“Σιδηρά Κυρία” η Μελόνι: «Δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς» δηλώνει μετά την παραβίαση του τραπεζικού λογαριασμού της

Κοινοποίηση:
Meloni_up

Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Canale 5, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε σε μια σοβαρή υπόθεση που αφορά την παράνομη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, συμπεριλαμβανομένου και του δικού της. Η υπόθεση αυτή σχετίζεται με έναν πρώην υπάλληλο της τράπεζας Intesa San Paolo, ο οποίος φέρεται να έχει αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες χιλιάδων πολιτών.

 

Η Μελόνι τόνισε ότι υπάρχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι που εξασφαλίζουν παράνομα πληροφορίες και τις πωλούν στην αγορά. Αυτή η πρακτική εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και την προστασία των πολιτών από κακόβουλες ενέργειες. Η πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία της για το ποιοι είναι οι αποδέκτες αυτών ων πληροφοριών και ποια συμφέροντα μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.

Η Μελόνι τόνισε ότι «για την όλη αυτή υπόθεση έχω μια κάποια εξήγηση, αλλά ελπίζω να φτάσει, κάποια στιγμή, και η δικαστική αλήθεια. Ξέρετε, υπάρχουν κλέφτες, οι οποίοι μπαίνουν στο σπίτι, κλέβουν τα τιμαλφή και τα πουλούν στον κλεπταποδόχο. Θεωρώ ότι συμβαίνει το ίδιο και με την ευρύτερη αγορά των πληροφοριών».

Αναφερόμενη ακόμη στην παρακολούθηση του προσωπικού της τραπεζικού λογαριασμού, η Ιταλίδα πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Είναι χιλιάδες τα άτομα, θύματα των παράνομων αυτών, τραπεζικών παρακολουθήσεων. Αν με ρωτήσετε για ποιο λόγο, σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς, είναι σχεδόν όλοι κεντροδεξιοί και γιατί εγώ είμαι το πιο φακελωμένο άτομο της Ιταλίας, θα απαντήσω ότι μέσα σε όλο αυτό το δράμα, υπάρχει μια καλή είδηση: ότι πέρασαν την ζωή μου από σκάνερ και δεν βρήκανε τίποτα. Αυτός, ίσως, είναι ο λόγος για τον οποίο με φακελώνουν τόσο πολύ.»

“Στην χώρα μας υπάρχουν, πιθανώς, ομάδες πίεσης. Οι ομάδες αυτές δεν θέλουν να δέχονται ότι βρίσκεται στην κυβέρνηση κάποιος που δεν υποκύπτει σε πιέσεις, ο οποίος δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκβιασμών και προσπαθούν, ίσως, να τον βγάλουν από την μέση με άλλους τρόπους. Φοβάμαι, όμως, ότι δεν θα τα καταφέρουν”.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response