Σοβαρή κλιμάκωση: Νεκρός ο επικεφαλής μονάδας drones της Χεζμπολάχ από ισραηλινή αεροπορία

Κοινοποίηση:
drones01d

Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και 15 άλλοι τραυματίστηκαν την Πέμπτη (26/9) από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού, που είναι η πρωτεύουσα του Λιβάνου.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, «η επίθεση του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 15, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση».

Δύο πηγές από τις αρχές ασφαλείας ανέφεραν ότι ο στόχος της ισραηλινής επιδρομής ήταν ο επικεφαλής της μονάδας μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Χεζμπολάχ, Μοχάμεντ Σρουρ ή Αμπού Σάλεχ (Abu Saleh), ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το Ισραήλ από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε «πλήγματα ακριβείας στη Βηρυτό», το προπύργιο της σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης. Ωστόσο, το Τελ Αβίβ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

 

Εγκρίθηκε η επέκταση των επιχειρήσεων του Ισραήλ στον Λίβανο

Αποφασισμένο να προχωρήσει σε ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση φαίνεται το Ισραήλ, καθώς μετά τη χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των IDF για χερσαία επέμβαση στον Λιβανο, σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, ανάρτησε στο Χ ότι ενέκρινε την «επέκταση των επιχειρήσεων του στρατού στον βορρά».

Αν και ο Γκάλαντ δεν ανέφερε τι ακριβώς αφορά η επέκταση των επιχειρήσεων, υπάρχει έντονη ανησυχία ότι το Ισραήλ σκοπεύει όντως να εισβάλει στον Λίβανο κλιμακώνοντας σε ολοκληρωτικό πόλεμο.

Ο στρατός ανακοίνωσε ένα χτύπημα «ακριβείας» στη Βηρυτό όπου στόχος ήταν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ για τη μονάδα των Drones

«Συνεχίζουμε την ακολουθία των επιχειρήσεων -για να εξοντώσουμε τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ, να διαλύσουμε τους επιθετικούς σχηματισμούς και να καταστρέψουμε τους πυραύλους και τις ρουκέτες.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response