Σε κλοιό…υπερτουρισμού η Χαλκιδική: «Κραυγή» αγωνίας από τους ντόπιους – «Ζοριζόμαστε να υδροδοτήσουμε σπίτια και μονάδες»

Κοινοποίηση:
b6ccb00f12650644a82d1d529de13dbb_L

Την ώρα που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο πικ, με τις αφίξεις των επισκεπτών να κορυφώνονται, η Χαλκιδική βρίσκεται σε κλοιό…υπερτουρισμού, όπως ακριβώς και τα νησιά, προκαλώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων, που κάνουν λόγο για ασφυκτικές συνθήκες.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στον δημοφιλή προορισμό της Βορείου Ελλάδος είναι το γεγονός ότι τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι είναι μόλις 115.000 και σήμερα έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ., με αποτέλεσμα η πίεση στις πεπαλαιωμένες υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης να είναι τεράστια.

«Βλέπουμε αυτή τη στιγμή υπερβολική ζήτηση του νερού. Είναι πολύ μεγαλύτερη από πέρυσι η ζήτηση με φυσική συνέπεια να ζοριζόμαστε να υδροδοτήσουμε όλα τα σπίτια και όλες τις μονάδες» ανέφερε στο OPEN η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Χαλκιδική.

Οι διακοπές υδροδότησης είναι συχνές ενώ οι νέοι οικισμοί που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια δεν διαθέτουν ούτε βιολογικό καθαρισμό. Η Χαλκιδική εκπέμπει SOS λόγω υπερτουρισμού και η βελτίωση των υποδομών είναι κάτι που επείγει όπως λένε και πολλοί φορείς. «Το πρώτο και το κύριο είναι βελτίωση των υποδομών» εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Κατερίνα Ζωγράφου.

Πρόβλημα και η διαχείριση των σκουπιδιών
Τεράστιο πρόβλημα όμως παραμένει και η διαχείριση των στερεών αποβλήτων. «Τον Γλαρόκαβο τον καθαρίσαμε τρεις φορές αλλά οι άνθρωποι που πάνε εκεί δεν το σέβονται» επεσήμανε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Οι φορείς της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για μαζικό αλλά όχι ποιοτικό τουρισμό με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να μην έχουν τα αναμενόμενα οικονομικά οφέλη. «Η οικονομική κρίση είναι παντού. Είτε λέγονται Βαλκάνια, είτε λέγεται Ευρώπη. Άρα έχει συρρικνωθεί το εισόδημα της κάθε οικογένειας και ο καθένας προσπαθεί να κάνει οικονομικά διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. φοβούνται (;) να πουν το πρόβλημα με το όνομά του. Λέγεται βαλκάνιοι μπατήριδες και μαφιόζοι. Το αλβαναριό, κατέχει τα πρωτεία, στις γειτονιές μας (μένω στα Μουδανιά) ακούς μόνο τις ορκ προφορές τους. Οι ρωσοπόντιοι που είναι μόνιμοι κάτοικοι, στα Τσατσανέϊκα, επιμένουν στο νταβάριτς προβοκίτσνιε νεκαβόγια. Τζάμπα σπίτια και συντάξεις πήρανε, αυτοί εκεί, το χαβά τους με τα ρώσικα. Μετά, σκοπιανά, βούλγαροι, ρουμάνοι, προσφάτως και κιοτήδες ουκρανοί, κυκλοφορούν όπως θέλουν και γουστάρουν, οδηγώντας χωρίς αύριο, ενώ η τροχαία σταματάει για έλεγχο μόνο αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες. Αυτά τα θηριώδη suv, έχουν ασφάλεια, έχουν κτεο, οι οδηγοί τους έχουν δίπλωμα, κάνεις δε ελέγχει. Όλη αυτή η βαλκανική σαβούρα (οι Γερμανοί έχουν φύγει εδώ και χρόνια), φέρνουν από κονσέρβες μέχρι χαρτί υγείας απι τις χώρες τους, αγοράζουν με ξεπλυμενο χρήμα ότι πουλιέται και κινείται, ενώ οι χαλκιδικιώτες ανερυθρίαστα πουλάνε την πατρίδα μου κομμάτι κομματι. Ρωσίδες, επιδίδονται σε βίζιτες, χωρίς υγειονομικό έλεγχο, τηγανοκέφαλα αλβανά και άσβερκοι βούλγαροι πουλάνε προστασία. Μια φτιασκδιωμένη μούμια είναι πλέον η Χαλκιδική, όπου κουμάντο κάνουν οι κατιμάδες των Βαλκανίων, αφού κανένας δεν τους ελέγχει. Τέλος, οι καταστηματάρχες προτιμούν να πουλήσουν δύο σαλάτες και μια πατάτες παραπάνω, μαζί με μια πορτοκαλάδα με 4 καλαμάκια στα βαλκανικά ορκ, πάρα να παραδεχτούν ότι ο ποιοτικός Έλληνας τουρίστας, αποτελεί παρελθόν για την ίδια του τη χώρα….

    1. Τα είπες όλα με το όνομα τους. Μπράβο. Άξιοι της μοίρας μας και αυτών που ψηφίζουμε συνέχεια. Όλων κάποια στιγμή κάτι χτυπάει στην πορτα. Τότε είναι αργά. Ο νοών νοειτω

  2. Το ανυπαρκτο κρατος λαμπει για ακομη μια φορα διαμεσου των ανυπαρκτων πολιτων που για το διφραγκο εχουν καταστρεψει οτι βρουν μπροστα τους……και τωρα ερχονται οι ανυπαρκτοι πολιτικοι με δηλωσεις και αναλαμπες οτι πρεπει…..ετουτο και εκεινο….και το αλλο…..αϊ στον διατανο κ ακομη παραπερα….κανιβαλοι της ελλαδας….

  3. φρεντο εσπρέσο Χαλκιδική Ποσείδι σε ένα καφέ του κολου δίπλα στην θάλασσα 5.5€!!! Μπαστουνόβλαχοι άνθρωπος να μην πατήσει

  4. Οι επειχηρηματιες, δεν πληρώνουν φόρους, και κλέβουν και τον ΦΠΑ.

  5. Βγάζουνε ένα σκασμό λεφτά οι χαλκιδικιώτες από τους τουρίστες, να δώσουν λεφτά για να φτιαχτουν υποδομές. Δεν θα πληρώνουμε εμείς για να πλουτίζουν αυτοί.

  6. να μην πατησει κανεις στην χαλκιδικη ουτε αυτοι που την πατησανε και φτιαξανε εξοχικο ΤΟΤΕ ΝΑ ΣΑς ΔΩ ΚΟΥΡΑΔΕΣ

  7. Η “άλωση” της….. Χαλκιδικής λοιπόν. Πάρτε τουρισμό, κατουράνε και χέζουν στις θάλασσες μας, ύστερα φεύγουν όπως ηρθαν. εννοείται ότι δεν αφήνουν ούτε ευρώ πίσω.

Comments are closed.