Σκόπια: Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις για την ονομασία – “Για μένα η πατρίδα μου είναι Μακεδονία”

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από τα Σκόπια, που εξακολουθούν να παραβιάζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τα αυστηρά μηνύματα και τη «θύελλα» αντιδράσεων τόσο από την Αθήνα όσο και από την ΕΕ.

Σε προκλητική ρητορική «γραμμή» κινήθηκε στις σημερινές δηλώσεις του ο αρχηγός του VMRO-DPMNE και μελλοντικός πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι. «Για μένα η πατρίδα μου σε κάθε μου δήλωση είναι Μακεδονία και θα παραμείνει Μακεδονία», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στην επίσημη επικοινωνία μεταξύ των θεσμικών οργάνων του κράτους θα χρησιμοποιείται η συνταγματική ονομασία της χώρας, όμως στις δηλώσεις του θα αποκαλεί τη χώρα «Μακεδονία».

«Ό,τι εντάσσεται στη συμφωνία των Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους του ονόματος, η μελλοντική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE θα το σεβαστεί. Μάλιστα και στις βεβαιώσεις όπου πιστοποιείται η θητεία των βουλευτών μας χρησιμοποιείται ο προσδιορισμός του ονόματος. Ακόμη και το νομοσχέδιο που καταθέσαμε σήμερα το καταθέσαμε με αυτόν τον προσδιορισμό. Όμως το ανθρώπινο δικαίωμά μου, που κατοχυρώνεται από πολλές συμβάσεις, είναι το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Δεν θυμώνω με τους πολιτικούς όταν δεν λένε το πλήρες όνομα της χώρας τους.

Για μένα η πατρίδα μου σε κάθε μου δήλωση είναι Μακεδονία και θα παραμείνει Μακεδονία. Η συνολική θεσμική επικοινωνία που είναι μέρος των νόμων και του Συντάγματος θα γίνεται σεβαστή όσο αυτοί ισχύουν. Δεν μπορείς να απαιτείς τήρηση των νόμων και να είσαι υποκριτής και να λες άλλα πράγματα. Στις δηλώσεις μου όμως το όνομα της πατρίδας μου θα είναι Μακεδονία», ανέφερε ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το νομοσχέδιο που κατέθεσε σήμερα το κόμμα του για τη δημιουργία τριών επιπλέον υπουργείων στην επερχόμενη κυβέρνηση της χώρας.

Σημείωσε, δε, ότι τα παραπάνω θα υποστηρίξει και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, εάν τεθεί τέτοιο θέμα.

«Θα πω ακόμη ότι εμείς θέλουμε να χτίσουμε γέφυρες φιλίας και συνεργασίας με το νότιο, ανατολικό, βόρειο και δυτικό γείτονά μας και ότι ο μακεδονικός λαός και οι πολίτες μας είναι φιλειρηνικοί και φιλόξενοι άνθρωποι και ότι θέλουμε συνεργασία και φιλία. Περιμένω από τους γείτονες να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο. Δεν σκοπεύω να συμπεριφέρομαι σαν Ταλιμπάν, ούτε περιμένω στον 21ο αιώνα συμπεριφορά Ταλιμπάν από κανέναν πολιτικό. Μπορούμε, όχι μόνο εκεί (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ), αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο φόρουμ να ανοίξουμε μία συζήτηση για το ποια και πόσα έχει υλοποιήσει ο καθένας από τη Συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε ο Μίτσκοσκι.

Ακόμη, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE ισχυρίστηκε ότι «η υστερία που δημιουργείται στην Ελλάδα και μεταφέρεται και εδώ, οφείλεται στην δική τους προεκλογική εκστρατεία».

Τέλος, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι γνωστοποίησε πως αύριο θα λάβει από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα που διεξήχθησαν στις 8 Μαϊου και στις οποίες επικράτησε το VMRO-DPMNE.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ .!!!!! ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΓΥΦΤΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ @ΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ !!!!

  2. Κοιτα μη σας πάρει ο αέρας το στρινγκ.
    Πες του Γεραπετρίτη να πάει να σκύψει.

  3. Ψηφίσατε Σύριζα ΔΥΟ φορές κυρίες και κύριοι. Εαν εξαπατηθήκατε την πρώτη φορά, μετά το Δημοψήφισμα δε νομίζω ότι δε το ξέρατε. Αυτό αποφάσισαν οι ψηφοφόροι αυτό έγινε, και ο κύριος αυτός ονομάζει την πατρίδα του όπως συμφώνησε ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός. Ο κύριος λοιπόν μετά την μετονομασία της χώρας του απο ΒΕΡΝΤΑΡΣΚΑ σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, θεωρεί και επίσης ότι πρέπει να επεκταθεί μέχρι τη Θεσσαλονίκη γιατί πρέπει όπως οι Μακεδόνες να βγαίνει στη θάλασσα.
    Μια συμφωνία που όπως είπε ο πρωθυπουργός κύριος ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, θα τη σεβαστεί.
    Λοιπόν, αυτά είναι και το μόνο που έχω να πω είναι:
    Ψηφοφόροι της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ: ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ.

  4. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΛΑΘΟΣ !ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η MONKEYDONIA!!

  5. ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΣ.

  6. Αυτο το π@υστακι πηδαει ολο το ελληνικο πολιτικο συστημα. Μπραβο του.
    Και δε ντρεπεται κανενας Ελληνας????

  7. Το τι εχει υπογράψει ο Τσίπρας στην συμφωνία των Πρεσπών το γνωρίζει ο Ελληνικός λαός?ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.Το κρατίδιο αυτό πρεπει να εχει θάλασσα και καποια στιγμή στο μέλλον θα δωθει η Θεσσαλονίκη για να βγεί σε δθάλλασσα.Δεν εχει πουλήσει μόνο την ονομασία της Μακεδονίας εχει απο οτι φαίνεται και εδαφος.Καπου εχουν δίκαιο οι γυφτοσκοπιανοί που αποκαλούν το ονομα μόνο Μακεδονια καια οχι βόρεια Μακεδονία.ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΘΗΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΗΣΕΤΕ.ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΙ…..

  8. Μαθανε οτι γ…..πλακωσανε και οι γυφτοι τα μπασταρδα των φανταρων του Μεγα Αλεξανδρου!

  9. Παρ’ ολου που οι Συριζαιοι εδωσαν τα παντα στα Σκοπια , χωρις η Ελλαδα να εχει κανενα κερδος , οι γυφτοσκοπιανοι κανουν και τα ναζια τους και επιμενουν να αποκαλουν το μορφωμα τους ” Μακεδονια”!! Και οι καραγκιοζηδες της ΝΔ αντι να εκμεταλευτουν την ευκαιρια και να καταγγειλουν την αθλια συμφωνια των Πρεσπων , μενουν αδρανεις και ανεχονται την κοροιδια των γυφτοσκοπιανων!! Για τετοια καταντια μιλαμε!! Χαστουκια απο παντου , απο γυφτοσκοπιανους , απο γυφτοαλβανους , απο τουρκους!! Να τους ξαναψηφισετε!!

  10. Θα έρθει ο Κασσελάκης και θα βάλει Σκόπια, Αλβανία στην ΕΕ και θα κάνει “συμφωνία” και για το Αιγαίο με την Τουρκία και μετά θα έρθει ο Κούλης για να σκίσει τις συμφωνίες και να ακυρώσει τις εισόδους αλλά θα πει πως παρέλαβε κράτος και πως υπάρχει συνέχεια στην πολιτική του κράτους. Όπως καταλαβαίνετε, μας δουλεύουν και εργάζονται για τις μεγάλες δυνάμεις και έχουν μηδενική πίστη στο έθνος. Δεν τους πειράζει αν δεν θα υπάρχουν Έλληνες σε 10 χρόνια, γιατί πολύ απλά θα μας αλλάξουν με πακιστανούς, άραβες κι άλλους τέτοιους…πλέον η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη ιδιαίτερα με την νεολαία να είναι εντελώς ξεκομμένη από την πραγματικότητα. Όσοι μπορείτε, βρείτε κανένα χωριό σε κανένα απάτητο βουνό και πάτε εκεί γιατί τα πράγματα στις πόλεις θα γίνουν πολύ δύσκολα στα επόμενα 15-20 χρόνια…

  11. Όταν βλέπεις τον άλλον σκυμμένο στα 4 πρέπει να είσαι βλάκας να μην του ρίξεις ένα φιστίκι. Η Ελλάδα μετά τα μνημόνια είναι σκυμμένη στα 4 μας πήραν είδηση και μας φιστικώνουν οι γυφτοαλβανοί και οι γυφτοσκοπιανοί.

  12. Εμεις εδω σας φτιαχνουμε και flyover για να βγαινεται πιο γρηγορα στην χαλκιδικη βολτιτσα.

Comments are closed.