07/11/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Σαρωτικός Βίκτορ Ορμπάν:«Η κύρια αποστολή μου είναι να σταματήσω τον διεθνισμό-Έχουμε ένα ξεχωριστό χριστιανικό δημοκρατικό κράτος»

Κοινοποίηση:
orbán-702x401

Ασταμάτητος για ακόμη μια φορά ο Βίκτορ Όρμπαν! Σε πρόσφατη εκδήλωση στο Tusványos, ο Ούγγρος πρωθυπουργός  δήλωσε ότι πρέπει να διατηρηθεί το πλαίσιο μιας καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και δημοκρατικών νομικών και πολιτικών θεσμών, αλλά ο τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας πρέπει να αλλάξει.

Αυτό, είπε, σημαίνει «ναι» στη δημοκρατία και «όχι» στον φιλελευθερισμό ».
Ο κ. Orbán ανέλυσε την αποστολή της γενιάς του, αξιολογώντας τις τρεις δεκαετίες που πέρασαν από την πτώση του κομμουνισμού και περιγράφοντας τα καθήκοντα για τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια.

Κατά την άποψή του, ο «πρωταρχικός χρόνος» της πολιτικής γενιάς που αντιπροσωπεύει θα είναι τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, με την ολοκλήρωση των πιο σημαντικών καθηκόντων.

Τόνισε ότι η κυριαρχία της χώρας έχει ανακτηθεί, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «πήγε σπίτι», η Ουγγαρία αγωνίστηκε σε επιτυχημένες μάχες με τις Βρυξέλλες και έχει επίσης προστατεύσει τα σύνορά της από τη μετανάστευση.

Περιγράφει την παρούσα κατάσταση: «Σήμερα η Ουγγαρία βρίσκεται σε μια πολλά υποσχόμενη πορεία: υγιή οικονομικά, πτώση του χρέους, ισχυρή ανάπτυξη, αύξηση των μισθών, ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ανάπτυξη των οικογενειών και έντονη οικοδόμηση του έθνους».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά από αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να ενεργεί ως θεματοφύλακας των Συνθηκών και «πρέπει να εγκαταλείψει τον πολιτικό ακτιβισμό».

«Δεν είναι πολιτικό όργανο, δεν έχει αρμοδιότητα να έχει πρόγραμμα και δεν έχει αρμοδιότητα να ξεκινήσει πολιτικές επιθέσεις στα κράτη μέλη», δήλωσε.

«Τα λάθη που έγιναν στην ΕΕ τα τελευταία πέντε χρόνια – ιδιαίτερα στους τομείς της μετανάστευσης και της οικονομίας – πρέπει να διορθωθούν».

Όσον αφορά την οικονομία, είπε ότι η ΕΕ πρέπει να εγκαταλείψει τις δράσεις για την οικοδόμηση του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού και πρέπει να επιστρέψει στο ιδεώδες μιας ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής οικονομίας.

Υπογράμμισε ότι υπάρχει διεθνής λανθασμένη εντύπωση ότι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες πρέπει να λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, ότι αυτές πρέπει να δημιουργήσουν ένα είδος φιλελεύθερου διεθνισμού και ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να οδηγήσει σε μια φιλελεύθερη αυτοκρατορία.

Δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά η ενσάρκωση αυτής. Αλλά είναι σαφές ότι αυτό που συμβαίνει στην Ουγγαρία είναι κάτι διαφορετικό.

Ο κ. Orbán είπε ότι το 2010 ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνειδητοποίησαν ότι τα ουγγρικά προβλήματα δεν μπορούσαν να προβλεφθούν στο πλαίσιο της φιλελεύθερης δημοκρατίας, οπότε έπρεπε να δημιουργηθεί κάτι άλλο.

Το πλαίσιο της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς που άφησε το φιλελεύθερο μετασχηματισμό έπρεπε να διατηρηθεί, έπρεπε να διατηρηθούν τα δημοκρατικά νομικά και πολιτικά θεσμικά όργανα, αλλά χρειάστηκε ριζική αλλαγή στον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και της κοινότητας.

«Εκφράσαμε αυτό λέγοντας «ναι»στη δημοκρατία και «όχι» στον φιλελευθερισμό», είπε.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στο φιλελεύθερο σύστημα η κοινωνία είναι ένα σύνολο ατόμων, που ο ανταγωνίζονται μεταξύ τους και δεν υπάρχει έθνος – ή το πολύ υπάρχει μόνο ένα πολιτικό έθνος.

Αντιπαραθέτει αυτό με την εθνική προσέγγιση, στην οποία ένα έθνος είναι μια ιστορικά και πολιτισμικά καθορισμένη κοινότητα.

Πρόσθεσε ότι στο λαβύρινθο ή στο εθνικό σύστημα, τα επιτεύγματα που αξίζουν την αναγνώριση δεν είναι μόνο ιδιωτικά θέματα. Περιλαμβάνουν την αυτάρκεια, την εργασία, τη διασφάλιση του εισοδήματος, την καταβολή φόρων, την έναρξη μιας οικογένειας και την ανατροφή των παιδιών και τη συμμετοχή στον εθνικό αυτο-προβληματισμό.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ουγγαρία έχει βιώσει τώρα τη δημιουργία ενός λαμπρού κράτους και ενός γνήσιου μοντέλου κρατικής και πολιτικής θεωρίας: ένα ξεχωριστό χριστιανικό δημοκρατικό κράτος.

«Σύμφωνα με τη φιλελεύθερη έννοια της ελευθερίας, μπορείτε να είστε ελεύθεροι μόνο αν δεν ανήκετε κάπου: τα σύνορα, την ιστορία, τη γλώσσα, τη θρησκεία και τις παραδόσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Orbán τόνισε ότι από την άλλη πλευρά η χριστιανική ελευθερία φιλοδοξεί να προστατεύσει όλα όσα οι φιλελεύθεροι παραμελούν, ξεχνούν και περιφρονούν.

Δηλώνει ότι «θα περάσουμε τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια εναντίον του φιλελεύθερου zeitgeist και του φιλελεύθερου διεθνισμού».

«Αυτή θα είναι η αποστολή των γενεών μας, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ενισχύσουμε την Ουγγαρία».
Παρατήρησε ότι «η δική μας είναι μια ανησυχητική μάχη, αλλά από την πλευρά μας έχουμε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί ως όμορφο, ελεύθερο και δίκαιο – και το οποίο μπορούμε να συνοψίσουμε ως Χριστιανική ελευθερία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Εμεις εχουμε καραγκιοζηδες που πλημμυρισαν την χωρα με Ασιατες και Αφρικανους και καθε αλλο καρυδιας καρυδι του πλανιτη!!!!!!!

  2. ωραίος ηγέτης τέτοιους χρειαζόμαστε και εμείς εδώ στην Ελλάδα.

  3. Στην κοσμάρα του αυτός μες στην Ε.Ε και το παίζει Εντογκάν.

Comments are closed.