Σε νοσοκομείο του Τζιμπουτί οι ναυτικοί του ελληνόκτητου πλοίου που δέχτηκε επίθεση από τους Χούθι

Κοινοποίηση:
ploio-xouthi

Το ναυτικό της Ινδίας απομάκρυνε τα 20 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου True Confidence, αφού τρεις ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στο ελληνόκτητο πλοίο True Confidence, με σημαία Μπαρμπέιντος, στον Κόλπο του Άντεν.

Πιο συγκεκριμένα, οι Χούθι εξαπέλυσαν έναν πύραυλο εναντίον του πλοίου, που φέρει σημαία Μπαρμπέιντος, την Τετάρτη, ενώ έπλεε σε απόσταση περίπου 50 ναυτικών μιλίων νοτίως του Άντεν, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Στην ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες του πλοίου και η διαχειρίστρια εταιρεία ανέφεραν ότι τα 20 μέλη του πληρώματος και οι τρεις ένοπλοι φρουροί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Τζιμπουτί, από ένα ινδικό πλοίο.

Οι δύο από τους νεκρούς ναυτικούς ήταν Φιλιππινέζοι και ο τρίτος Βιετναμέζος, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Άλλοι δύο Φιλιππινέζοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το πολεμικό ναυτικό της Ινδίας, ένα ελικόπτερο περισυλλέγει τα μέλη του πληρώματος από μια μικρή σωσίβια λέμβο, εν μέσω θαλασσοταραχής και τα μεταφέρει σε ένα πολεμικό πλοίο. Ορισμένοι από τους τραυματίες διακρίνονται ξαπλωμένοι σε μια λέμβο που στάλθηκε να βοηθήσει στην επιχείρηση. Μεταφέρθηκαν με φορεία στο πολεμικό πλοίο και σε άλλα πλάνα εικονίζονται με τα άκρα τους τυλιγμένα σε γάζες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. να πανε απο τα μπαρμειντος να σωσουν το πλοιο. βρωμεροι πλοιοκτητες δεν θελετε να πληρωνετε μονο να απαιτετε.

  2. ΟΥΤΕ ΣΥ ΑΛΛΟΣ ΟΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟ ΠΛΟΙΟ……

Comments are closed.