Σήκωσε μπαϊράκι ο παραγιός με κάτι “καρύδια”, να! Δυσαρεστημένος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τον Μητροπολίτη Πάφου Τυχικό. Αγνοεί τον “Κιέβου” της σχισματικής αυτοκέφαλης «εκκλησίας» του Οικουμενικού Πατριαρχείου στήν Ουκρανία

Κοινοποίηση:
σφφσφσσω

Πολύ πρόσφατα, μετά το τέλος της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Βαρνάβα για την μνήμη του ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος δεν απέκρυψε την έντονη δυσαρέσκεια του για την στάση του διαδόχου του στην Πάφο, μητροπολίτη Τυχικού.

Στάση, η οποία, όπως σαφώς προκύπτει από τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, σχετίζεται με την μνημόνευση του μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε κατά πόσο η απουσία του Μητροπολίτη Πάφου από το συλλείτουργο για την ονομαστική του εορτή (μνήμη του Αγίου Γεωργίου) και για την μνήμη του Αποστόλου Βαρνάβα υποδηλώνει αντίθεση του στην μνημόνευση και αναγνώριση ως κανονικού προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας Ουκρανίας του μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Καλά κάνει και δεν αποδέχεται τους σχισματικούς αχειροτόνητους αιρετικούς του Ντουμένκο Επιφανείου, μακριά χέρια του αιρεσιάρχη Βαρθολομαίου.

    1. Αιρετικός είσαι εσύ ρε οπαδέ του παλιού ημερολογίου, ψευτογοχ.

  2. Αὐτόν τόν ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟ έφτιαξαν Οικ. Πατριάρχη
    ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «…ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι δύο λαοί διέ- κοψαν τήν ὑπέροχη συμβίωσι τῶν 400 χρόνων, ὅταν ξεση. κώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 καί δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές…»

Comments are closed.