Σε εξέλιξη οι αυτοψίες της Περιφέρειας Αττικής στις πυρόπληκτες επιχειρήσεις

Κοινοποίηση:
79c51b2a-Fotia-(vaattiki)2

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι τριμελείς επιτροπές των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής έχουν ξεκινήσει αυτοψίες στις επιχειρήσεις που υπέστησαν σοβαρές ζημιές λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 11 Αυγούστου. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η άμεση αποζημίωση των ιδιοκτητών, σύμφωνα με την κρατική αρωγή που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

 

Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά τη διά ζώσης αξιολόγηση της κατάστασης κάθε επιχείρησης. Τα μέλη των επιτροπών συγκεντρώνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες και συντάσσουν πόρισμα που περιγράφει την εκτιμώμενη ζημιά. Στη συνέχεια, τα στοιχεία αυτά υποβάλλονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για να προχωρήσει η καταβολή των αποζημιώσεων.

Όπως αναφέρει ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, «από την πρώτη στιγμή έχει ενεργοποιηθεί ολόκληρος ο μηχανισμός κρατικής αρωγής της Περιφέρειας Αττικής. Δεσμευόμαστε να στηρίξουμε τους πληγέντες με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο. Η καταγραφή και η αποτίμηση των ζημιών αποτελεί προτεραιότητά μας. Κάθε επιχείρηση που υπέστη ζημίες θα αποζημιωθεί χωρίς καθυστέρηση. Θα συνεχίσουμε με αφοσίωση και διαφάνεια, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς».

 

Έως στιγμής:

  1. Στον τομέα ευθύνης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών τα κλιμάκια, υπό τη συνοδεία της αντιπεριφερειάρχου Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκίας Κεφαλογιάννη, έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους 20 επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές στην περιοχή του Χαλανδρίου. Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι σχετικές αυτοψίες και στην περιοχή της Πεντέλης.
  2. Στον τομέα ευθύνης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής τα κλιμάκια, υπό τη συνοδεία της αντιπεριφερειάρχου Βίκυς Καβαλλάρη, έχουν ολοκληρώσει τους ελέγχους 8 επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές στην περιοχή του Μαραθώνα, εκ των οποίων 7 αφορούν θερμοκήπια και 1 κτηνοτροφική μονάδα.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: