Σκάνδαλο στις εκταφές: Παράνομες πληρωμές στα κοιμητήρια της Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση:
Screenshot_7-2-768x490

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένορκη διοικητική εξέταση σχετικά με τη λειτουργία των κοιμητηρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η έρευνα εστιάζει σε περιπτώσεις όπου επιτήδειοι φέρονται να εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων, παρατείνοντας τον χρόνο εκταφής των συγγενών τους με αμφίβολες διαδικασίες.

 

Η υπόθεση ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια εσωτερικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στα κοιμητήρια. Οι υπεύθυνοι φέρονται να ζητούσαν χρηματική αμοιβή προκειμένου να παρατείνουν την εκταφή, προκαλώντας έτσι ζημία στον Δήμο.

«Είχαμε κάποιες ενδείξεις για κάποιες καταστάσεις και καλέσαμε τον εσωτερικό έλεγχο. Διαπιστώθηκαν διάφορα θέματα, ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και αμέσως διατάχθηκε ΕΔΕ», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Τζελέπης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος.

Με σκοπό να κάνει το πλαίσιο ελέγχου πιο αυστηρό, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής που θα επιβλέπει τα ζητήματα αυτά.

Η κατάσταση αυτή εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τη διαχείριση και τη διαφάνεια στις διαδικασίες των κοιμητηρίων, ενώ οι αρμόδιες αρχές καλούνται να διερευνήσουν σε βάθος τις καταγγελίες αυτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response