Σε τραγική κατάσταση η γέφυρα Αξιού στο Πολύκαστρο του Κιλκίς

Κοινοποίηση:

Όταν κάτι τρίζει, μάλλον χρειάζεται επιδιόρθωση. Αυτό εκτιμούν οι οδηγοί των οχημάτων που διασχίζουν μια από τις παλιές γέφυρες στον Αξιό ποταμό και περιμένουν τις απαντήσεις των ειδικών.

Η ΕΡΤ, έσπευσε στον δρόμο που συνδέει το Πολύκαστρο με την Αξιούπολη και παρουσιάζει το πόσο καταπονημένη είναι η γέφυρα ηλικίας 70 ετών.

Ο Γιάννης Αδαμόπουλος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων δήμου Παιονίας (Πολυκάστρου), αναφέρει ότι οι διερχόμενοι οδηγοί παραπονούνται για κούνημα της γέφυρας, γεγονός που κινητοποίησε την τοπική αυτοδιοίκηση.

Προ τεσσεράμισι ετών ετέθη το θέμα του ελέγχου και έγινε ανάθεση μελέτης για να διαπιστωθεί η ασφάλεια της. Επιπλέον, η μελέτη στατικής επάρκειας για την στατικότητα και το θέμα της πεζοδρόμησης, αναμένεται να δώσει απαντήσεις στο αν και τι είδους παρεμβάσεις απαιτούνται για να μην προκύψουν προβλήματα.

Η αποκεντρωμένη διοίκηση έχει ενημερωθεί και θα πραγματοποιήσει δεύτερη αυτοψία, ενώ θα τοποθετηθεί ειδικό μηχάνημα για να καταγράψει τις δονήσεις και το κατά πόσο αυτές συνιστούν πρόβλημα. Οι πρώτοι έλεγχοι δείχνουν ότι τα πέλματα αντέχουν και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος. Ωστόσο, μια κατασκευή που έγινε προτού ισχύσουν οι σύγχρονοι κανόνες, χρειάζεται έλεγχο αν μη τι άλλο γιατί είναι ημοναδική οδική σύνδεση της ανατολικής με την δυτική περιοχή του Δήμου Παιονίας και εξυπηρετεί συγκοινωνία μεταξύ των νομών Κιλκίς-Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. θα καθαρισει παλι κοσμο το κουλισταν και μετα θα λεει μαθαινουμε απο τα λαθη μας

Leave a Response