Σκληρή τάπα Ιμάμογλου στον Ερντογάν για τις εκλογές και την Κων/πολη

Κοινοποίηση:
Ekrem Imamoglu, main opposition Republican People's Party (CHP) candidate for mayor of Istanbul, speaks during a news conference in Istanbul, Turkey April 1, 2019. REUTERS/Huseyin Aldemir

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, υποψήφιος της αντιπολίτευσης για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, σχολίασε την αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος του αντιπολιτευτικού κόμματος CHP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, συστήνεται πια στις συνεντεύξεις Τύπου και στον λογαριασμό του στο Toυίτερ ως ο νέος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Την ίδια στιγμή η Κωνσταντινούπολη έχει γεμίσει με αφίσες που δείχνουν τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιο του κυβερνητικού κόμματος και πρώην πρωθυπουργό, στις οποίες «ευχαριστούν» τους ψηφοφόρους της πόλης για τη «νίκη».

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε πως ο Ιμάμογλου κέρδισε με περίπου 25.000 ψήφους διαφορά από τον Γιλντιρίμ, όμως η κυβέρνηση αμφισβήτησε τα αποτελέσματα και διέταξε επανακαταμέτρηση των ψήφων.

«Δεν πρόκειται για ευγενική συμπεριφορά», λέει ο Εκρέμ Ιμάμογλου στο BBC, σχολιάζοντας τις αφίσες. «Έχουμε τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής και ξέρουμε ποιος προηγείται», δηλώνει.

ΤΟ ΑKP ισχυρίζεται πως άκυρες ψήφοι σε διάφορα εκλογικά αποτελέσματα κάνουν αμφισβητούμενο το αποτέλεσμα σε κάτι που θεωρούν ως «τη μεγαλύτερη κηλίδα στη δημοκρατική ιστορία της Τουρκίας».

«Φυσικά δεν συμφωνώ», λέει ο Ιμάμογλου. «Μέχρι χθες η κυβέρνηση και το ΑKP έλεγαν πως η Τουρκία έχει το πιο αξιόπιστο εκλογικό σύστημα και συνεχώς εκφράζονταν επιδοκιμαστικά για αυτό. Τη βραδιά των εκλογών εργάστηκαν 1 εκατ. άνθρωποι στα εκλογικά τμήματα», προσθέτει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: