ενός αλλοδαπού κατοίκου της Σάμου να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες αγοράζοντας ένα τρακτέρ που εντόπισε σε αγγελία στο διαδίκτυο, έγιναν συντρίμμια όταν έπεσε θύμα απάτης από μέλη ευρύτερου κυκλώματος που φέρεται να έχει έδρα την Κόρινθο.

Ο αλλοδαπός κατήγγειλε πριν από ενάμιση μήνα ότι είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με δυο άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, τα οποία τον έπεισαν να καταθέσει το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσαν για την αγορά ενός γεωργικού ελκυστήρα. Ωστόσο, δεν παρέλαβε ποτέ το τρακτέρ.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Σάμου, προέκυψε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το χρηματικό ποσό ανήκει σε έναν 29χρονο Έλληνα, ο οποίος “σήκωσε” μέρος του από ένα ΑΤΜ στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με το θύμα έγινε από συνδέσεις που ήταν δηλωμένες σε στοιχεία αλλοδαπών “αχυράνθρωπων”.

Σε βάρος του 29χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, ενώ η Ασφάλεια ερευνά για να ταυτοποιήσει τους “μαϊμού” πωλητές και να διαπιστώσει αν υπήρξε συμμετοχή περισσότερων ατόμων στην υπόθεση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response