ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΕΚΑΒ- ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. “ΗΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΣΕ 20′ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΛΑΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ”.

Κοινοποίηση:
elik-ekav

Ένα 4χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι και κινδυνεύει να ακρωτηριαστεί, μεταφέρθηκε από το Καστελόριζο σε νοσοκομείο της Αττάλειας την περασμένη Δευτέρα 2 Οκτώβριου.


Το ανατριχιαστικό ατύχημα έγινε όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της μικρής στο Καστελόριζο, συνέθλιψε το χέρι της και το παιδί κινδύνευε με ακρωτηριασμό. Επικράτησε πανδαιμόνιο και οι γονείς έσπευσαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης του νησιού όπου αμέσως ο γιατρός κάλεσε το Αεροδιακομιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ.
Ωστόσο στενοί συγγενείς του παιδιού κατήγγειλαν ότι το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του σε νοσοκομείο της Αττάλειας στην Τουρκία με τουριστικό ημερόπλοιο, γιατί το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Το Αεροδιακομιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ έλαβε την κλήση από το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης του Καστελόριζου στις 16:02 το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας και αμέσως ξεκίνησαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αεροδιακομιδή της 4χρονης.

Στις 16:24 μ.μ ο γιατρός του Περιφερειακού ιατρείου επικοινώνησε ξανά με το ΕΚΑΒ και ακύρωσε την αεροδιακομιδή: «Οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να μεταφέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο της Αττάλειας το κοριτσάκι τους και ακύρωσαν την αεροδιακομιδή» μας είπε ο κ. Παπαευσταθίου τονίζοντας ότι : «Το ΕΚΑΒ ποτέ δεν αρνήθηκε να στείλει ελικόπτερο για να φέρει το παιδί στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς του αποφάσισαν να μεταφέρουν  το παιδί στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο, προκειμένου η μικρή να φτάσει άμεσα στο νοσοκομείο, ώστε να της παρασχεθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα ιατρική βοήθεια.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε Νοσοκομείο της Τουρκίας μεταφέρθηκε 4χρονο κοριτσάκι από το Καστελόριζο, όταν αναβατήρας στο κατάστημα που διατηρεί ο πατέρας της, συνέθλιψε το χέρι της.

Παρ’ ότι κλήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, αυτό δεν πήγε να παραλάβει το παιδί, με αποτέλεσμα οι γονείς να το μεταφέρουν στην Τουρκία, με τουριστικό ημερόπλοιο.

Η κατάσταση του παιδιού είναι σοβαρή (πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω). Νοσηλεύεται σε πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αττάλειας.

Σημειώνεται, ότι είναι το δεύτερο παιδί, σε διάστημα πέντε μηνών, που μεταφέρεται για περίθαλψη στην Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Το ελικὀπτερο δεν εἰχε στεγνὠσει καλἀ ἠθελε ακὀμα 3 ὠρες.

  2. Άρχισαν οι μαλακίες προς τα πρόβατα για να τους χώσουν στο υποσυνείδητο ότι το Καστελόριζο είναι προτιμότερο να δωθεί στην Τουρκία.Και τα πιστεύει ο αστείος ο τσιμπημενος με μπόλια λαός με το μηδενικό iq

  3. Προσοχή! Προσοχή! αυτή η ιστορία θα μπορούσε να είναι ένα κόλπο για να δώσουμε το νησί στην Τουρκία γιατί είναι «καλύτερο» για τους πολίτες της. Προσοχή!Προσοχή!

  4. Και καλά έκαναν, όχι θα ρισκάρουν τη ζωή και την ακεραιότητα του παιδιού τους για το μπορδέλο που λέγετε “δημόσια υγεία” ο Θεό ςνα την κάνει.

  5. καλα θα κανουν οι γονεις να μεινουν απεναντι οικογενειακως για να μην μπου σε αλλες επιπονες επιλογες

  6. ποσουσ και ποσουσ ξερω που ηρθαν στην αθηνα με καικι γιατι δεν ειχαν σκαφοσ του λυμενικου- η ελικοπτερο να κανει την διακομιδη!!!
    αυτοι που εχουν την ευθηνη? βγαλε ονοματα και φατσεσ!

  7. Πρώτο στάδιο η εγκατάλειψη των νησιών, δεύτερο ο αφοπλισμός, εδώ βρισκόμαστε σήμερα, τρίτο η κατάληψη από τους τούρκους. Τι δεν καταλαβαίνετε ρε……………..

  8. Φυσικά οι κυβερνώντες πριν και νυν για τον μ-πέο είναι αλλά παραξενο το θεωρείτε;;;
    Εσείς αν μένατε Καστελόρι χτύπαγε σοβαρα το παιδί σας και ξέρατε ότι για να φτάσει σε σοβαρό Ελληνικό Νοσοκομείο θέλει 3-4-5 ώρες ενώ σε μισή θα είναι σε Νοσοκομείο της Τουρκίας τι θα επιλέγατε ασχετα με το ποιος κυβερνάει;;

    1. Εννοείται θα επέλεγα να πάει δίπλα.
      Επειδή ζώ πολύ κοντά στα σύνορα, λιγότερο από 15 λεπτά και οι γείτονες έρχονται τακτικά για φαγητό, σας πληροφορώ πως είναι πολύ πιο κόσμιοι από τα δικά μας τα παρτάλια. Άλλωστε οι δικοί σε ξένο μέρος, διαπιστωμένο, ακούγονται από εκατοντάδες μέτρα όταν εκείνοι δεν ακούγονται. Δεν υπερασπίζομαι κανέναν αλλά το έχω δει και το ζω παράλληλα.
      Κανείς μα κανείς δεν θέλει οτιδήποτε, όλα γίνονται από τους από πάνω. Αυτοί δυναμιτίζουν το κλίμα.

  9. Δεν πειράζει ψηφίζουμε ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ για άλλα 50 χρόνια και όλα θα φτιάξουν… Εμπρός γεροντια και στο θάνατο να ψηφίζετε τους ίδιους για μια Ελλάδα χωρίς καμία εξέλιξη πουθενά.

  10. Το συνταγματικό τόξο της μίζας και του ανθελληνισμού νοιαζόταν για το αν θα κάνει το εμβόλιο για κοροιδοιό το κοριτσάκι για να πάρουν τη μίζα τους. Τώρα που τραυματίστηκε το κοριτσάκι, σιγά μην ασχοληθεί. Έχει να ασχοληθεί το ανθελληνικό τόξο της μίζας με χιλιάδες λαθρομετανάστες στα χοτ σποτ γιατί και από εκεί πέφτει μίζα από το Κατάρ!

  11. Να χαιρομαστε τους κυβερνωντες.
    Ειναι για πολλες κλωτσιες. Το ελικοπτερο ειχε παει για καφε?

  12. πιστεύουν στο κράτος, την δημοκρατία και την έννομη τάξη, αντιρατσιστές και αντιφασίστες αντινατιβιστές, 41τακατό, καμμία σχέση με Χρυσή Αυγή και εθνικισμό….

Comments are closed.