Σε πανικό βρίσκονται οι Γιαπωνέζοι λόγω ανησυχιών για θανατηφόρο “μεγασεισμό”

Κοινοποίηση:

Η κατάσταση στην Ιαπωνία είναι τεταμένη, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού μεγέθους 7,1 Ρίχτερ, ο οποίος συνοδεύτηκε από τσουνάμι. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η πιθανότητα να εκδηλωθεί ένας «μεγασεισμός» είναι αυξημένη, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία και αναστάτωση στους πολίτες της χώρας.

 

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) ανακοίνωσε ότι η πιθανότητα να συμβεί ένας νέος ισχυρός σεισμός είναι μεγαλύτερη από ό,τι υπό κανονικές συνθήκες. Ωστόσο, υπογράμμισαν ότι αυτό δεν σημαίνει πως η εκδήλωση ενός τέτοιου φαινομένου είναι βέβαιη. Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί στενά την κατάσταση και εξετάζει τα δεδομένα για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές προβλέψεις.
οι Αρχές της ιαπωνίας απηύθυναν το Σάββατο έκκληση προς τους πολίτες να μην μαζεύουν αποθέματα ούτε να «συγκεντρώνουν υπερβολικές προμήθειες» καταναλωτικών αγαθών, καθώς η ανησυχία για «μεγασεισμό» προκάλεσε την αύξηση της ζήτησης.

Σε σούπερ μάρκετ του Τόκιο οι υπεύθυνοι τοποθέτησαν πλακάτ, με το οποίο ζητούσαν συγγνώμη από τους πελάτες για την έλλειψη προϊόντων που αποδόθηκε σε «πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον σεισμό».

«Ενδεχόμενοι περιορισμοί στην πώληση υπάρχουν» προστίθεται στο πλακάτ, καθώς τα μπουκάλια νερό παρέχονται μετρημένα λόγω της «αστάθειας» στην προμήθειά τους.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: