Υλικά για 4 άτομα
- 2 αβοκάντο
- 1 ½ φλ. µέτριες γαρίδες
- 1/3 φλ. ξύδι
- 2-3 κρεµµυδάκια ψιλοκοµµένα, περίπου ½ φλ.
- 10 ντοµατίνια κοµµένα στη µέση
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκοµµένο
- 1 µέτριο αγγουράκι κοµµένο σε λεπτές φέτες
Για το ντρέσινγκ
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές χυµό λεµονιού
- 1 κουταλιά µουστάρδα
- ½ καυτερή πιπεριά τσίλι ψιλοκοµµένη, (προαιρετικά)
- ½ κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια µικρή κατσαρόλα βράζετε 2 φλιτζάνια νερό και προσθέτετε το ξύδι και τις γαρίδες.
- Τις βράζετε για ½ λεπτό και τις σουρώνετε.
- Ξεφλουδίζετε τα αβοκάντο, τα κόβετε στη µέση και µετά σε φέτες.
- Ραντίζετε το αβοκάντο µε το χυµό ½ λεµονιού για να µη µαυρίσει.
- Το βάζετε σε µία µεγάλη σαλατιέρα και προσθέτετε τα κρεµµυδάκια, τα ντοµατίνια, το μαϊντανό, το αγγουράκι και το σέλερι.
- Ανακατεύετε καλά τη σαλάτα. Ετοιµάζετε το ντρέσινγκ.
- Σε ένα βαζάκι που κλείνει ή σε ένα σέικερ βάζετε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακινείτε πολύ καλά να οµογενοποιηθεί το µίγµα.
- Περιχύνετε τη σαλάτα µε το ντρέσινγκ και σερβίρετε.