Σε θέση μάχης οι καλόγεροι της Μονής Εσφιγμένου

Κοινοποίηση:
Esfigmenou-768x433

Ζηλωτές μοναχοί συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής (21/07) στην Ουρανούπολη και ο γέροντας Μεθόδιος επανέλαβε πως: «θα υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου» αναφερόμενος στη Μονή Εσφιγμένου.

Οι συγκεκριμένοι Μοναχοί έχουν πάψει να μνημονεύουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ενώ η μόνιμη αδελφότητα ζει στις Καρυές και το ζήτημα εκκρεμούσε για χρόνια στα δικαστήρια, μέχρι που εκδόθηκε οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου για την απόδοση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του μοναστηριού στη νέα αδελφότητα.

Ζηλωτές μοναχοί συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής (21/07) στην Ουρανούπολη

Σήμερα Δευτέρα (23/07) αναμένεται να γίνει συνεδρίαση για το θέμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της συζήτησης είναι πως θα γίνουν με ηρεμία όσα χρειάζονται για να μην υπάρξουν αντιδράσεις εντός και εκτός της Αθωνικής Πολιτείας.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που η Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και οι 118 μοναχοί της, έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με την αστυνομία. Το 2006 και το 2013 είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν να απομακρύνουν τους μοναχούς, οι οποίοι κατέχουν -σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις- παράνομα τους χώρους της Μονής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το καταστήσεις Κράτος αδίκου, να διαβρώνεις τη δικαιοσύνη του ενεργά ή παθητικά, να κωλυσιεργεί όταν χρειάζεται και να παραγράφεται το δίκαιο εις όφελος του άδικου.
    Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το κάνεις να μην ντρέπεται για το χάλι του, να εξοντώνεις κάθε φωνή αντίστασης χωρίς να φαίνεσαι, να το οδηγείς στην αυτοκτονία του. Να το χωρίζεις και να πιστεύει ότι νοιάζεται το αίμα του ζώντας χωριστά.

    Για να νικήσεις ένα Έθνος πρέπει να το τρομοκρατείς καθημερινά, να…δημιουργείς τον μπαμπούλα του, το φόβο και τρόμο που θα το κάνει να σκύβει το κεφάλι δειλά.

    Όταν θα έχεις κάνει όλα αυτά θα μπορείς να ζεις μέσα του, να του ρουφάς το μεδούλι του, να το κάνεις να προσεύχεται για τη σωτηρία του σκάβοντας το λάκο του πιο βαθιά

  2. Ντε & καλά να εξουδετερώσουν κάθε φωνή της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ! Απο το 1970 ειναι αυτή η υπόθεση, καθώς ξεκίνησε ο τότε Πατριάρχης ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ τις αγκαλιές & αγάπες με τους αιρετικούς παπικούς & Παγκόσμια Συμβούλια Εκκλησιών. Δεν μνημονεύουν από τότε, τους Πατριάρχες Κων/πόλεως, μέχρι σήμερα Βαρθολομαίο γιατί συνεχίζετε αυτή η αισχρή επικοινωνία με τους αμετανόητους αιρετικούς. Η λύση ειναι απλή, να σταματήσει ο Βαρθολομαίος αυτές τις σχέσεις, να ζητήσει συγνώμη για την βλάβη που προκάλεσε στην ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ & τότε απλά θα επιστρέψουν όλοι ειρηνικά στην προ 1970 εποχή…ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ!

  3. Απορώ γιατί δεν τους αφήνουν ήσυχους…Λυσσαξαν στην κυριολεξία και γενικώς… δεν ενοχλούν κανέναν…ήρεμα ζουν εκεί…το ψωμί τους τρώνε; Γάζα και Ισραήλ κατάντησε η υπόθεση να τους έχουν κυνηγημένους και στερημενους από κάθε τι αυτονόητο… Αισχος.. ντροπή.. και η βρωμοαστυνομια όπου ξεφτιλικι στην μέση . πλήρως κατευθυνόμενη ..

