Σεισμός Bloomberg: Η Ρωσία νίκησε κατά κράτος

Κοινοποίηση:
cb5971fadff0ddc386c3ff3e396a0f80_XL

Όταν το Bloomberg – που μέχρι πρότινος αναζητούσε εναγωνίως κάποια ουκρανική επιτυχία για να θριαμβολογήσει – φτάνει στο σημείο να αναγνωρίζει ότι η Ρωσία νίκησε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση… τότε τα σχόλια είναι περιττά.
Μάλιστα το σκληρά αντιρωσικό πρακτορείο ειδήσεων αποκαλύπτει πως οι ΗΠΑ θα δεχθούν όλους τους όρους της Ρωσίας για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανίας, εκτός μόνο από την πλήρη παράδοση της χώρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Bloomberg, η έκβαση του πολέμου είναι προδιαγεγραμμένη για τους Αμερικανούς και δεν θα παίξει κανένα ρόλο το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ στις 5 Νοεμβρίου 2024.
Ακόμη και να επικρατήσει η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris, οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Bloomberg: Οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν την ήττα της Ουκρανίας

Οι αρχές των ΗΠΑ δεν υπολογίζουν και δεν έχουν κανένα σενάριο στο οποίο η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία, σημειώνει σε άρθρο του ο γνωστός αρθρογράφος του Bloomberg Max Hastings.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουάσιγκτον δεν βλέπει τέτοιο ενδεχόμενο ακόμη και αν η Δημοκρατική υποψήφια Kamala Harris κερδίσει τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη χώρα.
Ακόμη και αν η Harris γίνει πρόεδρος, το πιθανότερο είναι να επιδιώξει μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς η Ουάσιγκτον δεν έχει σενάριο ουκρανικής νίκης, παρά την αμερικανική υποστήριξη των 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Hastings προσθέτει ότι οι ΗΠΑ θα συμφωνήσουν σε οποιουσδήποτε όρους θέσει η Ρωσία για παύση των εχθροπραξιών, με εξαίρεση μόνο την πλήρη παράδοση της Ουκρανίας.

Και η Ευρώπη θέλει το τέλος του πολέμου

Ταυτόχρονα, η Ευρώπη θα ήθελε επίσης να τερματιστεί ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό, καθώς αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά και ενεργειακά προβλήματα.
Επιπλέον, οι δυτικοί ηγέτες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.
Το Bloomberg εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός χάνει γρήγορα ανθρώπους και δεν μπορεί να ανακαταλάβει τα χαμένα εδάφη.
Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή drones και κατασκεύασε πιο αποτελεσματικά όπλα.

Άλμα στο κενό η εισβολή στο Kursk

Ο Hastings χαρακτηρίζει επίσης την επιχείρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Kursk στην οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε εναποθέσει τις ελπίδες του, ως «άλμα στο κενό».
Νωρίτερα, ο Ανώτατος Διοικητής των Συμμαχικών Ενόπλων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Christopher Cavoli, παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία συμβάλλει μόνο στην ενίσχυση του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα μελετά και εφαρμόζει ενεργά τις στρατιωτικές εμπειρίες που αποκομίζει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response