Σείριος: Το «φάντασμα» της Εθνικής Οδού – Από την άνθηση στην απόλυτη παρακμή

Κοινοποίηση:
sirios

Ο Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων «ΣΕΑ ΣΕΙΡΙΟΣ» κατασκευάστηκε στο 43ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Λαμίας το 1996 και κόστισε περίπου 15.000.000 ευρώ (σε σημερινά χρήματα γιατί τότε είχαμε δραχμές στην Ελλάδα).

Η ονομασία του προέρχεται από το λαμπρότερο αστέρι στον νυχτερινό ουρανό και σημαίνει «φωτεινός». Κάποτε ήταν πολύ… φωτεινός!

Τα χρόνια της άνθησης
Περιλαμβάνει δύο κεντρικά κτίρια εξυπηρέτησης ταξιδιωτών (που συνδέονται με μεταλλική γέφυρα – εστιατόριο), πρατήρια καυσίμων, πλυντήρια, σταθμούς ελέγχου, καταστήματα κ.τ.λ. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε οπλισμένο σκυρόδεμα και δομικός χάλυβας.

Για πολλά χρόνια, ήταν σημείο συνάντησης αλλά και Must για όσους χρησιμοποιούσαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Όλοι μας ή τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουμε σταματήσει εκεί. Παλιά γινόταν το αδιαχώρητο.

Fast food κάθε λογής, ηλεκτρονικά παιχνίδια, καφέ, καταστήματα παιχνιδιών κλπ. αποτελούσαν πόλο έλξης. Δεν ήταν μάλιστα λίγοι εκείνοι που ξεκινούσαν από την Αθήνα μόνο και μόνο για να πάνε με τα παιδιά τους στον Σείριο.

Τα χρόνια της απόλυτης παρακμής
Πλέον, ο Σείριος παρακμάζει… Δεν είναι αυτό που ίσως κάποιοι έχουμε στο μυαλό μας από τότε. Σχεδόν άδειος, χωρίς τραπέζια και κυρίως χωρίς επισκέπτες… Πλέον έχει μετατραπεί σε… φάντασμα.

Το κανάλι up stories στο youtube ανέβασε το 2020 βίντεο από τον Σείριο και το πως αυτός έχει γίνει σήμερα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. πώς και δεν έχουν βάλει μέσα επενδυτές να το μαγαρίσουν;

Comments are closed.