Σε πανικό οι Κατσαπλιάδες! Η μονταζιέρα Μαξίμου παρερμηνεύει Μητσοτάκη για την «7ημερη εργασία»

Κοινοποίηση:
tsipras-maximou-1

Από την… ανάποδη ερμηνεύει το Μαξίμου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το ωράριο εργασίας κατά τη διακαναλική συνέντευξη τύπου όπου χαρακτήρισε προεκλογικό επίδομα, την «13η σύνταξη».

Η μονταζιέρα του Μαξίμου στο πλαίσιο της αριστερής προπαγάνδας έπιασε δουλειά, παρερμηνεύοντας πλήρως τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το πενθήμερο και το ωράριο εργασίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης στη διακαναλική ξεπέρασε ακόμη και τον ίδιο τον εαυτό του. Χαρακτήρισε τη 13η σύνταξη «ξεδιάντροπο προεκλογικό επίδομα». Και ενώ η σύνταξη αυτή θα είναι ΜΟΝΙΜΗ αρνήθηκε κατηγορηματικά να την εγγυηθεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Για άλλη μια φορά μίλησε περιφρονητικά για τα κοινωνικά επιδόματα (επίδομα ανεργίας, επιδόματα αναπηρίας, οικογενειακά επιδόματα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) τα συστατικά δηλαδή του κοινωνικού κράτους σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, χαρακτηρίζοντάς τα ανακύκλωση της φτώχειας», επισημαίνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω από την ανατριχιαστική του θέση για το ξεπερασμένο οκτάωρο, δεσμεύθηκε και για επταήμερη εργασία, δεσμεύθηκε δηλαδή ότι θα γυρίσει τους εργαζόμενους στον 18ο αιώνα».

«Τελικά ένα πράγμα εγγυάται ο αρχηγός της ΝΔ. Την ισοπέδωση των πολλών εν ονόματι της απολυταρχίας και του πλουτισμού των ελίτ. Στις 26 του Μάη θα λάβει την απάντηση από τον ελληνικό λαό», καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη το κράτος, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της τεχνολογικής εξέλιξης και να εκσυγχρονιστούν, προκειμένου να μειωθούν τα ποσοστά της ανεργίας και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

«Θυμάμαι πως ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορεί πως εγώ είμαι κατά του οκτάωρου και διάφορες άλλες σαχλαμάρες. Το μόνο το οποίο κάνω είναι να αναγνωρίζω ότι στον νέο κόσμο που έρχεται οι άνθρωποι θα δουλεύουν με διαφορετικό τρόπο. Και ότι το κράτος πρέπει να έρθει να εξασφαλίσει εργασιακά δικαιώματα για ανθρώπους που έχουν άλλες συνήθειες», πρόσθεσε και έδωσε μια σειρά από παραδείγματα.

«Το να δώσουμε σε μια γυναίκα τη δυνατότητα να δουλεύει από το σπίτι της, είναι καλό, όχι κακό. Μπορεί να πηγαίνει κόντρα στη παραδοσιακή εργασία οκτώ ώρες πέντε μέρες την εβδομάδα. Όταν μια μία επιχείρηση, αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα, συμφωνεί με τους εργαζόμενους με επιχειρησιακή σύμβαση να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο, με τη σύμφωνα γνώμη των εργαζομένων, με πολύ καλύτερες απολαβές από πριν και αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να αναγνωρίζουμε πως είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει. Κράτος, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα».

«Κάποιοι που τα λένε αυτά και κυνηγούν σκιές είναι άνθρωποι, λυπάμαι που θα το πω έτσι ωμά, δεν έχουν ιδέα, δεν καταλαβαίνουν τίποτα για τον κόσμο που ξημερώνει μπροστά μας και εξακολουθούν να νομίζουν πως μπορούν να γυρίσουμε στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’80.Αυτή η Ελλάδα τελείωσε. Οι άνθρωποι που τα ισχυρίζονται αυτά φοβάμαι πως δεν έχουν το πλαίσιο κατανόησης να αντιληφθούν που πηγαίνει ο σύγχρονος κόσμος», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: