Σε ψηφιακή αθανασία περνούν οι θρύλοι της glam rock Kiss: Αποσύρονται μετά από 50 χρόνια καριέρας, θα συνεχίσουν να τραγουδούν… τα avatar τους

Κοινοποίηση:
ωηωη

Την τελευταία συναυλία της αποχαιρετιστήριας περιοδείας τους The End of the Road έδωσαν οι Kiss στο φημισμένο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, λίγο πριν το τέλος του τέλους, επεφύλαξαν μία σημαντική έκπληξη για τους θαυμαστές τους.

Κατά τη διάρκεια του encore, οι ιδρυτές Πολ Στάνλεϊ και Τζιν Σίμονς  καθώς και ο κιθαρίστας Tommy Thayer και ο ντράμερ Eric Singer εγκατέλειψαν τη σκηνή για να αποκαλύψουν ψηφιακά άβαταρ του εαυτού τους. Έτσι, οι εικονικοί Kiss άρχισαν να ερμηνεύουν το «God Gave Rock and Roll to You».

Τη δημιουργία των άβαταρ ανέλαβε η εταιρεία ειδικών εφέ του Τζορτζ Λούκας, Industrial Light & Magic, σε συνεργασία με την Pophouse Entertainment Group, την οποία συνίδρυσε ο Björn Ulvaeus των ABBA. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν πρόσφατα για την παράσταση “ABBA Voyage” στο Λονδίνο, στην οποία οι θαυμαστές μπορούσαν να παρακολουθήσουν μια πλήρη συναυλία του σουηδικού συγκροτήματος, δηλαδή τα ψηφιακά τους άβαταρ.

Ο Περ Σάντιν, διευθύνων σύμβουλος της Pophouse, υποστηρίζει ότι αυτή η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στους Kiss να συνεχίσουν την καριέρα τους για πάντα: «Οι Kiss θα μπορούσαν να δώσουν συναυλία σε τρεις πόλεις την ίδια νύχτα σε τρεις διαφορετικές ηπείρους».

Προκειμένου να δημιουργήσουν τα ψηφιακά τους άβαταρ, τα οποία απεικονίζονται ως ένα είδος υπερηρωικής εκδοχής του συγκροτήματος, οι Kiss χρησιμοποίσαν στολές καταγραφής κίνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: