Σε εκτέλεση η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Κοινοποίηση:
karta_ergasias2

Από σήμερα, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους τομείς του τουρισμού και της εστίασης. Αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο να ενισχύσει τη διαφάνεια και την κανονικότητα στην αγορά εργασίας, παρέχοντας μια σύγχρονη λύση για την παρακολούθηση των ωρών εργασίας και των αποδοχών των εργαζομένων.

 

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία σε περίπου 750.000 εργαζόμενους που εργάζονται σε διάφορους τομείς, όπως οι τράπεζες, τα μεγάλα σούπερ-μάρκετ, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι εταιρείες security και οι δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΚΟ). Ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα ανέρχεται στις 73.000.

Με την επέκταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού, εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που θα καλύπτονται από το μέτρο θα φτάσει περίπου τα 1.500.000. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερες επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες διαδικασίες καταγραφής των ωρών εργασίας.

Η πλήρης εφαρμογή του μέτρου είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου 2025. Αυτή η προθεσμία δίνεται ώστε οι επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης να έχουν αρκετό χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να επιλύσουν τυχόν πρακτικά ζητήματα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της μετάβασης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response