  4. Να σας δω σε πια τρύπα θα μπείτε όταν έρθει η Δευτέρα παρουσία κατσαρίδες
    Κοροϊδεύετε δεν πιστεύετε αλλα εγω αυτό που βλέπω είναι η προφητείες να γίνονται πραγματικότητα μέρα με την μέρα
    Για δείτε που είμασταν το 80 και πως τώρα
    Πάμε κατά διαόλου κανονικά
    Πιστεύεις δεν πιστεύεις η πουτσα ερχετε και θα είναι πολύ μεγάλη που θα σε βρει όπου και να Κρυφτείς
    Και όταν θα είσαι χεσμενος από τον φόβο να σε δω ποιον θα παρακαλάς μετα να σε σώσει
    Ο Μητσοτάκης ο Πάπας της Ρώμης ο αριστερός κολλητός σου ο σαρκοζι η Κανέλη η το μυαλό σου που έχει μόνο μίσος και πίτουρα μέσα

  5. ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑ ΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΗ ΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝ ΟΣΥΝΗ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚ ΥΝΗΣΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙ ΣΤΟ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΖΗΤΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟ Σ +♡ ΖΗΤΩ Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟ ΚΟΣ +♡ ΖΗΤΩ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜ Α +♡ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΜΗ Ν +♡+♡+♡+♡+

  6. Θα ξεσηκωθει ο λαος και θα σας βαλει φωτια αλητες

  7. Μη σφιγγονται τοσο εκει στη Μονη Εσφιγμενου.

  8. Δεν ειμαι της θρησκειας αλλα οι ανθρωποι αυτοι υφιστανται αδικη επιθεση απο τη βρωμοκυβερνηση και ειμαι μαζι τους.Δυστυχως δεν εχω τροοο να παω επι τοπου να τους συμπαρασταθω εμπρακτα. Ειναι καθαρο οτι εχουν βαλει στο ματι το μοναστηρι για να το μετατρεψουν σε ξενωνα πολυτελειας για πλουσιους τουριστες,οπως εκαναν και με ενα αλλο εκει. Αλητεια και ληστεια.

  9. Σιγά σιγα όμως μην σκισουν τις ζαρτιέρες που φοράνε από μεσα οι “καλογεροι”…

  10. Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους!

  11. ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΨΕΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

  12. Ειθε η Μονη Εσφιγμενου να γινει η νεα Αγια Λαυρα της Πατριδος!
    Ορθοδοξια η θανατος !

  13. Η ΝΕΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ, 2 ΑΤΟΜΑ ΟΛΑ ΟΛΑ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.
    ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
    Ο ΒΟΘΡΟΛΟΜΑΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΤΟΥ.
    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ.
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ, 118 ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.

  14. Έτσι και η αστυνομία απλώσει χέρι στο μοναστήρι και τους καλόγερους τότε δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει τον εμφύλιο που έρχεται κι η αστυνομία θα είναι ο κύριος στόχος.

    1. Χωρίς τους ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ της Αστυνομίας και τους ΚΑΔΗΔΕΣ Εισαγγελειών και Δικαστηρίων, δεν θα είχαμε καταντήσει χειρότερα από την εποχή των Οθωμανών και ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική εξόντωση του Ελληνικού Έθνους.
      Φωτιά και τσεκούρι μόνο, κανένα έλεος αν φτάσουμε εκεί.

      Τα λάθη των πατεράδων μας (1974), παπούδων μας (1945) και ακόμα και του ίδιου του Κολοκοτρώνη θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα και να μην υπάρξει ούτε έλεος ούτε καπέλωμα από πουλημένους καθεστωτικούς και ξενόδουλους πράκτορες.

      Πρέπει αυτός ο γμ τόπος να απελευθερωθεί μετά από 2200 χρόνια ή να πεθάνουμε προσπαθώντας ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

    2. ολοι ενωμένοι με βαση την ( πραγματικα ) δημοκρατικη , παλλαικη αρχη , για την απελευθέρωση / Ανεξαρτησία – Αυτάρκεια – Αυτονομία !

Comments are closed.