Σε συναγερμό η διεθνής κοινότητα μετά το διάγγελμα Πούτιν. Ετοιμάζει κυρώσεις η ΕΕ

Κοινοποίηση:
234423423243234

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η διεθνής κοινότητα που παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τις τελευταίες κινήσεις του Κρεμλίνου. Ανοιχτά πια ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αμφισβητεί την κυριαρχία ουκρανικών εδαφών, όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του, με το οποίο δυναμιτίζει το ήδη οξυμένο κλίμα στα ρωσουκρανικά σύνορα. Ευρωπαίοι ηγέτες επιδίδονται σε πυρετώδεις διεργασίες, εκφράζουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία, καταγγέλλοντας μονομερείς ενέργειες αμφισβήτησης εδαφών, ενώ η Κομισιόν ετοιμάζει πακέτο κυρώσεων.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, συγκαλεί εκτάκτως απόψε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της χώρας για να συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ουκρανική κρίση, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το Ελιζέ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ακόμη, από τη μεριά του, ότι συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Η ΕΕ και οι εταίροι της θα αντιδράσουν με ενότητα, σταθερότητα και αποφασιστικότητα με αλληλεγγύη αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Η αναγνώριση ανεξαρτησίας δύο ουκρανικών επαρχιών αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου, της εφαδικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ. Η ΕΕ και τα μέλη της θα αντιδράσουν ενωμένα, αποφασιστικά και με αλληλεγγύη προς την Ουκρανία», έγραψε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σε σχόλιό της μετά το διάγγελμα Πούτιν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ενω η ανεξαρτησια του Κοσοβου απο την Σερβια, πριν χρονια, δεν αποτελει παραβιαση του Διεθνους Δικαιου;;;;; Ε, υποκριτες αλητες καραγκιοζηδες πολιτικοι νανοι της ΕΕ, μαριονετες που σας τραβαει απο την μυτη ο Αμερικανος και εφαρμοζετε δυο μετρα και δυο σταθμα!!!!!!! Αλλα η Ρωσια δεν ειναι Σερβια, ανδρεικελα, θα σας χωρεψει στο .
    . ταψι ο Πουτιν!!!!!!!!

Comments are closed.