Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ηλικιωμένος που νοσεί με τον ιό δυτικού Νείλου στην Πάτρα

Κοινοποίηση:

Ανησυχία επικρατεί στην Ηλεία καθώς σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται ένας ηλικιωμένος από την Ανδραβίδα ο οποίος «χτυπήθηκε» από τον ιό του δυτικού Νείλου.

Το συγκεκριμένο κρούσμα του ιού είναι το τρίτο στο νομό με τα άλλα δύο να αφορούν το ένα το ίδιο δήμο και το δεύτερο τον δήμο Ήλιδας.

«Οι δύο άλλοι συμπολίτες μας ξεπέρασαν το πρόβλημα με φαρμακευτική αγωγή. Όμως ο ηλικιωμένος που νοσηλεύεται στον Αγιο Ανδρέα έχει υποστεί σοβαρές επιπλοκές και εγκεφαλίτιδα και η κατάσταση του είναι πολύ σοβαρή», ανέφερε στο documentonews o δήμαρχος Ανδραβίδας, Ιωάννης Λέντζας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση έχουν προγραμματιστεί ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Μανωλάδα και Κουρούτα.

«Θα ενημερώσουμε έγκαιρα τους πολίτες προκειμένου να παραμείνουν μέσα στα σπίτια για κάποιες ώρες μέχρι να δράσει το φάρμακο. Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μην υπάρξει εξάπλωση του ιού και κίνδυνος για τους συμπολίτες μας», ανέφερε στην πηγή.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο ιός προέρχεται από το τσίμπημα των απλών κουνουπιών όταν αυτά προηγουμένως έχουν μολυνθεί από μολυσμένα πτηνά, κάποια άγρια πουλιά. Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι που νοσούν δεν αρρωσταίνουν ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ενώ το 1% πιο σοβαρά με κύρια χαρακτηριστικά την προσβολή του νευρικού συστήματος (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). Οι επικίνδυνες ομάδες του πληθυσμού είναι άτομα άνω των 50 ετών και ανοσοκατεσταλμένοι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response