Σε 1,5 ώρα έχετε φτάσει: Η παραλία με την άγρια ομορφιά και το ατελείωτο γαλάζιο που θυμίζει νησί

Κοινοποίηση:
skalosia_paralia__1_

Το καλοκαιράκι έφτασε και η Αθήνα φαντάζει μια πόλη… δύσκολη στο να μείνεις τα Σαββατοκύριακα.

Μπορεί η άδεια σας να μην έχει ξεκινήσει ακόμη ή μπορεί φέτος να μην έχετε κανονίσει διακοπές.

Ωστόσο, δεν πρέπει να στεναχωριέστε, διότι υπάρχουν άπειρες επιλογές κοντά στην Αθήνα. Παραλίες με καταγάλανα νερά και εντυπωσιακή φυσική ομορφιά που θα σας «κόψει» την ανάσα.

Μάλιστα, στην Κορινθία θα βρείτε ορισμένες παραλίες – διαμάντια, με πιο εμβληματική αυτή της Μυλοκοπής, η οποία δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις παραλίες των Κυκλάδων.

Παραλία Σκαλωσιά

Η παραλία Σκαλωσιά θα σας μαγέψει!

Μια εξίσου καλή, αλλά λιγότερο γνωστή, επιλογή στην Κορινθία είναι η παραλία της Σκαλωσιάς, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Λουτρακίου και πολύ κοντά στη Μυλοκοπή.

Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, αν και τα τελευταία 10 λεπτά περίπου της διαδρομής αποτελούνται από έναν καλοδιατηρημένο χωματόδρομο, επομένως καλό είναι να είστε προσεκτικοί.

Η παραλία είναι ελεύθερη και μεγάλη σε έκταση, ενώ έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την άγρια φυσική της ομορφιά, καθώς οι ανθρώπινες παρεμβάσεις είναι από ελάχιστες ως ανύπαρκτες.

Δεν υπάρχει καν κάδος απορριμμάτων, επομένως φροντίστε να πάρετε τα σκουπίδια σας μαζί σας.

Υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, ωστόσο θα πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλάκια για να φτάσετε στην παραλία. Η ακρογιαλιά είναι στρωμένη από λεπτό βότσαλο και η παραλία είναι ουσιαστικά ένας μικρός κόλπος, επομένως είναι προστατευμένη από τον αέρα και τα κύματα.

Τα νερά είναι πεντακάθαρα και κρυστάλλινα, οι γύρω λόφοι καταπράσινη και η περιοχή τόσο ήσυχη που σίγουρα θα σας αποζημιώσει για τα 100 περίπου χλμ. που θα διανύσετε από το κέντρο της Αθήνας.

Δείτε τις μαγευτικές εικόνες

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: