Σικελία: Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη – «Εψαχναν αέρα, τα σώματα τους ήταν σφηνωμένα»

Κοινοποίηση:
Nauagio-st-1576827-a7326be7-sikelia-ptoma

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για το ναυάγιο του σούπερ γιοτ Bayesian στα νερά της Σικελίας, που οδήγησε στον θάνατο επτά επιβατών, μεταξύ των οποίων και η 18χρονη κόρη του Βρετανού μεγιστάνα Μάικλ Λιντς.

Το σκάφος βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ οι επιβάτες, ανάμεσά τους και ο Λιντς με την κόρη του, αναζητούσαν απεγνωσμένα αέρα καθώς το γιοτ καταποντιζόταν. Η σορός της Χάνα βρέθηκε μόνη στην καμπίνα της, ενώ η σορός του σεφ του γιοτ, Ρεκάλντο Τόμας, ανασύρθηκε επίσης.

Οι διασώστες περιέγραψαν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν, καθώς το γιοτ βυθίστηκε με την πρύμνη να βυθίζεται πρώτα. Ο επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, Bentivoglio Fiandra, ανέφερε ότι οι επιβάτες φαίνεται να προσπάθησαν να σωθούν, μετακινούμενοι προς την αριστερή πλευρά του σκάφους, όπου υπήρχαν μικρές πιθανότητες επιβίωσης.

Η έρευνα των ιταλικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη, με την υπόθεση να έχει προκαλέσει αίσθηση λόγω της εμπλοκής γνωστών προσωπικοτήτων, όπως ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, και η σύζυγός του. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι δύτες ήταν μεγάλες, καθώς το εσωτερικό του σκάφους ήταν γεμάτο συντρίμμια, καθιστώντας την επιχείρηση διάσωσης ιδιαίτερα απαιτητική.

Η δικαιοσύνη ερευνά τα αίτια του ναυαγίου, ενώ οι επιζώντες και οι οικογένειες των θυμάτων αναμένουν απαντήσεις για τις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: