Σε παραλήρημα Τούρκος απόστρατος: «Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ελληνικά νησιά κάνουν λάθος!»

Κοινοποίηση:
yalim

Σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα προχώρησε ο Ουμίτ Γιαλίμ, Τούρκος απόστρατος, πρώην ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας, με διδακτορικό στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις, μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu.

Σε ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης, αναγράφεται ο εξής τίτλος: «Τη γη μας στα δυτικά της Τουρκίας διαχειρίζεται η Αθήνα», με μια απίστευτη και υποτιμητική αναφορά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (σ.σ. «μαντάμ») και στη συνέχεια γίνεται λόγος για… κατοχή από την Ελλάδα των «τουρκικών νησιών» στο Αιγαίο!

Είπε σχετικά ο Γιαλίμ:

«Υπάρχουν 20 νησιά και 2 βραχονησίδες που βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και έχουν καταληφθεί από το 2004. Κοιτάξτε, ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης είναι Τούρκος πολίτης και ο Δήμαρχος των Πριγκηπόννησων (σ.σ. σύμπλεγμα νησιών στη Θάλασσα του Μαρμαρά) Erdem Gül, είναι επίσης Τούρκος πολίτης και αυτό συμβαίνει στη Σμύρνη, το Αϊδίνιο και τη Μούγλα. Οι δήμαρχοι των μητροπολιτικών πόλεων είναι Τούρκοι πολίτες και οι δήμαρχοι των νησιών είναι Έλληνες πολίτες. Άρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταστροφή. Υπάρχουν δύο πρόεδροι στην Τουρκία. Η Δημοκρατία της Τουρκίας κυβερνάται από δύο προέδρους, τον Ερντογάν και την μαντάμ Κατερίνα (σ.σ. Σακελλαροπούλου)… Τα εδάφη μας στη δυτική Τουρκία διοικούνται από την Αθήνα και όχι από την Άγκυρα».

«Λήμνος, Λέσβος, Σάμος, Χίος, όσοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ελληνικά νησιά κάνουν λάθος!»

Το παραλήρημα του Ουμίτ Γιαλίμ συνεχίστηκε:

«Όταν μιλάς για αυτά (σ.σ. νησιά), κάποιος βγαίνει και λέει: ‘Τα νησιά τα έχουμε, αλλά το δικαίωμα χρήσης τους έχει δοθεί στην Ελλάδα’. Δεν μπορούν να το λένε αυτό. Τα νησιά στα οποία έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης βρίσκονται στο Βόρειο Αιγαίο: Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ψαρά και Άγιος Ευστράτιος στο Βόρειο Αιγαίο. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν και λένε τη Λήμνο ελληνικό νησί, για παράδειγμα. Όχι, δεν είναι. Η Λήμνος, η Λέσβος και η Χίος ανήκουν στην Τουρκική Δημοκρατία, η Σάμος ανήκει στην Τουρκική Δημοκρατία. Δώσαμε μόνο το δικαίωμα χρήσης, η ιδιοκτησία και η κυριαρχία αυτών των νησιών παρέμεινε στη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Ο Γιαλίμ συνέχισε:

«Το δικαίωμα χρήσης έχει παραχωρηθεί, τα μετέτρεψαν σε ελληνικά νησιά, τι διαφορά έχει αν μας ανήκουν; Τα νησιά στα οποία έχουν δικαίωμα χρήσης είναι 9, εκτός από αυτά. Εκτός από αυτά τα 9 νησιά και 12 νησιά που έχουμε δικαίωμα χρήσης, είναι 20 νησιά και 2 βραχονησίδες. Δεν τους δώσαμε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν. Επίσης η Τουρκία έχει το δικαίωμα να τα πάρει πίσω, γιατί έχασαν το δικαίωμα χρήσης τους, εξόπλισαν τα νησιά. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μηχανοκίνητο τμήμα στα νησιά της βόρειας περιοχής, όπως η Λέσβος. Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να απαιτήσει πίσω αυτά τα νησιά, συμπεριλαμβανομένων της Λήμνου, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου στα βόρεια της Τουρκίας.

Δεδομένου ότι η Συμφωνία των Παρισίων του 1947 δεν είναι μια νόμιμη συμφωνία βάσει του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να πάρει πίσω και αυτά τα νησιά. Αλλά φυσικά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Η Συμφωνία των Παρισίων υπογράφηκε χωρίς ομοφωνία ή πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, αυτή η συμφωνία δεν είναι μια νόμιμη συμφωνία. Ως εκ τούτου, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να απαιτήσει πίσω τα Δωδεκάνησα, είναι τόσο προφανές».

«Το 2009 και το 2013, το Γενικό Επιτελείο ζήτησε οδηγία από την κυβέρνηση για την εκκένωση των νησιών, αλλά δεν εισακούστηκε»

Ντελίριου συνέχεια:

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν, τα νησιά είναι όλα οπλισμένα, τι μπορεί να γίνει; Τώρα, όλα αυτά είναι προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν διπλωματικά, αλλά με την τρέχουσα πολιτική εξουσία, αφήστε τα, 20 ακόμη νησιά καταλαμβάνονται όσο συζητάμε για επίλυση. Αν και τα νησιά αυτά έχουν καταληφθεί, οι κυβερνήσεις Ερντογάν και ΑΚΡ δεν έχουν στείλει ούτε μια νότα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, 19 χρόνια μετά, ούτε έχουν δώσει οδηγίες στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να αποτρέψουν την εισβολή.

Το 2009 και το 2013, το Γενικό Επιτελείο ζήτησε οδηγία από την κυβέρνηση για την εκκένωση αυτών των νησιών, αλλά οι κυβερνήσεις Ερντογάν και ΑΚΡ δεν αποδέχθηκαν αυτήν την οδηγία. Ήταν ο Αλί Μπαμπατζάν Υπουργός Εξωτερικών το 2009 και ο Αχμέτ Νταβούτογλου το 2013, τώρα είναι στην αντιπολίτευση, γιατί δεν βγήκαν να το πουν; Εντάξει, ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι «τα νησιά είναι κατεχόμενα» στην ομιλία του στη Σαμψούντα στις 3 Οκτωβρίου 2023. Εδώ, ο Αλί Μπαμπατζάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρέπει να βγουν και να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα. Γιατί δεν δέχτηκαν την πρόταση του Γενικού Επιτελείου;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΙΩΝΙΑ-ΠΟΝΤΟΣ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ.

  2. το γιουσουφακι ειναι σε παρακρουση ..,.,

    ρε ηλιθιε .,.,.ιστορια και γεωγραφια δεν διδαχτηκες εκει στην μογγολια?

  3. Aντε να φας τον παστουρμά σου τώρα και μπακλαβά για επιδόρπιο…

  4. Τα νησιά αυτά, όπως και το Αιγαίο, τα έφερες από την πατρίδα σου, την Μογγολια;
    Αντε χάσου από δω και γυρνά πίσω στις στέπες τις πατρίδας σου, μογγολε. Το κακό ειναι βέβαια πως εχουμε προδοτικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα, αλλιώς θα σου ελεγα εγώ για ποτέ θα σε αποστομώναμε. Και η γη που πατάς Ελληνικη είναι. Δεν υπάρχει Τουρκία, υπάρχει κατεχόμενη Ιωνία.

  5. Δεν ξερει οτι ολη η σημερινη Μικρα Ασια ειναι Ελληνικη με το ονομα ΙΩΝΙΑ απο τρεις χιλιαδες χρονια;; Η Ελληνικη δημοκρατια εχει δυο προεδρους εναν στην Αθηνα και εναν στην Αγκυρα που ειναι και αυτη αρχαια Ελληνικη αποικιακη πολη.

  6. Όταν το ελληνικό rafale σου ανοίξει την γεμάτη πίτουρα κεφάλα σου στα δυο θα πάψεις να λες αυτά τα ψεύδη μογγολε.

  7. Αυτό πιστεύει και ο Μητσοτάκης, γι’ αυτό και αποσύρονται όλα τα αντιαεροπορικά (Tor-M1 και OSA-AKM). Αυτό διέταξε ο Ερντογάν και αυτό κάνουν τα γιουσουφάκια του της Νέας Δημοκρατίας.

  8. Το γνωρίζουμε ότι δεν είναι ελληνικά, αφού ό Κούλης καί τό αριστερό φασισταριο μας έχουν πουλήσει στους Γερμανούς καί Αμερικανούς,,, πάντως τουρκικά δεν είναι ρε μπουταλα.

  9. Ρε μπουνταλα δεν επιστρεφεις στο χωριο σου τη Μογγολια να μας τραγουδησεις Χιωτικα και πασαλιμανιωτικα κωλογυφτε! Σφαγεις του ποντιακου ελληνισμου, των αρμενιων….κανα νοικι τουλαχιστον 600 χρονια τωρα?

  10. Η λύση είναι απλή…. τούς κανείς καλοκαιρινούς….
    Death from above

  11. Εσκεμμένη παραχάραξη της Ιστορίας. Δεν είναι μόνος του ο Τούρκος, κρύβονται άλλοι πίσω απ΄αυτόν και υποδαυλίζουν την διασπορά της παραχάραξης. Πόσα πήρες ρε μάγκα να μας αραδιάσεις τα παραμυθατζίδικα νομικά τερτίπια περί ιδιοκτησίας των νησιών μας; Ρε χονδροκέφαλε τα νησιά έχουν αρχαία ελληνικά ονόματα, κατοικούνταν από ελληνικό πληθυσμό από την αρχαιότητα ως το Βυζάντιο. Περιήλθαν στην κατοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατόπιν πολέμου εναντίον του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους, τουτέστιν του Βυζαντίου και απελευθερώθηκαν σταδιακά μετά την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, κατά τον Α΄Π.Π. και αργότερα με διάφορες Συνθήκες μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλων Δυνάμεων της εποχής. Τώρα θυμήθηκες ότι τα Δωδεκάννησα είναι τουρκικά; Άντε βρε μπουνταλά, βρήκες και τα λές τούτα τα μασκαριλίκια!!

  12. Σε αυτή την χώρα δεν υπάρχει σώφρων και σοβαρός πολιτικός ή στρατιωτικός. Είναι όλοι άρρωστοι και δεν παίρνουν και τα φάρμακα τους.Ένα γερό μάθημα τους αξίζει.

  13. η ‘Ελλας’ δεν είναι ανεξάρτητο κράτος, είναι αποικία των ΟΥΖΑ. Αποικία χρέους. Ό,τι πει ο μπάρμπα Σαμ. Και για τα νησιά και για τις γεωτρήσεις και για τα UAV Ηeron του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ & της FRONTEX… Μην ξεχνάτε. Νόου τρουπς, νόου φλαγκς, νόου γκανς και ‘ευχαριστούμε’ από βήματος του νεοκλασσικού της Πλατείας Συντάγματος από πάνω!

  14. Αυτος καλα τα λεει για παρτη του…..τα βοοειδή διποδα τουβελλαδισταν απλως πινουν καφεδιες και αφηνουν τους τουρκους να στηνουν τετελεσμενα…….την ακροπολη αυτοι την εχτισαν αφου…….. ετσι ελεγε ο ερντι…..

  15. Δεν είναι μόνο αυτά τα νησιά Ελληνικά. Όλη η Μ. Ασία είναι Ελληνική,ανιστοριτε μογγολε. Κατάλαβες; Το Αιγαίο πέλαγος είναι Ελληνικό. ΕΛΛΑΔΑ είναι όλα αυτά. Η Κωνσταντινουπολη με την Αγ. Σοφία ανήκουν στην Ελλάδα. Να το εμπέδωση.

  16. ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΑΦΙΟΝΙ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ

  17. Πολλά κιλά σχιζοφρένεια. Δεν γίνεται καλά με τιποτα

  18. Όταν οι αρχαίοι Έλληνες τριγυρνούσαν στο Αιγαίο, οι Τούρκοι κοιμόντουσαν ακόμα στα δέντρα στη Μογγολία. Μην το ξεχνάτε αυτό. Καραγκιόζη

Comments are closed.