Σιγή… τηλεφώνου στην Ολλανδία: Τα κινητά “παρκάρουν” έξω από τις συνεδριάσεις

Κοινοποίηση:
instagram-smartphone-1_0

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Ντικ Σχοφ, οι πολιτικοί της Ολλανδίας υποχρεούνται να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου. Αυτή η νέα ρύθμιση αποσκοπεί στην πρόληψη πιθανών περιστατικών κατασκοπείας και έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με την ασφάλεια των κυβερνητικών διαδικασιών.

 

Ο Σχοφ δήλωσε ότι η απαγόρευση όλων των ηλεκτρονικών συσκευών που διαθέτουν μικρόφωνα, όπως smartphones και tablets, είναι μια «εντελώς φυσική» κίνηση για την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, οι υπουργοί θα επιστρέψουν στη χρήση παραδοσιακών μεθόδων σημειώσεων, δηλαδή στο χαρτί, κάτι που θυμίζει παλαιότερες εποχές.

Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την αυξανόμενη ανησυχία για την ασφάλεια των κυβερνητικών επικοινωνιών και τη σημασία της προστασίας των δεδομένων σε έναν κόσμο όπου οι τεχνολογίες επικοινωνίας εξελίσσονται συνεχώς.

Ο Σχοφ ήταν προηγουμένως επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας της χώρας. Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Τζούντιθ Γίτερμαρκ «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τηλέφωνα υπουργών. Ο πρωθυπουργός απλώς προνοεί», δήλωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: