Ως «κακοποιητή της δημοκρατίας» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή και ζητώντας να αναφερθεί πρώτα στη «συνεπιμέλεια της Δημοκρατίας» προτού περάσει στο κυρίως θέμα της συζήτησης, το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των τέκνων.
«Χρησιμοποιώ αυτό τον όρο γιατί υποθέτω συμφωνείτε ότι πρέπει να αποτελεί μέλημα όλων μας η Δημοκρατία. Της κυβέρνησης, των κομμάτων, των κοινωνικών οργανώσεων, της κοινωνίας των πολιτών. Η Δημοκρατία είναι κοινή μας υπόθεση», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, συστηματικά και απροσχημάτιστα, είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει αναδειχτεί συνειδητά σε κακοποιητή της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και της ίδιας δημοκρατικής λειτουργίας».
Και συνέχισε: «Γιατί είναι κακοποίηση της δημοκρατίας ο τρόπος με τον οποίο εδώ και μήνες η Βουλή, με απόλυτη ευθύνη του πρωθυπουργού, με εντολές του πρωθυπουργού ασκεί τις συνταγματικές της εξουσίες. Χωρίς την παρουσία των βουλευτών, με ονομαστικές ψηφοφορίες που διεξάγονται πρωτοφανώς χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία των βουλευτών, δια της εξουσιοδότησης της ψήφου στους εντεταλμένους των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων. Και με μυστικές ψηφοφορίες που δεν τηρούν τις εγγυήσεις της μυστικότητας».
Προσέθεσε δε πως «είναι επίσης κακοποίηση της δημοκρατίας η καταιγίδα των απευθείας αναθέσεων, που καταργούν κάθε κανόνα χρηστής διαχείρισης, που αφήνουν τα δημόσια ταμεία εκτός διαφάνειας και ελέγχου, που επιτρέπουν -αν δεν προκαλούν κιόλας- τη διαφθορά, που δημιουργούν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πολιτική και στην κοινωνία».
«Μισογυνισμός» και «αυτοφωράκιας»
Φαρμακερά βέλη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια, κατηγορώντας τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ότι στις διατάξεις του κρύβεται εκτός των άλλων και «μισογυνισμός».
Και εξήγησε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με μια σύγκρουση ανάμεσα σε μαμάδες και μπαμπάδες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια επιλογή που ισοπεδώνει το παιδί. Το αντιμετωπίζετε σαν να είναι ένα κοινό υλικό απόκτημα, ένα παράρτημα των γονιών του … Το σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνει τις αναγκαίες προβλέψεις για να διασφαλίσει ότι ο ένας γονέας, συνήθως η μητέρα κακά τα ψέματα, και το τέκνο θα προστατεύονται απόλυτα χωρίς κανενός είδους νομικούς αστερίσκους σε σχέση με τον κακοποιητή γονέα. Εδώ τολμώ να πω ότι διαπράττετε ένα λάθος που είναι χειρότερο κ από έγκλημα και φοβάμαι ότι πίσω από αυτή την εμμονή σας κρύβεται μεταξύ άλλων κι ένας ιδιότυπος μισογυνισμός, αφού δεν λαμβάνετε υπόψη σας καθόλου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο αλλά και στο πλαίσιο της ίδιας της οικογένειας και κυρίως αγνοείτε τον αφανή χαρακτήρα πολλών κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρους τους».
Και τον έψεξε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη διαφωνία των δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Όλγας Κεφαλογιάννη και Μαριέττας Γιαννάκου, λέγοντας ότι «ήταν λάθος».
«Εξέπεμπε και έναν μισογυνισμό αυτή η αναφορά σας απέναντι στις δύο βουλευτίνες της Νέας Δημοκρατίας. Μπορείτε να αντικρούσετε τα επιχειρήματά τους πολιτικά, να διαφωνήσετε, όχι να μιλήσετε για δήθεν βιωματικές εμπειρίες που τις οδηγούν σε πολιτικά συμπεράσματα. Ήταν λάθος σας».
Κάλεσε ακόμα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εμφανιστεί στη Βουλή για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο, που όπως είπε είναι «προσωπική του επιμονή και δέσμευση σε συμφέροντα» και χαρακτήρισε τον κ.Τσιάρα «αυτοφωράκια».
«Κακά τα ψέματα. Ο κ.Τσιάρας απλά εκτελεί χρέη αυτοφωράκια. Είναι προσωπική επιμονή και δέσμευση του κυρίου Μητσοτάκη αυτό το νομοσχέδιο σε ισχυρές μειοψηφίες ενδιαφερομένων. Το λιγότερο που θα περίμενα, είναι σήμερα να έχει το πολιτικό σθένος και να μην κρυφτεί και να ρθει σε αυτό εδώ το βήμα να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του. Να αναλάβει την πολιτική ευθύνη. Αλλιώς να τροποποιήσετε ριζικά το νόμο κύριε Τσιάρα, όπως ζητάνε βουλευτές και βουλεύτριες όλων των κομμάτων».
Τελικά θα την στεφανωθεί την δικιά του ή όχι;
αν ηταν για κυνεδους ανδρες και γυναικες θα το ψυφιζε με χερια και με ποδια
Αλλα για τον πατερα δεν ψυφιζει να εχει δικαιωματα πανω στα παιδια του
Γιατί είναι κακό το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια, οι Πατεράδες δεν έχουν δικαιώματα, μόνο υποχρώσεις και τους θυμόμαστε μόνο όταν πρέπει να πληρώσουν. Ισος χρόνος και στους δυο γονείς, πραγματική ισότητα των δυο φύλων και ίσες οικονομικές υποχρεώσεις-εισφορές στα έξοδα ανατροφής των παιδιών.