H σαλάτα του Καίσαρα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων και φυσικά δεν λείπει σχεδόν από κανένα εστιατόριο και το μενού του.
Μια πολύ κοινή παρανόηση είναι πως έχει πάρει το όνομά της από τον Ιούλιο Καίσαρα ωστόσο η ονομασία της είναι έρχεται από κάπου πολύ διαφορετικά και… λογικά!
Ποιος είναι ο «νονός» της;
Το 1924, ένας Ιταλός μετανάστης ονόματι Caesar Cardini εφηύρε την εμβληματική πλέον σαλάτα του Καίσαρα στο εστιατόριό του στην Τιχουάνα. Αντιμέτωπος με τις λιγοστές προμήθειες σε ένα πολυάσχολο σαββατοκύριακο διακοπών, ανακάτεψε όσα υλικά είχαν απομείνει για να δημιουργήσει ένα πιάτο που συνδύαζε μαρούλι, ελαιόλαδο, ωμό αυγό, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα. Αυτή η αυθόρμητη γαστρονομική δημιουργία τράβηξε την προσοχή των Αμερικανών ταξιδιωτών αποκτώντας γρήγορα φήμη και σταθεροποιώντας τη θέση της στα μενού παγκοσμίως.
Σήμερα, η σαλάτα του Καίσαρα είναι μια αγαπημένη βάση, αποδεικνύοντας ότι μερικές φορές, η ανάγκη είναι πραγματικά η μητέρα της εφεύρεσης.