Σκάνδαλο στο Λουτράκι. Οι κάτοικοι ψοφάνε από τη δίψα και ιδιωτική εταιρεία εμφιάλωσης τους κλέβει το νερό

Κοινοποίηση:
timi-geotrisis-696x392

Στο -κάποτε- πανέμορφο Λουτράκι με τα φημισμένα νερά, η σημερινή πραγματικότητα σε σχέση με το νερό, είναι τραγική. Όλες σχεδόν οι περιοχές ,εκτός κέντρου, δεν έχουν σταγόνα νερού εδώ και 10 μέρες!! Με τον καύσωνα να λιώνει τον τόπο, μωρά, ηλικιωμένοι και ασθενείς υποβάλλονται στο μαρτύριο της σταγόνας! Μέχρι χθες, ούτε για ένα λεπτό δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό στα σπίτια των κατοίκων και των παραθεριστών. Η αγανάκτηση του κόσμου ξεχείλισε, πήγαν οργανωμένα στην Υπηρεσία νερού απαιτώντας μια λύση, με αποτέλεσμα από χθες το βράδυ, που το θέμα πήρε πανελλήνια δημοσιότητα να δώσουν λίγο νερό για τις βασικές ανάγκες των οικισμών, με την επισήμανση από πλευράς του Δήμου ότι είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόσιμη χρήση.

Σήμερα το πρωί έβγαλε μια ανακοίνωση ο Δήμος Λουτρακίου, που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τους δημότες για ….υπερκατανάλωση και ότι εξαιτίας αυτού δεν υπάρχει νερό και ότι θα ελέγχουν την κατανάλωση με κυρώσεις κλπ κλπ
Λίγο μετά έσκασε Η ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!! Σύμφωνα με την κυρία Πρωτοπαππά που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχει τεθεί ήδη ερώτημα στον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λουτρακίου κ Δημήτρη Μακρίδη, και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ΠΩΣ ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΑΠΌ το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ”N.U AQUA EONIO” ΜΈΣΑ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΦΟΡΟ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΗΣΗ 330.000 ΛΙΤΡΩΝ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ!!!!

Σύμφωνα με την ΑΔΑ η σχετική άδεια προβλέπει άντληση 300.000 (!!!!!) κυβικών νερού!!!! για τα συμφέροντα τη εταιρείας! δηλαδή για την εμφιάλωση νερού.

Ο δήμος Λουτρακίου (δημότες) είναι ιδιοκτήτες του φυσικού μεταλλικού νερού και σύμφωνα με Νόμο του Κράτους (1947), κανείς δεν μπορεί να οικειοποιηθεί, εμπορευθεί ή εκμεταλλευτεί το νερό χωρίς την άδειά του.

Παρ΄όλα αυτά ο Δήμος Λουτρακίου (δημοτική αρχή)και η Διευθύνση Περιβάλλοντος συναίνεσε για να εκδοθεί η σχετική άδεια, ενώ το σχετικό έγγραφο-ειδοποίηση από τη Διεύθυνση Υδάτων Αττικής κοινοποιήθηκε προς γνώση στις 17 Απριλίου 2024.

Ο Σύλλογος εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λουτρακίου συνεδρίασε τη Δευτέρα και αποφάσισε να ζητηθεί η ανάκληση της άδειας ανώρυξης της συγκεκριμένης γεώτρησης, όπως δήλωσε στο loutrakiblog.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων κ. Τάσος Μαστραντωνάκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παιδεια νεοραγιαδων το λαστιχο και περα βρεχει! Η σκουπα στο χερακι κι αμα φοβοσαστε τον ιδρωτα αγκαζαρετε και κανα πακι! Γιομησαμε ελιτ διευθυνταδων και προεδρων σε δημοσιο και ιδιωτικο τομεα!

  2. Ποσα τσέπωσε ο δήμος για να βγάλουν την άδεια; Γιατί τους κοιτάνε ακόμα οι κάτοικοι ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πεθάνει κόσμος;

  3. Δεκαετία του ’80 στο Ηράκλειο υπήρξε νερό μόνο για τους τουρίστες στα ξενοδοχεία. Οι κάτοικοι είχαν πρόσβαση σε νερό δύο φορές την εβδομάδα!! Μάζευαν κουβάδες! Το ίδιο καί με το ρεύμα και σε άλλες περιοχές της χώρας!
    Υπερκατανάλωση, σπατάλη νερού σε καθαρισμού αυλής καί πεζοδρόμιο με τρέχον λάστιχο νερού αντί μίας σκούπας!
    Η βρύση τρέχει χωρίς σκέψη! Έλλειψη παιδείας! Ποτίζουν γρασίδι το καλοκαίρι!!
    Μην ξεχνάμε καί τά εκατομμύρια αυτοκίνητα που πλένονται. Παραγωγή υλικών καί τροφίμων πού καταναλώνουν πολύ νερό!

Comments are closed.