Σερβία: Στους εννέα νεκρούς κατόπιν βύθισης σκάφους που μετέφερε αλλοδαπούς

Κοινοποίηση:
Στιγμιότυπο οθόνης (15465)

Δραματικές εξελίξεις σημειώθηκαν στα σύνορα Σερβίας και Βοσνίας, καθώς τουλάχιστον εννέα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι παραμένουν αγνοούμενοι μετά την ανατροπή σκάφους που επιχείρησε να διασχίσει τον ποταμό Δρίνο. Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, Βλάντα Ράνκιτς, ανακοίνωσε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6 το πρωί, τοπική ώρα.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ράνκιτς, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί εννέα σοροί από τα νερά του ποταμού. Η περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπράτουνατς της Βοσνίας. Οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν μια μητέρα και το βρέφος της, οι οποίοι θεωρούνται αγνοούμενοι. Ο Ράνκιτς εξέφρασε την απαισιοδοξία του σχετικά με την πιθανότητα να υπάρχουν επιζώντες από το τραγικό συμβάν.

Η κατάσταση αυτή αναδεικνύει για άλλη μια φορά τις επικίνδυνες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατά τη διάρκεια των προσπαθειών τους να διαφύγουν σε ασφαλέστερες χώρες.

 

Σύμφωνα με τον Ράνκιτς, στις έρευνες κατά μήκος της όχθης του ποταμού μετέχουν ομάδες διασωστών, Βόσνιοι και Σέρβοι συνοριοφύλακες, δύτες και πυροσβέστες. «Αναπτύξαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», είπε.

Σύγχυση ωστόσο επικρατεί όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των μεταναστών και των διασωθέντων. Ο Ράνκιτς δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσοι επέβαιναν στο σκάφος. Νωρίτερα, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπόρις Τρνίνιτς είπε στο πρακτορείο Srna ότι μια ανεπίσημη εκτίμηση έκανε λόγο για 30 μετανάστες, εκ των οποίων οι 15 κατάφεραν να βγουν στην όχθη. Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι στην λέμβο επέβαιναν 25 άνθρωποι και από αυτούς οι 18 έφτασαν στην ξηρά, στην πλευρά της Βοσνίας. Το τηλεοπτικό κανάλι N1 μετέδωσε ότι αναζητείται ο διακινητής που μετέφερε τους μετανάστες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: