Σε πλήρη εξέλιξη το ισραηλινό έγκλημα στον Λίβανο: Οι IDF βομβαρδίζουν αμάχους και πυροβολούν κυανόκρανους

Κοινοποίηση:
e6acc512026dae2bccc79f39de78b5c3_L

Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 117 τραυματίστηκαν σε νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα του Λιβάνου το βράδυ της Πέμπτης.

Η χθεσινή επίθεση – για την οποία το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει δημοσίως την ευθύνη – είχε στόχο τμήματα της κεντρικής Βηρυτού μακριά από το προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της πόλης.

Στην γειτονιά Basta, χτυπήθηκε ένα πολυώροφο κτίριο γεμάτο κατοίκους και πρόσφατα εκτοπισμένους ανθρώπους. Δύο μάρτυρες δήλωσαν στο CNN ότι είδαν το κτίριο να καταρρέει μετά το χτύπημα.

Σύμφωνα με πηγή της Χεζμπολάχ και ισραηλινά ΜΜΕ, στόχος των χτυπημάτων ήταν ένας ανώτερος αξιωματούχος της οργάνωσης. Πρόκειται για τον Wafiq Safa, επικεφαλής της μονάδας συνδέσμου της Χεζμπολάχ, ο οποίος επέζησε της απόπειρας δολοφονίας.

Ξεχωριστό χτύπημα σημειώθηκε στη γειτονιά Al Nuwairi της Βηρυτού και συγκεκριμένα στον 3ο όροφο κτηρίου κατοικιών. Πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα εθεάθησαν στο σημείο, ωστόσο δεν έγινε σαφές αν υπήρξαν θύματα από την επίθεση αυτή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα του συμμάχου τους Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του εναντίον της Χεζμπολάχ, αλλά «το πώς το κάνει αυτό έχει σημασία», αρκέστηκε να δηλώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Συνεχίζουμε να πιέζουμε το Ισραήλ να λάβει όλα τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων σε όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεών του, ιδίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της Βηρυτού».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιθέσεις έγιναν λίγες ώρες αφότου αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν εναντίον μελών ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο, τραυματίζοντας δύο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ηρθε η ωρα να ελευθερωθει ο οπρην χριστιανικος λιβανος απο τουε βρωμομουσουλμανους,καλα κανουν στους κυανοκρανους,αυτα τα αρχιδακια στον πολεμο της κυπρου στρατοπεδευαν εκει που ηταν τα στρατοπεδα της ελδυκ και εδιναν στοχο που ειναι η ελδυκ για να τους βορβαδιζουν οι τουρκοι,το ιδιο πανε να κανουν και τωρα αλλα επειδει οι ισραηλινοι ξερουν καλα τον πολεμο της κυπρου γιατι εφαρμοζου τακτικες στον στρατο τους απο την μαζη του κοτζε καγια,οποτε το παραμυθι τοων κυανοκρανων φιλομουσουλμανων δεν ποιανει στους ισραηλινους

Leave a Response