Αναθέσεις έργων επικοινωνιακού χαρακτήρα σε συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό, αλλά με πρόσκληση ενδιαφέροντος μόνο σε αυτή και… με υπογραφές «εξπρές» για να φέρει σε πέρας… έργο που το είχαν ήδη ολοκληρώσει με επιτυχία οι υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ «βαραίνουν» τη Διοίκηση Κατρίνη στον Οργανισμό στα τέλη του 2014… Τις καταγγελίες είχε δημοσιεύσει το περιοδικό Ph.B pharma & health business (τεύχος 28 – Δεκέμβριος 2014) το οποίο με το δημοσίευμά του αναρωτιόταν, εάν η τότε σύμβαση με την εταιρεία έγινε τελικά… για την προβολή του έργου του ΟΚΑΝΑ ή αν έξοδα του έργου υποκρύπτουν αμοιβή για πολιτική επικοινωνία…
Σύμφωνα με τα τότε δημοσιεύματα του περιοδικού, στις 28 Νοεμβρίου 2014 ο πρόεδρος του Οργανισμού Μιχάλης Κατρίνης υπέγραψε απόφαση με την οποία ανέθεσε στην εταιρεία Σpin Communications «την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την πληροφόρηση – δημοσιότητα του θεραπευτικού προγράμματος του ΟΚΑΝΑ».
Στις 21 Νοεμβρίου 2014 είχε προηγηθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον ΟΚΑΝΑ προς την ίδια εταιρεία. Δηλαδή έγινε πρόσκληση μόνο προς την συγκεκριμένη εταιρεία και η ανάθεση έγινε μέσα σε μια εβδομάδα (χρόνος ρεκόρ).
Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα ο Οργανισμός ζήτησε από την εταιρεία να αναλάβει τη διοργάνωση, προετοιμασία και υλοποίηση ενός επαγγελματικού γεύματος με εκπροσώπους του χώρου της υγείας και με δίκτυο δημοσιογράφων προκειμένου να… προωθηθεί ο σκοπός λειτουργία του ΟΚΑΝΑ, που… ίσως δεν έγινε ποτέ!
Ακόμη, στην πρόσκληση ενδιαφέροντος ζητείται από την εταιρεία να αναλάβει τη σύνταξη και κειμενογραφική επιμέλεια του Απολογισμού του έργου του ΟΚΑΝΜΑ για το 2014 και του Σχεδίου Δράσης για το 2015. Έργο όμως το οποίο είχαν φέρει σε πέρας με επιτυχία οι ίδιες οι υπηρεσίες του Οργανισμού.
Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι η πρόσκληση ζητά από την εταιρεία οι προαναφερόμενες υπηρεσίες να παρασχεθούν εντός 4 εβδομάδων.
Τελικά, η εταιρεία ανέλαβε όντως τη προβολή του έργου του ΟΚΑΝΑ (αναρωτιέται το περιοδικό) ή τα έξοδα του έργου υποκρύπτουν αμοιβή για πολιτική επικοινωνία;
Στο ίδιο δημοσίευμα δε, διαβάζουμε ότι η τότε σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ ήταν παράνομη, καθώς παραβίαζε την κείμενη νομοθεσία, διότι δεν περιλάμβανε μέλος ανθρωπιστικών επιστημών (ψυχολόγο, κοινωνιολόγο) όπως επίσης και επιστήμονα Νομικής.
Αντίθετα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ήταν η διευθύνουσα σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) Ελένη Τσαγκάρη (νοσηλεύτρια) η οποία μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ήταν μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του ΟΚΑΝΑ στη διένεξη του οργανισμού με το ΚΕΕΛΠΝΟ για την καταγγελία της προγραμματικές σύμπραξης μεταξύ των δύο φορέων…
Για να μπεις στο πρόγραμμα του Οκανά χρειάζεται πολιτικό μέσο; Προσέλαβαν την εταιρεία για να φάνε από κοινού κρατικά φράγκα.