Σεισμοί Σαντορίνη – Λέκκας για τα 5 Ρίχτερ: «Είναι πολύ μικρός για να είναι ο κύριος»

Κοινοποίηση:
-Lekkas-Santorini

Διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων για τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στις Κυκλάδες.

Στην εκτίμηση ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό δεν είναι ο κύριος, προχώρησε ο καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Συγκεκριμένα ο κ. Λέκκας μιλώντας στο ΜEGA, δήλωσε ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ «είναι πολύ μικρός για να είναι ο κύριος σεισμός».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ένας μεγαλύτερος σεισμός της τάξεως των 5,5 Ρίχτερ, «ίσως σηματοδοτούσε εναρξή της μείωσης της σεισμικής δραστηριότητας».

Να σημειώθει ότι νωρίτερα ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος εκτίμησε ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα ανάμεσα στη Σαντορίνη και την Αμοργό, ενδέχεται να ήταν και ο κύριος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αχ καλε ας κουνηθουμε και λιγο στην Αθηνα, να ρθει και κανα τσουναμακι να ξεπλυνει τα βοθρολυματα απο τη….Ριβιερα μας!

Leave a Response